Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#861 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 13:43

AgnieszkaT, ja wiem ale D. jakos nie pali się do rozmowy o ślubie... nie wiem ... nie wiem dlaczego :( chociaż mnie się marzy ślub to jakos przestaję intensywnie o tym myśleć i marzyć ... a jak już myslę to sama dla siebie nie mówiąc tego na głos ... czasami mam wrażenie że on się oświadczył dlatego że ja tak bardzo tego pragnęłam ... Chociaż on mówi że to nie prawda i on sam tego chciał.... miło by było w ogóle zacząć coś planować ...

#862 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 13:47

Ja np. w tym roku idę na ślub pary, która ze sobą jest 8 lat, a od 6 zaręczeni :-P a drugie wesele to zaręczyny w tego sylwestra, a ślub będzie już w lutym ;-) ale tutaj doszły sprawy ciążowe, ale fakt faktem mają tempo :-P

Sama po zaręczynach (jeśli w ogóle będą :lol: ) chciałabym maksymalnie 2-3 lata chodzić (jeśli nie mniej) i wydaje mi się, że w obecnych czasach większość par w tych właśnie widełkach się wyrabia. No chyba, że rodzice pomagają lub młodzi mają kasę to idzie to szybciej nawet w rok ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#863 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 13:49

krowka17, a moze spróbuj własnie wytłumaczyć jakos, że rozmowa o ślubie nie oznacza od razu że już,tylko że za kilka lat...i że to nie jest tak wszystko od razu do załatwienia. Ja to miałam na G.metodę, że jak chciałam o czymś popgadać a on nie bardzo na dany tematu to zaczynałam opowiadać, że niby jakaś koleżanka coś tam a potem on sam do czegoś dochodził no i wychodziło ze to jego pomysł :mrgreen: Np,powiedz, że jakaś Twoja znajoma czy ktoś tam bierze ślub za 2 lata a juz planuje i powoli rezerwuje bo brak miejsc, że są zapisy itp.. :mrgreen: Wszystkiego trzeba próbwać!!!

#864 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 16:41

halynko, bardzo bardzo gratuluję <flow1></span> świetna wiadomość :D

#865 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 lutego 2013 - 15:05

No i przyszedł czas na mnie, napisze póki mam chwilkę, bo wieczorkiem pewnie będziemy świętować :-D rano pojechałam do wrodu zapisać się na egz., Trochę miałam tam zamieszania z zaświadczeniem lekarskim i wróciłam do domu (znaczy do K. domu) głodna, wykończona i zmarznięta. Wchodzę, a od progu jego mama do mnie mówi, żebym poszła z psem na spacer, bo on widział, że wyciągnęła kijki do chodzenia , no i teraz miota się po podwórku, bo chce z nią iść, a ona wcale tam nie idzie itp. szybko zjadłam obiad, założyłam drugie skarpetki , no i idę (ale zadowolona nie byłam). K. idzie z nami, ale mówi, ze słyszał rano, ze ktoś piłuje w jego zagajniku drzewo i, żebym poszła z psem ścieżką (bo ma długa, nie zwijaną smycz)a on szybko skoczy zobaczyć, czy nic mu nie ukradli. Idę wkurzona z tym psem, nie ma go i nie ma :-x Jakiś facet szedł i chwilę ze mną gadał (dobrze, że miałam psa, bo trochę się przestraszyłam), w końcu sobie poszedł. Podnoszę głowę, a tam K. w garniturze (!) stoi przede mną, zaraz klęka i pyta czy będę jego żoną :mrgreen: Odpowiedziałam, że tak i, że zaraz będzie chory! Okazało się, ze w tym lasku czekał ze wszystkimi rzeczami jego brat, oczywiście wszyscy byli zaangażowani ;-)

#866 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 15:15

Histeria:), ale fajne zaręczyny :D
Zaangażował się Twoj facet :D

Gratulacje !! :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#867 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 15:29

Histeria:), fajna historyjka i świetna niespodzianka, gratulacje! :-)

#868 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 lutego 2013 - 15:38

Dziękuję, teraz się śmiejemy, bo K. parodiuje moją minę, jak go zobaczyłam- podobno otworzyłam buzię i tak stałam :shock:
Spodziewałam się zaręczyn, ale mojego K. to bym w życiu nie posadziła o taką niespodziankę. Myślałam raczej, że będzie standard:wino, kolacja itp, ale było SUPER :mrgreen:

#869 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 15:48

Histeria:), gratuluję!!! Jak ja lubię takie romantyczności :mrgreen:

#870 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 16:09

gratuluje , super romantycznie i to zaangazowanie całej rodziny ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#871 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 16:13

Histeria:), Gratulacjeeee!! :mrgreen: Bardzo fajnie to zorganizował :mrgreen: i miło, że rodzina pomogła :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#872 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 17:00

Histeria moje gratulacje! :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#873 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 17:02

Histeria, świetna opowieść!
Gratulacje!!!!!!

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#874 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 18:00

Histeria gratuluje super zareczyny ;-) Ja bym tylko wolala bez zaangazowania calej rodzinki ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#875 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 lutego 2013 - 18:13

AgnieszkaT,magdaaa,Kala, Tilia, Aspirynkaaa, nikus, dziękuje!
nikus,ja też z początku myślałam, ze byłoby lepiej gdyby zorganizował to w 100 % sam, ale teraz to jest nawet miłe uczucie, że tyle osób "pracowało" na efekt końcowy. Wychodzę z założenia, ze gdyby nie darzyli mnie dużą sympatią to by nie wzięli w tym udziału (no bo to raczej marna przyjemność siedzieć na mrozie gdzieś w lesie i czatować z garniturem i kwiatkami) ;-) Będzie co wspominać!

#876 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 18:37

Histeria gratuluję!!! zaręczyny super!!! wspaniałe wspomnienie na zawsze :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#877 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 18:54

Histeria:), no wziął Cię z zaskoczenia nie ma co ;-) Dobrze, że w tym garniturze był, bo by mu się jeszcze zebrało co mu się tyle czasu zeszło, zanim zdążył by cokolwiek powiedzieć :-P

Gratuluję :-D Na kiedy wstępnie planujecie ślub?

#878 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 20:24

Histeria:), gratulacje!! Super pomysł miał połówek.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#879 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 20:31

Histeria:), Ale fajniee :)
Super niespodzianka :) ja bym była też mega zadowolona :) mój D. podobnie sobie wymyślił :)

#880 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 21:43

Histeria:), świetne zaręczyny i ciekawy pomysł, wszystko dopięte na ostatni guzik ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych