Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Egzema Rak:((((Uczulenie na Balsam Peruwianski:((Co robic??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 10:51

Hej Dziewczynki:)))Dawno mnie nie bylo ,ale chce to nadrobic:))))
Mam pewien problem,mianowicie chodzi mi o problem mojej siostry.
Jak mozna wyleczyc egzema rak:(?????!
jest uczulona na Balsam peruwianski,ale u zadnego dermatologa nie uzyskuje odpowiedzi na pytanie CO TO JEST BALSAM PERUWIANSKI:((Czy spotkalyscie sie z czyms takim???moze wiedzie jakie mascie pomagaja lub zapobiegaja nawrota:(I gdzie wystepuje ten caly balsam????co mozna jesc a co nie?niby pani dermatolog wypisala liscie takich pierdul,ale wydaje nam sie ze to za malo???

piszcie prosze....
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#2 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 20:21

Co do egzemy to moja mama to ma, niestety dobrych wieści nie mam, bo jak na razie nie udało jej się tego wyleczyć, nie wiem czy to w ogóle jest możliwe. Ona smaruje swoje ręce różnymi kremami, przeznaczonymi do takiej skóry, co jedynie zmniejsza objawy, pomaga zagoić rany ale nigdy leczy do końca. Ale może gdyby Twoja siostra poszła do jakiegoś specjalisty, to może coś by jej polecił.
To tyle co wiem.
Dołączona grafika

#3 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 20:25

CO TO JEST BALSAM PERUWIANSKI

Balsam peruwiański (łac. balsamum peruvianum) – lek naturalny, wyciekający z uszkodzonej kory drzewa Myroxylon peruvianum. Jest stosowany miejscowo, per se lub jako roztwór etanolowy w wielu chorobach skóry, szczególnie w leczeniu oparzeń, odmrożeń i ran. W skład balsamu peruwiańskiego wchodzi cynameina (co najmniej 50%), kwas cynamonowy i jego związki, kwas benzoesowy, seskwiterpen, farneozol i wanilina.

Jest stosowany w testach płatkowych jako jeden ze wskaźników alergii na kosmetyki. Dzięki wielu uczulającym składnikom daje odczyny krzyżowe z wieloma różnymi produktami pochodzenia roślinnego i na tym polega jego duża wartość diagnostyczna.

Medycyna - balsam peruwiański wykazuje działanie antyseptyczne i przeciwzapalne. Stosowany jest w różnych schorzeniach skórnych.

tylko tak mogę pomóc :/

żródło: wikipedia

[ Dodano: 2008-06-13, 21:27 ]
tu sobie też poczytaj http://www.wizaz.pl/...ead.php?t=20955
nie ma mnie tu i nie będzie.