Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy ta reklama was poniża?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#41 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 15:24

cerrata, Laska, Nie odbiegajcie od tematu :!:
Przysiegam, ze zaczne walic ostrzezeniami za zbedne dyskusje, kazdy ma inne zdanie i wiadomo, ze czesc sie nie bedzie zgadzala z pewnymi pogladami.

Prywatne dyskusje przeniescie na PW.

no sorry ale to nie ja trzepię postami odbiegającymi od tematu, prosze o rozwinięcie > nie bo nie chce dyskutować,
powtarzam i wyjaśniam skąd "prośba" o rozwiniecie> coś ze mną nie tak

obraziła mnie w tym momencie Szanowna Pani Laska

A jednak wzbudzila kontrowersje, czyli zostanie zapamietana.

no zapamiętana może i zostanie ale to nie świadczy o jej jakości ;-)

nie znajdziecie faceta ktoremu sie Ona nie spodoba

to jest oczywiste, i ja to rozumiem :) to jest ok moim zdaniem, facet lubi babki i niech se je ogląda
tylko czemu z kobiety robi się pustaka? czy takie właśnie "popychadło", na które można 'z każdej strony' postawić piwo?
to mi się nie podoba.. że nie widziałąm reklamy w któej kobieta jest jakoś inaczej przedstawiona
chyba, że kosmetyki, czy jakieś papiery toaletowe czy rodzinne jogurty ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#42 Laska

Laska
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 19:06

obraziła mnie w tym momencie Szanowna Pani Laska

Niczym Cię jeszcze nie obraziłam więc wyluzuj

A co do reklamy to ktoś mi mówił,że widział podobną,ale w roli głównej...facet :mrgreen:

#43 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 17:53

tylko czemu z kobiety robi się pustaka? czy takie właśnie "popychadło", na które można 'z każdej strony' postawić piwo?
to mi się nie podoba.. że nie widziałąm reklamy w któej kobieta jest jakoś inaczej przedstawiona

Dokladnie to samo mi sie na jezyk nasuwa... Ale wlasnie to ma na celu reklama - poprzez kontrowersyjna reklame, potencjalni odbiorcy z ciekawosci zakupia to piwo, czyz nie?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 19:44

jesli ktoś kupuje piwo tylko dlatego że reklama mu sie podoba to jest idiota bez urazy ......ja tam tego piwa nie kupię ....;/jak dla mnie reklama mi wisi ale jest takich reklam coraz wiecej a wiadomo co za duzo to nie zdrowo ;)dziwi mnie tylko ze niby babek na swiecie wiecej a ciagle sie wydaje ze to faceci króluja ........
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....

#45 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 20:32

Znaczy nie o to mi chodzi, ze ktos kupi piwo, bo mu sie reklama spodoba...tyle o to, ze reklama przez swoja kontrowersyjnosc zostanie zapamietana, a taki ktos moze z ciekawosci piwko zakupic i wcale idiota byc nie musi - przyklad lodow 'doda; - kobiety nie scierpie, a lody kupowalam, bo chcialam zobaczyc, jak smakuje, i tu mysle moze byc podobnie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 20:36

ze reklama przez swoja kontrowersyjnosc zostanie zapamietana

no i tego do końca nie rozumiem ... w reklamie chodzi raczej o to żeby wypromować PRODUKT ... czyż nie ?? a reklama kontrowersyjna owszem zostanie zauważona, ale REKLAMA, a nie jej przedmiot ... może to nie wyjść do końca na zdrowie producentom :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#47 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 21:04

No i przez to z ciekawosci sobie mozna owe piwko zakupic;) a czy to nie proba wypromowania produktu? no nie wazne, poprostu takie jest moje zdanie, nie musicie go podzielac;)) w kazdym razie takiej reklamy nie powinni puszczac przed 22:P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:00

listę pięciu najbardziej seksistowskich reklam tego roku. Twórcom spotów najłatwiej odwoływać się do zakorzenionych stereotypów. Robiąc to, zapominają o godności i szkodzie, jaką wyrządzają kobietom.

Krępowanie koniaku, Remy Martin - mimo że na plakatach nie ma mężczyzny, jest oczywiste, że to on stoi za dwiema kobietami. Hasło towarzyszące kampanii też nie pozostawia złudzeń: "Things are getting interesting".

Reklama jest skierowana do wpływowych mieszkańców miast i karierowiczów, w wieku od 25 do 35 lat. Obserwując ją, mają się poczuć jej częścią.

Gwałt, Dolce & Gabbana - widok kilku muskularnych mężczyzn nad kobietą nie pozostawia wątpliwości, co chcą z nią zrobić. Ubrania schodzą na dalszy plan, na pierwszym są pożądanie i seks. Dla ludzi ze światka mody, w billboardach nie ma pewnie nic złego. Widzą kobietę odzianą w ciuchy z metką D&G oraz admirujących ją, a może ubrania, mężczyzn.

Dziwki, BMW - plakat z twarzą ponętnej blondynki ma podpis: „Wiesz, że nie jesteś pierwszy". Taki komunikat mówi wprost: "Weź mnie i rób, co chcesz, mam to za sobą". Modelka ze zdjęcia flirtuje wzrokiem i powoduje, że mężczyźni pozbywają się zahamowań.

„Kombinacja Maryi i dziwki. Fantazja która zaspokaja ciało i umysł. Ta dziewczyna jest po to, by ją wykorzystać, nie powie "nie", nic jej nie trzeba dawać, jest dla zaspokojenia twoich potrzeb, podobnie jak samochód".

Lesbijski Nikon - marzenie każdego faceta... dwie dziewczyny w łóżku. Oczywiście, aparat znajduje się w ręku mężczyzny. Mimo że etyka biznesowa zakazuje fetyszyzowania kobiecej seksualności, reklama bazuje na schemacie: dwie kobiety plus mężczyzna, czyli dajmy się wykorzystać i spełnijmy jego fantazje.

Wytrysk perfum L. A. M. B., firmy, za którą stoi Gwen Stefani. Wizerunek mokrej blondynki, a do tego slogan: „I want You All Over Me", który można tłumaczyć: "Zalej mnie całą". Od razu kojarzy się z seksem oralnym.

co o nich myślicie, czy naprawde uważacie je za seksistowskie?

Załączone miniatury

• seks11.jpg

Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#49 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:02

takie czasy aby reklama sie sprzedałą musi byc kontrowersyjna i niestety czesto poniża kobiety :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#50 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 22:32

magdaaaaa, podzielam twoje zdanie

takie czasy aby reklama sie sprzedałą musi byc kontrowersyjna

ja nie czuję sie poniżona bo na mnie nie robi to wrażenia

#51 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 22:35

tuptunio, reklama to reklama musi zaszokować by o niej mówiono i by kupowana produkty które poleca ....

#52 swan_dive

swan_dive
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 14:31

no właśnie niby się mówi że wszystko już było, że w XXI w już nic nie wymyślono, że już nas nic nie zdziwi a tu proszę...chodzę sobie po sklepach lalala w pewnym momencie patrzę a tu taki mega billboard a na nim jakaś panna rozłozona na brzuchu, spodnie rozpięte i napis od września dajemy za darmo. no i nie wiem w sumie jaka jest moja reakcja, z jednej strony trochę mnie wkurza że to zawsze laski występują w roli zachęty np do zakupu czegoś tam a z drugiej no to w sumie mnie zaintrygowało o co chodzi...ktoś wie tak btw?

#53 zielona

zielona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 15:36

Hej! Mnie się całkiem podoba, bo jest z jajem! Wolę takie plakaty niż reklamy proszku do prania lub nowej margaryny. Pewien podtekst seksualny jest ale teraz to nikogo juz nie rusza seks stał się normalną normalnością i nie ma się czemu bulwersować, tak sądzę.

#54 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 15:39

Wczoraj dostaliśmy na redakcyjną skrzynkę niepokojącego maila z prośbą o sprawdzenie reklamy na gmachu mechaniki Politechniki Warszawskiej w Płocku.

Na bilbordzie leży młoda dziewczyna w rozpiętych spodniach i przezroczystym gorsecie. Na górze widnieje napis ‘Od września, dajemy za darmo’. Czy uczelnia promuje się w ten sposób? Na szczęście nie, choć takie były pierwsze przypuszczenia.

Politechnika Warszawska od dawna współpracuje z różnymi firmami i zamieszcza ich reklamy. Jednak tym razem reklama nieco narusza wartości moralne. Nasz czytelnik pisze, że:

- Podtekst hasła i to, co widać jest jednoznaczne - oraz dodaje - coś zgrzyta, moim zdaniem nie licuje to z powagą instytucji, którą zapewne chce być Politechnika.

