Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#61 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 14:17

amoramor, mnie co prawda piersi nie bolą, ale pojawianie się coraz to nowych objawów pms to już norma. Na początku nawet nie zauważałam że mi sie okres zaczyna i że trwa a teraz?
I brzuch mnie bolio, i czuje się nabrzmiała jak piłka plażowa, i wkurzam się na wszystko i płaczę bezsensownie, i prawie zemdlałam pare razy, tak że moim zdanie to się zmienia jak w kalejdoskopie ;-)

co nie zmienia faktu, dlaczego pms na początku nie istnieje a potem się tak rozrasta inwazyjnie :shock: :shock:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#62 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 14:40

Nawet nie wiem co to jest PMS. ;-) Nigdy nie mialam jakis dolegliwosci w stylu bol brzucha w te dni ,czy jakies dokuczliwie nabrzmiale piersi.To wszystko jest takie niesamowite o czym piszecie. :-P

#63 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 14:57

3 dni temu dostałam okres i dzisiejszego dnia już żadnego bólu sutków nie odczuwam, więc to ewidentnie był objaw pms :D

co nie zmienia faktu, dlaczego pms na początku nie istnieje a potem się tak rozrasta inwazyjnie

też się nad tym zastanawiałam <bezradny></span> bo przez pierwszych kilka lat nie miałam kompletnie żadnych objawów.. później stopniowo przyszedł ból brzucha, później piersi, później zaczęły się humorki, zmiany nastrojów itp... no a teraz jak widać nawet ból sutków i w okresie zimowym dostaje też zazwyczaj opryszczkę.. :-? aż się boję myśleć co może przyjść za kilka lat :-| <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#64 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 15:31

bo przez pierwszych kilka lat nie miałam kompletnie żadnych objawów..

własnie, kolejna z zagadek wszechświata...
ale powiem Ci, że moja młodsza siostra od samego początku miała ostry pms, wiec to raczej u nas nie rodzinne i tym bardziej nie wiem skąd się bierze, hm...
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#65 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 15:56

ale powiem Ci, że moja młodsza siostra od samego początku miała ostry pms

a np moja mama do tej pory nie ma praktycznie żadnych objawów <bezradny></span> nawet humorów nie miewa..
więc:

to raczej u nas nie rodzinne

;)

to niesamowite jak może funkcjonować organizm człowieka :D że każdy z nas zupełnie inaczej przeprowadza różne procesy w sobie ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#66 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 17:35

ja mam czasem tak ze zero jakis humorów , objawów, bólu , moge zapomniec ze zbliza sie lub ze mam okres , a czasem to ból nie do wytrzymania i pochałaniam wielkie ilosci plynów i jedzenia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#67 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 09:52

u mnie przebiega bezobjawowo raczej, zdarza się że mam humorki ale najgorsze jest to ze strasznie duzo jem przed-non stop chodze głodna :-/ i potem jestem taka napakowana ze szok

#68 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 13:29

ja z kolei czasami jestem zbyt nerwowa, diabel we mnie wstepuje :lol: I tak jak mloda, a tym czasie jestem non stop glodna :roll:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#69 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 13:51

to jest najgorszy czas w miesiącu dla mnie..bolą mnie piersi i jajniki...pierwszego dnia obowiązkowo ketonal bo inaczej bym nie przeżyła..później już jest lepiej..a przed okresem to tak jak większość kobiet złoszczę się z byle powodu i warcze na wszystkich :roll:
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#70 Fikamika

Fikamika
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 13:35

Ja na PMS polecam po pierwsze: sport, po drugie: rozkurczajacy buscopan na skurcze brzucha. Mnie zawsze pomagają ;)

#71 misiaa

misiaa
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:31

U mnie parę dni przed okresem bolą mnie piersi, kręgosłup i trochę brzuch no i mam straszny humor:/ Wszystko i wszyscy mnie wkurzają, wyję czasem bez powodu... A jak już dostanę okres to masakra...umieram z bólu, leki przeciwbólowe nie działają, a jeśli już to po prawie godzinie:/

#72 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:36

A jak już dostanę okres to masakra...umieram z bólu

a byłaś z tym u gina? bo nie zawsze jest tak ze to tylko urok kobiecości, czasem kryje sie za tym jakas przyczyna

#73 misiaa

misiaa
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:52

Szczerze mówiąc to nie...jak jestem w domu to jakoś przeżyje, biorę tabletki, kładę sobie termofor na brzuch i użalam się nad sobą. Gorzej jak muszę gdzieś wyjść...jak stoje to strasznie boli mnie kręgosłup... Może faktycznie powinnam iść z tym do ginekologa, bo ból jest nieznośny:/

#74 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 21:50

No koniecznie powinnaś iść do ginekologa!
P.S. A jakie tabletki bierzesz?
Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#75 misiaa

misiaa
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 23:19

Biorę to, co mam przeciwbólowe: ibuprom, ibum, no-spa, pyralgina...apap i codipar są do niczego.

#76 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:33

Jak zbliża mi się okres to na twarzy pojawia się trochę więcej krostek i czasami bolą mnie piersi albo sutki.
Ogólnie jestem zdenerwowana, łatwo mnie wkurzyć i wytrącić z równowagi. Często też płaczę i wspominam te najgorsze chwile żeby się dołować ;|
Czasem zaboli mnie brzuch ale to trwa 10 sekund i przestaje, po jakimś czasie znowu to samo.

Przewaznie biorę no-spe albo aleve.

[ Dodano: 2009-12-29, 11:34 ]
albo prosze K żeby mi brzuszek wymasował :) wtedy jest lepiej
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#77 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:40

Moja koleżanke przed okresem bardzo bolą piersi, sa tak twarde że nie da ich się dotknąc no i strasznie ją bolą
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#78 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 14:30

Nie wiem czy to jest oby najlepszy pomysł. Przeciwbólowe tylko doraźnie działają na ból, a nie likwidują jego przyczyn. Może powinnaś popróbować jakiś rozkurczających leków typu buscopan, a może próbowałaś?
Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#79 pinezka.z

pinezka.z
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 15:17

mam to samo, takna 7 dni prze dokresem. to normalne. nie ma sie czym przejmowac.

#80 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 11:02

Chyba wszystkie kobiety są drażliwe w tym czasie. Dodatkowo dochodzi ból związany z obkurczaniem się ścian macicy. Ja stosuje buscopan o którym mówiła "Aldis" i dzięki niemu czuje się lepiej. Niestety kobiety muszą się troche nacierpieć w "tych" dniach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych