Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sposoby na zatrzymanie/przesuniecie miesiączki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#61 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 21:52

Tilia, dotyczyło...zakręciłyśmy się chyba... ;*
Generalnie - chcę jednorazowo wziąć 1 tabletkę więcej, żeby przesunąć okres...pytanie moje - czy w następnym cyklu po tej zmianie jestem zabezpieczona od początku...?

Wiem, że powinnam spytać lekarza, ale myślałam, że może się orientujecie...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#62 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 23:24

pytanie moje - czy w następnym cyklu po tej zmianie jestem zabezpieczona od początku...?

ja bym powiedziała,że tak :-) zawsze gorzej jest jeśli tabletkę się zapomni,ale jeśli chcesz mieć pewność zapytaj lekarza ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#63 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 13:02

co do problemu Kahela,
z tego co wiem to ja się nie wezmie ostatniej pigułki to nie ma to wpływu na antykoncepcje- poptostu wcześniej się wywołuje krawienie i nie trzeba się dodakowo zabezpieczać :mrgreen:

A jeżeli chcesz sobie ten jeden dzień opóźnić to tak jak Dziewczyny mówiły jedna pigułka więcej;)
Już nie panna a żona :*

#64 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 marca 2009 - 20:33

Biore drugie opakowanie juz.. tzn nie robilam 7mio dniowej przerwy. We wtorek powinnam skonczyc tamto opakowanie.. wiec wzielam juz dwie w "nadmiarze". Czy mozliwe ze od tego mam zawroty glowy? Wczesniej nie praktykowalam wstrzymywania okresu...

#65 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 marca 2009 - 20:47

Mirabelka__22, ja jak nie robie przerwy w braniu tabletek to nie mam zawrotow. Ale zauwazylam ze mam więcej pryszczy na twarzy. Ale moze to taki zbieg okolicznosci ;)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#66 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 18 marca 2009 - 21:21

jak nie robiłam przerwy między opakowaniami to szczerze mówiąc nawet tego nie odczułam. nie miałam żadnych plamień, bólów czy zawrotów głowy <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#67 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 18 marca 2009 - 22:01

Ja jednym przesuwaniem okresu spaprałam sobie cykl. Od tego momentu ciągle miałam przedokresowe plamienia (nawet 3-4 dni przed okresem). Nie zamierzam już więcej eksperymentować. Nie wiem jak będzie teraz, bo zmieniłam tabsy, ale mam nadzieję, że plamienia nie powrócą.

#68 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:50

Lekarz mi mówił, że normalne są plamienia w takich sytuacjach, ale ja nie miałam, tylko raz nie zrobiłam przerwy.

<ookk>

#69 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 20 marca 2009 - 10:26

Ja zawsze robiłam i robie przerwe- nie chce eksperymentować, bo tym sobie można namieszać.
wszystko wchodzi jak w zegarku co do godziny i to mnie cieszy.

#70 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 21 marca 2009 - 14:04

odstawieniach - pobolewa mnie glowa...

też tak mam, na poczatku myslałam że to zbieg okolicznośc a jednak po długiej obserwacji stwierdziłam iż jest to systematyczne podczas przerw 7 dniowych.

#71 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:39

Postanowilam stworzyc taki temacik bo go nie znalazlam, a zaczął mnie on dotykac ;-)

mianowicie mam zaplanowany urlop i wiem juz teraz ze na 100% akurat w tym czasie bede miala @ :evil:
i nie wiem co zrobic :roll: <bezradny></span>

:arrow: po pierwsze 3 lata nie bylam juz na urlopie i chcialabym sie odprezyc w calkowitym tego slowa znaczeniu
:arrow: po drugie mam bolesne miesiaczki i nie chce zeby przez tydzien wakacji bolal mnie brzuch :-|
:arrow: po trzecie chcialabym wejsc troche do morza jak juz bede na plazy
:arrow: po czwarte chcialabym sie z T. troche posexic :mrgreen:

pytanie brzmi: czy znacie jakies sposoby na powstrzymanie @ ?
ja mam w glowie jeden plan ale nie wiem czy to dobre i chce najpierw was zapytac

jestem ciekawa czy mialyscie juz takie sytuacje

#72 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:41

Olciiia, ja mysle ze jedynym rozwiązaniem są tabletki anty. Kolezanki mama kiedys miala dostac akyurat jak do Egiptu jechali, i lekarz jej przepisal jedno albo dwa opakowania (nie wiem nie znam się)
Ale wydaje mi się ze to jedyny sposob...

Bierzesz jedno opakowanie, i jak skonczysz to odrazu nastepne... ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#73 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:51

pytanie brzmi: czy znacie jakies sposoby na powstrzymanie @ ?

tabletki-na-zatrzymanie-miesiaczki-vt2563.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#74 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:00

Donn, DZIEKUJE :*
czyli chyba zrobie tak ze wykupie 2 opakowania tabletek i wezme jedno po drugim...
bo wlasnie czekam na @ a wakacje przypadaja za miesiac

nie wiem teraz gdzie mam pisac

a czy ktoras z was juz tak zrobila kiedys bo tylko piszecie ze tak mozna.... <bezradny></span>

#75 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:01

a czy ktoras z was juz tak zrobila kiedys bo tylko piszecie ze tak mozna.... <bezradny></span>

ja ogolnie biore tabletki i jak czasem mi wypada wtedy kiedy nie chce, to nie robie przerwy. Ale tak zeby tylko brac dwa opakowania to nie robiłam... <bezradny></span>

#76 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:12

Ale tak zeby tylko brac dwa opakowania to nie robiłam...

no wlasnie, mam nadzieje ze nic sie nie stanie jak raz zmusze moj organizm do przerwy w normalnym funkcjonowaniu..... :roll: <co></span>

#77 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:14

Olciiia, tak jak pisalam wyzej. Koleżanki mama własnie zeby przesunąć @ poszła do lekarza zeby jej przepisal dwa opakowania. Więc mysle ze nic sie nie stanie. Najlepiej jak sama zapytasz lekarza i Ci doradzi ... :P
Bo urlop ważna rzecz :mrgreen: A jeszcze tak jak piszesz ze pierwszy od 3 lat, to już musi być cos specjalnego.

#78 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:17

mysle ze jak raz sobie odpuscisz okres przz to ze wezmiesz tabletki to nic sie nie stanie :-) jabys to miła robic czesto to mogłoby sie negatywnie odbic na organizmie. :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#79 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:23

no to mysle ze tak wlasnie zrobie
teraz tylko czekam na @ zeby zaczac brac pierwsze opakowanie ;-)

[ Dodano: 2009-06-30, 23:24 ]
chociaz troche szkoda psuc mi organizm hormonami bo juz tak dlugo nie bralam tego swinstwa ale w sumie to tylko 2 miesiace, wiec chyba nie bedzie tak zle ;-)

[ Komentarz dodany przez: angik1683: 2009-06-30, 23:06 ]
Olcia scalilam te dwa tematy i edytowalam nazwe tego juz istniejacego,zeby sie nam tematy nie dublowaly.

#80 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 12:59

Olcia ja też tak zrobiłam przez wakacjami w tamtym roku i wsjo było ok, nie zrobiłam przerwy i okres nie wystapił.