Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sposoby na zatrzymanie/przesuniecie miesiączki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#81 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 19:19

Olciiia, a jak kiedy masz wolne a kiedy okres? bo ja (jakieś dwa lata temu) nie wydłużyłam tylko skróciłam cykl. po prostu brałam tylko 2 tygodnie i odstawiłam tabletki, dostałam normalnie okres i później normalnie rozpoczełam kolejne opakowanie.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#82 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 20:04

bo ja (jakieś dwa lata temu) nie wydłużyłam tylko skróciłam cykl. po prostu brałam tylko 2 tygodnie i odstawiłam tabletki, dostałam normalnie okres i później normalnie rozpoczełam kolejne opakowanie.

ja wlasnie tak zrobilam przed slubem tyle,ze juz nie wracalam do tabletek,po prostu skrocilam cykl i na tym zakonczylam branie tabsow.
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#83 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 07:43

Olciiia, a jak kiedy masz wolne a kiedy okres?

no wlasnie kurcze sama juz sie w tym poglugilam bo w zeszlym miesiacu zaczal sie 29.05 czyli dzisiaj jest 35 dnien i jeszcze nie mam okresu.... :roll:

kupilam te tablety i leza ale nie wie w takim razie co robic <bezradny></span>

#84 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 09:37

no wlasnie kurcze sama juz sie w tym poglugilam bo w zeszlym miesiacu zaczal sie 29.05 czyli dzisiaj jest 35 dnien i jeszcze nie mam okresu.... :roll:

to moze juz tablety nie beda potrzebne ;-) w sumie najlepszy i najtrwalszy sposob na zatrzymanie okresu to ciaza :-P
;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 15:08

angik tez o tym pomyslałam i o zabezpieczeniu nie beda musieli mysleć :-) Pewnie poprzestawiał ci sie przez podróze :-) tylko bys zdarzyła zacząc brać przed wyjazdem.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#86 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:07

kobietki mam do Was takie małe pytanie, otóż:
w tę niedzielę będę brała ostatnią tabletkę z 'kwietniowego listka'. Czyli między 26 kwietnia a 2 maja powinnam dostać okres - zazwyczaj dostaje go w czwartek i trwa te 4 dni.
a tak mi się tu ułożyły sprawy, że bardzo nie chciałabym mieć @ w tym terminie... <bezradny></span>
czy mogę w związku z tym coś zrobić? co? żeby przesunąć jakoś albo hm ominąć tę miesiączkę?
czy będzie to wielka szkoda dla mojego organizmu i mogą wyjść jakieś komplikacje?
z góry dziękuje za pomoc :*

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#87 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:13

czy mogę w związku z tym coś zrobić? co? żeby przesunąć jakoś albo hm ominąć tę miesiączkę?

amoramor, po prostu w poniedziałek łykasz tabletkę z kolejnego opakowania, bierzesz całe i po tym kolejnym opakowaniu robisz siedmiodniową przerwę.

czy będzie to wielka szkoda dla mojego organizmu i mogą wyjść jakieś komplikacje?

raz na jakiś czas tak można zaszaleć i nic się nie powinno dziać- mi kilka razy się zdarzyło tak sobie przesuwać- bo wakacje, teraz w zeszłym roku ślub. Wszystko jest dla ludzi- byle z tym sposobem nie przeginać i nie stosować za często, ale sądzę, że raz czy nawet 2 do roku nic się złego nie stanie ;-)

#88 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:21

Marzycielka24, czyli sposób, który podejrzewałam :D
ale wolałam się upewnić :)
wiem, że z takimi pytaniami powinnam pójść do ginekologa ale moja pani doktor przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu i po prostu nie zdążyłabym z wizytą :)

byle z tym sposobem nie przeginać i nie stosować za często

to byłaby moja pierwsza kombinacja z tabletkami, a ogólnie organizm chyba je dobrze toleruje :)

a czy występują w te dni, w których rzekomo powinnam mieć miesiączkę, objawy dla niej typowe? PMS, ból brzucha itp
czy po prostu organizm że tak powiem nie zauważa tego i przechodzi do porządku dziennego?
bo w sumie najbardziej zależy mi na wyeliminowaniu ewentualnych niedogodności w odczuwaniu, że ma się okres <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#89 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:26

a czy występują w te dni, w których rzekomo powinnam mieć miesiączkę, objawy dla niej typowe? PMS, ból brzucha itp

Powiem tak- ja bóli nie miałam, ale humor jak zwykle w tych dniach był, niestety <bezradny></span> To znaczy- dzień, dwa wcześniej bez kija nie można się było do mnie zbliżać :-P Ale wydaje mi się, że to kwestia indywidualna i u Ciebie może być oki.

#90 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:57

ja jak nie robiłam przerwy, żadnych objawów @ nie miałam ;-)
tylko się tak dziwnie czułam, że tak długo jej nie ma :-)

#91 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 09:22

amoramor normalnie też małam o to zapytać!chciałabym ominąć jedną miesiączkę,bo mam ważny wyjazd, a tabletki biorę dopiero 3 miesiące i nie wiem czy to jakiejs rewolucj w moim organiźmie nie zrobi... Ale skoro dziewczyny piszą ,że stosowały tą metodę i było ok więc chyba się zdecyduję. Boję się tylko żeby w tym czasie objawy @ się nie nasiliły...Zawsze przechodzę ją bardzo boleśnie i nawet tabsy niewiele mi dały... <bezradny></span>

[ Dodano: 2010-04-22, 10:23 ]
*rewolucji :-)
Dołączona grafika

#92 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:11

Coś innego do poczytania w sprawie przesuniecia okresu
tabletki-na-zatrzymanie-miesiaczki-vt2563.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#93 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:08

harry84, mam pytanie takie do Ciebie, bo w necie nigdzie nie moglam znalezc info na ten temat, a moja mama twierdzi, ze jest jakas tabletka (nie antykoncepcyjna)ktora zatrzymuje miesiaczke i mozna ja zazyc gora 2 razy na rok
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#94 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:14

a moja mama twierdzi, ze jest jakas tabletka (nie antykoncepcyjna)ktora zatrzymuje miesiaczke i mozna ja zazyc gora 2 razy na rok

Chodzi Ci o specyfik, który całkowicie pozbawi Cię miesiączkowania?
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#95 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:17

Chodzi Ci o specyfik, który całkowicie pozbawi Cię miesiączkowania?

nie calkowicie tylko np. przesunie mi o kilka dni, tygodni czy miesiac...
Dołączona grafika

#96 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:24

666ilonka777, tak można przesunąć hormonalnie miesiączkę jednorazowo, ale czy warto ingerować w organizm? Osobiście nie polecam.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika

#97 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:26

ja wiem, ze nie warto, ale mi i mojej mamie wypadnie na moj slub i mam sie meczyc? ale to jest jakas tabletka? ile to kosztuje mniej wiecej?
Dołączona grafika

#98 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:37

a wiem, ze nie warto, ale mi i mojej mamie wypadnie na moj slub i mam sie meczyc?

Kobiecie nie dogodzisz, wiem że się narażam tym stwierdzeniem, ale miesiączka nie jest kaprysem, świadczy o Waszym zdrowi i nie warto eksperymentować.

ale to jest jakas tabletka?

Tabletki hormonalne.
Jeśli bardzo Ci zależny wybierz się do lekarza, bo oczywiście tylko recepta.
Dołączona grafika

#99 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:37

666ilonka777 a nie boisz sie , ze bedziesz sie zle czuc i zepsujesz sobie slub, moze trzeba bylo z miesiac temu wybrac sie po tabletki, zobaczyc jak organizm reaguje i nie robic przerwy .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#100 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:42

a nie boisz sie , ze bedziesz sie zle czuc i zepsujesz sobie slub

no własnie...ja bym nie ryzkowała jednak, miesiaczka to normalna rzecz u kobiety.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim