Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Okres a antybiotyk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 madzik

madzik
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27 maja 2007 - 15:49

Mam pewien problem, gdyż już siódmy dzień spóźnia mi się miesiączka i nie wiem czym jest to spowodowane. Mam tylko lekkie upławy, bóle brzucha i piersi. Ponad dwa tygodnie temu brałam przez tydzień silny antybiotyk na anginę, który osłabił mój organizm.. Czy możliwe drogie panie (i być może panowie ;P) by to przez niego następowało to opóźnienie? Dodam jeszcze, że ciążę raczej wykluczam gdyż wcześniej okres dostałam regularnie jak w zegarku, a oprócz tego wczoraj zrobiłam test, który wyszedł negatywnie. Zatem czy możliwe że po zażywaniu antybiotyku wszystko się przesuwa i występują tego typu objawy?

#2 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 28 maja 2007 - 15:50

Podejrzewam, że antybiotyk może być przyczyną braku miesiączki ( o ile już się nie pojawiła). Tymbardziej, że jak mówisz, masz juz oznaki zbliżającego sie okresu... Jednak w przypadku gdyby okres nie pojawił się przez najbliższy czas, radziłabym wizytę u lekarza ;)

#3 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 maja 2007 - 15:51

To samo ...lec do lekarza i powiedz o antybiotyku :-)

swoja droga testy czasem zawodza ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#4 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 21:59

przez 2 lata bralam tabletki antykoncepcyjne, odtawilam je pol roku temu. miesiac temu okres spoznial mi sie 2 dni, ale robilam test i wyszedl negatywny..w tym miesiacu nie kochalam sie. przez 2 tyg bralam antybiotyki - dwa. Okres spoznia mi sie juz 8 dzien i troche sie denerwuje, ze poprzedni test mogl wyjsc blednie....okres mialam wtedy normalny. Jestem ciekawa czy to dzialanie antybiotyku tak opoznia, czy jeszcze po zazywaniu tabetek mam takie opoznienia. Watpie zeby wynik testu teraz sie zmienil bo przeciez wiatropytlna nie jestem. Co myslicie na ten temat??

#5 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2007 - 11:24

sanque, wiadomo, że testy 100% pewności nie dają.... Ale sądzę, że i w Twoim przypadku opóźnienie okresu jest wynikiem zażywania antybiotyku. Jednak radzę, tak samo jak koleżance wcześniej - wybrać się do lekarza i się dopytać. Ja nigdy nie miałam takich problemów po antybiotykach, no ale ja cały czas biorę tabletki...

#6 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 17:54

dzis robilam kolejny test, rowniez wyszedl negatywnie...wiatropylna nie jestem, ale martwie sie ze takie opoznienie mam:(

#7 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2007 - 19:59

dzis robilam kolejny test, rowniez wyszedl negatywnie...wiatropylna nie jestem, ale martwie sie ze takie opoznienie mam:(

to do lekarza marsz !!! on rozwieje Twoje wątpliwości i obawy... siedzeniem w domu i martwieniem się nic nie zdziałasz !!

#8 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 22:49

owszem pewnie cos lekarz doradzi, ale znam z doswiadczenia kolezanek, ze raczej czesto sam nic nie wie...jasnowidzem w koncu nie jest:/ znajac zycie to pojde do learza i ustlysze prosze czekac, a tyle to sama potrafie wymyslec:(

#9 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 22:54

dzis mam 40 dzien cyklu, moge jeszcze troche poczekac z tym lekarzem, czy lepiej juz sie wybrac??

#10 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 czerwca 2007 - 15:49

czy lepiej juz sie wybrac??

wybrać :!: lekarz może przepisać jakieś tabletki, które uregulują cykl. troszkę to dziwne - ja nigdy nie miałam zaburzeń okresu po antybiotykach :roll: ale przypuszczam, że może to wynikać z powodu odstawienia tabletek, to przecież b. silne hormony :!:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#11 madzik

madzik
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09 czerwca 2007 - 22:23

Chyba jednak antybiotyki mają na to wpływ gdyż dostałam okres w 36 dniu cyklu (normalnie było 27), więc zdaje się, że nie ma powodów do obaw. Gdyby nie te dziwne upławy..

#12 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 09:34

Gdyby nie te dziwne upławy..

Miałam podobnie poprostu antybiotyki niszczą również przyjazną dla twojego organizmu florę bakteryjną również tą w pochwie więc jest wtedy bardziej podatna na infekcje(przynajmniej tak gienio mi mowil :roll: ).Ginekolog i tydzień brania lekarstwa pomogą w zupełności ;)
Dołączona grafika

#13 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 02:31

Ja dalej nie dostalam okresu, mam juz 46 dzien cyklu. Nie wybralam sie do lekarza bo wyjechalam, ale musze to w tym tygodniu zrobic. co do niszczenia flory bakteryjnej to bralam odpowiednie lekarstwa, no ale coz..:/

#14 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 06:45

sanque , ja po odstawieniu tabletek miałam na początku bardzo nieregularne cykle, również ponad czterdziestoparo dniowe, potem zaczeło się wszystko regulować ale bardzo powoli bo przez prawie rok czasu. U ciebie dochodzą jeszcze te antybiotyki, które osłabiają organizm i mogą opóżnić lub zatrzymać miesiączkę. Ja myślę że wszystko jest w porządku tylko trzeba cierpliwości :)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#15 sanque

sanque
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 18:56

hmm no ale ile czekac, a kiedy juz jest potrzeba pojscia do lekarza??

#16 malwinka123

malwinka123
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26 maja 2008 - 06:54

tydzien temu skonczylam zazywac rovamycine, wiem ze oslabia dzialanie antykoncepcji, wiec stosowalismy gumke procz tabletek.niestety mimo iż nie pekla bezposrednio, musialo chyba sie cos z niej wylac bo po skonczonym stosunku byla na zewnatrz pokryta biala wydzielina... stad moje pytanie: czy antybiotyki dzialaja na antykoncepcje tylko w momencie ich zazywania czy zaburzaja caly miesieczny system.no i drugie pytanie; moze to nie byla sperma a jakas inna wydzielina( moze to jest wlasnie ten kobiecy wytrysk/?
pomozcie bo teraz caly czas mysle o tym i obawiam sie ze moze tego efektem byc ciaza, ktorej narazie nie planuje

#17 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 26 maja 2008 - 09:13

malwinka123, spokojnie, po pierwsze, antybiotyki obniżają działanie tabletek ale to raczej w nieznacznym stopniu. a po drugie ta wydzielina to zapewne była Twoja własna wydzielinka, niekoniecznie kobiecy wytrysk, ale to normalna, że podczas stosunku wytwarza się też w kobiecie jakaś tam substancja ;) Nie masz powodów do zmartwień ;)

#18 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 26 maja 2008 - 17:04

Ja bralam kiedys antybiotyk na angine i w ulotce bylo napisane zeby stosowac dodatkowa antykoncepcje przez 7dni i tak robilismy.Ale to Wam spadla gumka czy jak??czy Twoj chlopak 'skonczyl'w Tobie??
Dołączona grafika

#19 malwinka123

malwinka123
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26 maja 2008 - 18:18

gumka byla cala ale po wyjęciu i na niej i we mnie byla biala wydzielina:) :oops:
nmoze to moja wydzielina tak jak to wczesniej ania napisala .niewiem naprawde..

dzieki wszystkim za odp

#20 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 18 września 2008 - 15:09

mam maly problem.od poniedzialku jestem chora . myslalam ze zwykle przeziebienie i pzejdzie mi ale we wtorek dostalam dreszczy no i juz wczoraj bylam u specjalisty okazalo sie ze mam pocztaki zapalenia pluc.dostalam augumentin i wczoraj wzielam pierwsza dawke (875mg +125mg) a na dzis mialam termin miesiaczki. wczoraj wszystko mnie bolalo plakalam -typowy pms . dzis wszytsko ucichlo. i tak zastanawiam sie czy bardzo moze mi sie zaburzyc cykl przez antybiotyk i cala ta chorobe. prosze o odpowiedzi:)
wszytsko jest fikcja ja rowniez