Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kiedy czas na slub?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#1 madameTehran

madameTehran
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:47

kiedy waszym zdaniem jest dobry moment na slub? ile trzeba miec lat lub po jakim czasie bycia razem?

#2 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:49

Wydaje mi sie ze nie mozna tak tego okreslic ile lat trzeba miec ile razem trzeba byc...to sie po prostu czuje to jest naturalna kolej rzeczy...jedno co napewno wiem i czego sie nauczylam na wlasnym przykladzie to ze nie wolno naciskac partnera...ta decyzja musi wyplywac z serca....
Dołączona grafika

#3 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:52

madameTehran, nie rozumiem skąd takie pytania
jak jesteś gotowa i partner też co nic nie to i na przeszkodzie
wiek i inne sprawy nie mają na to wpływu
jak dla mnie to tylko od miłości zależy ;-) i dojrzałości
nie ma mnie tu i nie będzie.

#4 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:53

skinnybitch, ma racje.. nie mozna okreslic odpowiedniego wieku... stazu zwiazku.. to wszystko zalezy od tych dwojga ludzi... jedni sa gotowi wczesniej inni pozniej... to jest bardzo indywidualna sprawa..

nie wolno naciskac partnera...ta decyzja musi wyplywac z serca....

masz racje... nacisk nic nie da.. a moze podzialac odwrtonie niz bysmy tego chcialy.. lepiej jest poczekac...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#5 madameTehran

madameTehran
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:53

ale czy np. jak 20 latka i 21 latek chca sie pobrac to nie jest za wczesnie? ja mam 22 i dla mnie jest to dziwne kiedy słysze że jakaś koleżanka ze szkoły bierze ślub

#6 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:55

a ja mam 21 lat moj maz 25 i nie uwazam ze to jest dziwne...
Dołączona grafika

#7 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:56

madameTehran, to zależy od człowieka, sama widzisz, ty myślisz tak a inni inaczej
jeśli się kochają, są pewni i dojrzali do tej decyzji to czemu nie?
bo ma "za mało" lat? miłość o wiek nie pyta :)

#8 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:56

madameTehran, to sobie wyobraz ze siostra mojego ma 19 lat i wychodzi za maz...ale to ich zycie ich sprawa a przede wszystkim indywidualna decyzja...nie ma czegos takiego ze a mam 22 trza sie zenic....to wszystko zalezy od was i waszej milosci...
Dołączona grafika

#9 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:57

to sobie wyobraz ze siostra mojego ma 19 lat i wychodzi za maz...

moja przyjaciółka też wyszła za mąż w tym roku, w marcu i wtedy miała 18 jeszcze ;-)
no i w ciąży jest na dodatek ;-)

to wszystko zależy ;-)
na prawdę, nie ma schematów :)

#10 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:00

Dokladnie tak jak mowi cerata nie ma schematu...
Dołączona grafika

#11 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:03

Dokladnie tak jak mowi cerata nie ma schematu...

zgadzam sie..

pozatym to zalezy od dojrzalosci emocjonalnej kazdego czlowieka... jeden jest gotow wczesniej inny pozniej.. nie mozna uogolniac.. ale ja dziwna sie nie czuje tylko dlatego ze mam meza...
Dołączona grafika

#12 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:05

saja, bo jak sie kochacie to dlaczego niby macie sie dziwne czuc?To wasze zycie i tylko wasze....To jest normalna kolej rzeczy ze dwoje kochajacych sie ludzi bierze slub...
Dołączona grafika

#13 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:06

ja mam 22 i dla mnie jest to dziwne kiedy słysze że jakaś koleżanka ze szkoły bierze ślub

po tej wypowiedzi poczulam sie jakos.. hm dziwnie

[ Dodano: 2008-06-17, 19:07 ]

saja, bo jak sie kochacie to dlaczego niby macie sie dziwne czuc?To wasze zycie i tylko wasze....To jest normalna kolej rzeczy ze dwoje kochajacych sie ludzi bierze slub...

piekna no wlasnie dla mnie blizszy jest twoj tok rozumowania...
Dołączona grafika

#14 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:29

saja, Kochasz i jestes kochana i tylko to sie liczy.... :mrgreen:
Dołączona grafika

#15 madameTehran

madameTehran
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:43

ok. rozumiem że wszystko zależy od dojrzałości ale czy 18latka może być na tyle dojrzała? jeśli w grę wchodzi ciąża to tak ale jeśli nie to czy warto się spieszyć?

#16 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 19:08

madameTehran, jeśli do tego dojrzejesz to nie. Ja wezmę ślub mając 22 lata, a mój S będzie miał wtedy 28. Moi rodzice wzięli mając po 20 i są szalenie zakochani do dziś. Więc o jakim pospiechu mówimy? To się czuje moim zdaniem. Ja i mój S poczuliśmy po prostu. Nie uważam tego za coś dziwnego.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#17 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 19:08

czy 18latka może być na tyle dojrzała? jeśli w grę wchodzi ciąża to tak ale jeśli nie to czy warto się spieszyć?

a to też dziwne: to jak 18-latka jest w ciąży to jest dojrzała, a jak nie jest w ciąży, to nie jest dojrzała ;-)
poza tym kwestia wychowania, podejścia do życia: jeśli 18latka np0. skończyła szkołę, pracuje, jej facet podobnie, są w życiu samodzielni i chcą tego ślubu, to czemu nie?
ja coprawda nie jestem za śpieszeniem się, ale ludzie są różni :)
proponuję ten temat też rozszerzyć o pytanie: mężatki, ile lat Wy miałyście i po jakim czasie byciu z partnerem brałyście ślub?
zacznę - 25 lat, po roku i 4 miesiącach spotykania się z M. :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#18 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 19:44

Moim zdaniem to indywidualna sprawa. Każdy czuje to inaczej, przy każdym partnerze czuje się to inaczej. Ja np. po paru miesiącach bardzo już chciałam się hajtać z moim obecnym kochanie. Ale on widać nie, bo już prawie trzy lata jesteśmy ze sobą i nic :-(

#19 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2008 - 20:13

nie ma określonego czasu, czy to juz mozna, czy powinno brać się ślub. my z różnych powodów nie spieszyliśmy się. ja miałam studia, dostawałam alimenty i nie mogłam wyjść za mąż, ale też nie czułam takiej potrzeby. mimo tego, że mam 25 lat, jestesmy razem ponad 6 lat- to nie mamy slubu. ale jesli ktoś ma 18 czy iles lat i czuje sie gotowy- żaden problem. przyzwyczaiłam się, że znowu dziewczyny dosyć szybko wychodza za mąż i wiele moich koleżanek ma już dzieci. chociaż stałam się zwolenniczką w ostatnim czasie hasła" wyszalej się za młodu" niż później ma sie coś rozpaść

#20 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 20:58

Osobiscie uważam ,że na slub pora jest gdy jestesmy juz stabilni w jakis sposob...
oraz tylko wtedy gdy jestesmy pewni swoich uczuc...
ja raz prawie popełniłam taki bład w tydzien przez ślubem zerwałam zareczyny i odwołałam go..
dzis jestem mezatka ale nie była bym z nim gdybym wtedy nie przejrzała na oczy i nie rozstała sie z poprzednim partnerem
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....