Sposoby na zatrzymanie/przesuniecie miesiączki
Napisano 01 lipca 2009 - 19:19
Napisano 01 lipca 2009 - 20:04
ja wlasnie tak zrobilam przed slubem tyle,ze juz nie wracalam do tabletek,po prostu skrocilam cykl i na tym zakonczylam branie tabsow.bo ja (jakieś dwa lata temu) nie wydłużyłam tylko skróciłam cykl. po prostu brałam tylko 2 tygodnie i odstawiłam tabletki, dostałam normalnie okres i później normalnie rozpoczełam kolejne opakowanie.
Napisano 02 lipca 2009 - 07:43
no wlasnie kurcze sama juz sie w tym poglugilam bo w zeszlym miesiacu zaczal sie 29.05 czyli dzisiaj jest 35 dnien i jeszcze nie mam okresu....Olciiia, a jak kiedy masz wolne a kiedy okres?
kupilam te tablety i leza ale nie wie w takim razie co robic
Napisano 02 lipca 2009 - 09:37
to moze juz tablety nie beda potrzebneno wlasnie kurcze sama juz sie w tym poglugilam bo w zeszlym miesiacu zaczal sie 29.05 czyli dzisiaj jest 35 dnien i jeszcze nie mam okresu....
Napisano 02 lipca 2009 - 15:08
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:07
w tę niedzielę będę brała ostatnią tabletkę z 'kwietniowego listka'. Czyli między 26 kwietnia a 2 maja powinnam dostać okres - zazwyczaj dostaje go w czwartek i trwa te 4 dni.
a tak mi się tu ułożyły sprawy, że bardzo nie chciałabym mieć @ w tym terminie...
czy mogę w związku z tym coś zrobić? co? żeby przesunąć jakoś albo hm ominąć tę miesiączkę?
czy będzie to wielka szkoda dla mojego organizmu i mogą wyjść jakieś komplikacje?
z góry dziękuje za pomoc
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:13
czy mogę w związku z tym coś zrobić? co? żeby przesunąć jakoś albo hm ominąć tę miesiączkę?
amoramor, po prostu w poniedziałek łykasz tabletkę z kolejnego opakowania, bierzesz całe i po tym kolejnym opakowaniu robisz siedmiodniową przerwę.
czy będzie to wielka szkoda dla mojego organizmu i mogą wyjść jakieś komplikacje?
raz na jakiś czas tak można zaszaleć i nic się nie powinno dziać- mi kilka razy się zdarzyło tak sobie przesuwać- bo wakacje, teraz w zeszłym roku ślub. Wszystko jest dla ludzi- byle z tym sposobem nie przeginać i nie stosować za często, ale sądzę, że raz czy nawet 2 do roku nic się złego nie stanie
Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:21
ale wolałam się upewnić
wiem, że z takimi pytaniami powinnam pójść do ginekologa ale moja pani doktor przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu i po prostu nie zdążyłabym z wizytą
to byłaby moja pierwsza kombinacja z tabletkami, a ogólnie organizm chyba je dobrze tolerujebyle z tym sposobem nie przeginać i nie stosować za często
a czy występują w te dni, w których rzekomo powinnam mieć miesiączkę, objawy dla niej typowe? PMS, ból brzucha itp
czy po prostu organizm że tak powiem nie zauważa tego i przechodzi do porządku dziennego?
bo w sumie najbardziej zależy mi na wyeliminowaniu ewentualnych niedogodności w odczuwaniu, że ma się okres
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:26
a czy występują w te dni, w których rzekomo powinnam mieć miesiączkę, objawy dla niej typowe? PMS, ból brzucha itp
Powiem tak- ja bóli nie miałam, ale humor jak zwykle w tych dniach był, niestety
Napisano 22 kwietnia 2010 - 07:57
ja jak nie robiłam przerwy, żadnych objawów @ nie miałama czy występują w te dni, w których rzekomo powinnam mieć miesiączkę, objawy dla niej typowe? PMS, ból brzucha itp
tylko się tak dziwnie czułam, że tak długo jej nie ma
Napisano 22 kwietnia 2010 - 09:22
[ Dodano: 2010-04-22, 10:23 ]
*rewolucji
Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:11
tabletki-na-zatrzymanie-miesiaczki-vt2563.htm
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:08
Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:14
Chodzi Ci o specyfik, który całkowicie pozbawi Cię miesiączkowania?a moja mama twierdzi, ze jest jakas tabletka (nie antykoncepcyjna)ktora zatrzymuje miesiaczke i mozna ja zazyc gora 2 razy na rok

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:24

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:37
Kobiecie nie dogodzisz, wiem że się narażam tym stwierdzeniem, ale miesiączka nie jest kaprysem, świadczy o Waszym zdrowi i nie warto eksperymentować.a wiem, ze nie warto, ale mi i mojej mamie wypadnie na moj slub i mam sie meczyc?
Tabletki hormonalne.ale to jest jakas tabletka?
Jeśli bardzo Ci zależny wybierz się do lekarza, bo oczywiście tylko recepta.

Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:37
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 kwietnia 2011 - 15:42
no własnie...ja bym nie ryzkowała jednak, miesiaczka to normalna rzecz u kobiety.a nie boisz sie , ze bedziesz sie zle czuc i zepsujesz sobie slub