Za współpracę z reklamującymi się firmami jest odpowiedzialny kanclerz uczelni. Od sekretarza Politechniki Warszawskiej dostaliśmy informację o tym, że to on decyduje czy reklama narusza wartości moralne czy nie. Kampania ‘Od września, dajemy za darmo’ widocznie jemu osobiście nie przeszkadza. Jednak nikt nie zapytał o zdanie studentek. Zapytaliśmy przechodniów czy według nich reklama na gmachu mechaniki Politechniki Warszawskiej jest moralna czy niemoralna?

Zdania są podzielone, ponieważ część z nich uważa, że to kolejna prowokacja:

- To tylko kolejna seksistowska reklama, a w Płocku głośniejszą była ta Media Marktu z nagimi postaciami mężczyzny i kobiety i kontaktem oraz wtyczką zamiast narządów rodnych – przypomina jedna, zaraz druga dodaje – To prowokacja, kampania potrzebuje reklamy i uczelnia się na to zgadza.

Większość zapytanych przechodniów, głównie kobiet jest innego zdania:

- Instytucja państwowa nie powinna promować takich reklam – mówi jedna, a inna dodaje – mi przeszkadza najbardziej fakt, że moja nastoletnia córka codziennie rano będzie na to patrzeć. To nie w porządku.

Od razu nasuwa się myśl, że promocja niewiadomego produktu kojarzy się jednoznacznie, a Politechnika Warszawska poniekąd się z nią utożsamia, nie zwracając uwagi na odczucia innych. Gdyby nie była to instytucja państwowa, to nikt by nie zwrócił na to uwagi. Jednych reklama by gorszyła innych tylko bawiła. A tak można dostrzec konflikt interesów.

?

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-08-29, 17:17 ]
link zmieniony na tekst. nie linkujemy na forum!
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#55 kornida

kornida
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:03

jestem wiecej niż pewna ze studenci z polibudy nie beda mieli nic przeciwko na to ze w nowym roku akademickim przywita ich wielka kobieca wypieta pupa:P no a co na to dziewczyny to juz inna sprawa... ale moim zdaniem lepiej sie smiac niz plakac:P swiata i tak nie zmienimy...

#56 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:28

a na nim jakaś panna rozłozona na brzuchu, spodnie rozpięte i napis od września dajemy za darmo

a mnie to nudzi... bo wszedzie podeksty sexualne :roll: brak im pomysłow ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#57 zielona

zielona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11 września 2011 - 14:05

Bo ludzie lubią seks, dlatego reklamy się do tego odwołują. W końcu nie żyjemy w średniowieczu, kiedy goła kobieca kostka to był bulwers na maxa;) A tak btw to wiecie o co chodziło z tym dajemy za darmo? o internet, już się wyjaśniło że za tym stoi multimedia polska. Jak się dokończy zdanie i jak widać całą dziewczynę przed kompem to już nie ma w tym nic szokującego.

#58 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 września 2011 - 10:54

Wg mnie ta reklama poniża ludzi otyłych ze względu na ich tuszę. Pokazuje, że grube jest brzydkie, jest "be", a chude jest piękne. To jest propagowanie głodzenia się bo cóż ta chudzina zjadła- wzięła sobie na talerz JEDYNIE jeden groszek i to pęsetą :roll: . No i ukazanie tej otyłej kobiety jak je makaron jak, za przeproszeniem, świnia. Czy tak jest naprawdę? Nie sądzę. To jest naprawdę poniżające dla ludzi otyłych. Tego, kto wymyślił tą reklamę wysłałabym w kosmos :evil:

#59 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 08:52

Anonimka,troszkę sie z Tobą zgadzam.Przyznam,że nie przekonuje mnie zupełnie ta reklama.Budzi we mnie jakiś niesmak.

#60 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 13:52

faktycznie, jest to propagowanie głodzenia się zamiast zdrowego trybu życia , a co za tym idzie zdrowego odżywiania.

Czy to może kogoś obrazić? czy ja wiem...wydaje mi się, że po prostu bardzo dosadnie pokazuje, że jak się chce zrzucić trochę kilogramów to trzeba zrezygnować z obżarstwa.

Do niektórych ludzi tylko takie dosadne przekazy trafiają i ich motywują.