Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

gotowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#21 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 22 maja 2009 - 11:30

kasiatoja, ziemniaki też mogę obierać ;-)

#22 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 22 maja 2009 - 11:37

karolina_1986, dla mnie to jest cos okropnego..jak za kare ;-) jak małą ilośc to ok ale jak dla 8 osób to ja dziękuje ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#23 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 22 maja 2009 - 11:38

kasiatoja, ja nawet mogę dla 800 osób obierać :mrgreen:

#24 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 22 maja 2009 - 11:44

karolina_1986, haha podziwiam ;-) w takim razie zapraszam do wojska..tam podobno tak jest ;-) a z gotowania nie lubie jeszcze lepić pierogów bo mi się zawsze rozklejaja i nie są takie ładne jak mojej mamy ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#25 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 22 maja 2009 - 11:45

kasiatoja, ja też nie lubię lepić pierogów, mamie to znacznie lepiej wychodzi ;-) do wojska powiadasz? a nie myślałam o tym :mrgreen:

#26 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:25

je nie lubie lepic ale to dlatego ze mam długie paznokcie i dziury zawsze robie :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#27 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:30

magdaaaaa, to nim się zabierzesz za lepienie obetnij szpony :-P

#28 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 22 maja 2009 - 22:21

Uwielbiam gotować. Nie bardzo lubię robić desery. Ale gotowanie: mogłabym karmić pułk wojska i byłabym zadowolona :)

Z porad to jeszcze: odrobina cukru wyciągnie z pomidorów więcej smaku (np w pomidorowej)
Blaty biszkoptowe pod ciasta z owocami nie namiękną, jeśli posypiemy je okruszkami z herbatników.

Pomidory obierze się łatwiej jeśli skórkę na spodzie natniemy na krzyż i dopiero potem zanurzymy we wrzątku.

#29 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 maja 2009 - 07:42

ja tez lubię gotowac i chyba nie ma rzeczy ktorej bym przy gotowaniu nie lubiła... No moze zmywanie to udręka :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 maja 2009 - 07:45

a ja nie lubie gotowac <bezradny></span>
nawet nie umiem :P tzn takie podstawowe obiady umiem ale jak ma garnki dotknąc to mnie skreca :P
dobrze ze mam faceta kucharza :mrgreen:

#31 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 23 maja 2009 - 21:24

a ja nie lubie gotowac <bezradny></span>
nawet nie umiem :P tzn takie podstawowe obiady umiem ale jak ma garnki dotknąc to mnie skreca :P
dobrze ze mam faceta kucharza :mrgreen:

To Ty szczęściara jesteś! :) Już sobie wyobrażam, jak zasiadasz do stołu pełnego pysznego jedzenia, do tego wineczko... czy dobrze myślę?;)

#32 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 maja 2009 - 09:22

Kiedyś lubiłam gotować tyle, że nie potrafiłam ;-) Potem gotowanie zaczęło mnie nużyc... Teraz i umiem i lubię- to taka moja mała forma relaksu ;-) A jak potem jeszcze chwalą to już wogóle :mrgreen:

#33 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 maja 2009 - 17:33

misiaczek, dobrze :)
mój facet świetnie gotuje :)
śniadanko , obiadek i kolacja wszystko zawsze podane pod nos :P
co nie znaczy ze ja mu nic nie ugotuje... bo się zdarzy ;-)
przypuszczam ze moje podejście sie zmieni gdy razem zamieszkamy i będę mu musiała gotować :)

#34 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2009 - 19:17

u mnie w domu raczej mama gotuje
albo tata

ale ja jak się czasem do czegoś dorwę ... mhmmm :)
Bardzo lubię gotować
nie znam jakichś przepisów, ale bardzo lubię samemu kombinować co z czym i jak
i tworzę jakieś nowatorskie dania :mrgreen:

najbardziej lubię kombinować ze słodyczami, deserami, ciastkami itd :)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#35 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 19:00

Jak można umieć gotować ?
Kiedyś myślałam, że potrafię, ale się myliłam.
Chciałabym się nauczyć, ale kiedy jak moja mama nie lubi jak ktoś się kręci po kuchni.
Od czerwca jak wpadnie do Polski to będę sama rządzić domem tutaj, ale mięso będę omijać :-> Każdy u mnie potrafi gotować, ale JA nie. Normalne. Myślę jednak, że polubię. Chciałabym być kiedyś idealną panią domu, która robi czary mary w kuchni.

#36 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 maja 2009 - 19:04

Jacqueline, ja tez nie potrafie. jak mam przepis to ok jeszcze cos tam zrobie choc nie kazda potrawe ale ogolnie mama robi obiady ja w szkole i nawet gdybym chciala nie mam jak ugotowac obiadu <bezradny></span> kiedy sie naucze?

#37 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 19:09

Myślę, że w przyszłości na pewno się nauczysz :-)
Tylko, że moja mama ma też ten cały Thermomix ja uważam że on ułatwia gotowanie, więc jak sobie radzą kobiety, które go nie mają ? Wtedy to już w ogóle czarna magia.

#38 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 maja 2009 - 09:59

WweronikaA, kiedys bedziesz musiala sie nauczyc :-) Ja sie nauczyłam sama... mama kazala mi robic obiady jak bylo wolne od szkoły (ferie, wakacje) bo ona pracuje... No i metoda prób i błędów nauczyłam się :-) Potrafię przygotowac wiele rzeczy, ale jest jeszcze cała masa potraw, których nie umiem ugotowac... No ale wszystko przede mną :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#39 Eleana

Eleana
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 12:59

Ja bardzo lubię gotować i całkiem dobrze mi to wychodzi. Lubię eksperymentować w kuchni. Jestem wegetarianką więc nie korzystam z tradycyjnych polskich przepisów zbyt często. Zazwyczaj biorę jakiś przepis i przekształcam go na swoje potrzeby.
Problem i to nie mały mam z pieczeniem ciast i ciasteczek. Zawsze ciasto drożdżowe wychodzi z zakalcem :cry: a ciastka są albo twarde jak kamień albo wyglądają tak że nie powiem .

#40 ryba

ryba
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:00

ja uwielbiam biec i gotować , bo jak sie ma dla kogo to tez jest fajnie :-)