Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zapach, zapach, zapach....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
889 odpowiedzi w tym temacie

#681 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 17:07

Mam w swojej kolekcji zapachowej od niedawna , dwa fajne pachnidełka tj.wody perfumowane.Sweet rose i Have fun.Oba te zapachy należą do grupy owocowo-kwiatowej.
Moim zdaniem sa dość trwałe jak na swoja cenę.Nie wyczuwam w nich w początkowej fazie alkoholu,jak to bywa w innych zapachach .
Dla mnie są sto razy trwalsze i przyjemniejsze niż inne zapachy znanych mi średniopółkowców.

[ Dodano: 2011-08-04, 18:18 ]
Dodam,że nie robię żadnej reklamy.Po prostu chcę znać wasze zdanie na temat tych kosmetyków.Czy używacie takich?

#682 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 16:32

Zakochałam się ostatnio w wodzie toaletowej 'Ice' z Oriflame. :oops:
Prawie dziurę zrobiłam w kartce z katalogu na której był próbnik zapachu i namówiłam mamuśke, żeby mi sprawiła na prezent :P

Załączone miniatury

• 22434.png

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#683 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 19:45

ja się chyba pokuszę na jakiś zapach avonowy, bo teraz niby przeceny są :-P
a póki co:

Incanto Charms
Nuta zapachowa:
płatki jaśminu, piżmo, drzewo amarylisowe, kapryfolium ;-)
źródło:perfumy.oh.pl

dość drogi jak na moją kieszeń (koło stówki) więc sama bym sobie nie sprawiła :lol:
ogólnie jestem zadowolona, ale to jeszcze nie TEN :-P

Załączone miniatury

• 16893.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#684 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 21:37

Mojemu K. ostatnio się taki o spodobał, że aż mnie namawiał żebym kupiła, także jak zwykle pewnie mogę czekać aż mi go kupi na prezent :mrgreen: Ale muszę przyznać że jest naprawdę świetny :lol: Z tych bardziej słodkich :-> Secret Fantasy z Avonu :lol:

Załączone miniatury

• secret_fantasy_avon[1].jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#685 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 05:35

Secret Fantasy z Avonu

bleeee - kupiłam go siostrze na któreśtam urodziny już kawałek czasu temu - nie podobają mi się strasznie <bezradny></span> zdecydowanie ZA słodkie są :roll:

Swojego czasu kochałam się w "Absynthe" Christiana Lacroix z Avonu - kupiłam buteleczkę niecałe dwa lata temu i jeszcze mam jakieś resztki na dnie :mrgreen: Nie dziwota - u mnie kupienie czegoś do psikania za 2 stówy to przegięcie - naprawdę musiałam się zakochać, że je kupiłam ;-) ale podobają mi się do dziś :-D

A połówek ostatnio sprawił mi prezent (z okazji "kupiłbyś mi coś") i dostałam Pumę Jam!
Nawet trafił chłopak w mój gust :-P

Załączone miniatury

• Puma-Reggae-Jam-EDT-thumb.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#686 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 11:26

ZA słodkie są

Takie mniam :mrgreen:

kupiłam buteleczkę niecałe dwa lata temu i jeszcze mam jakieś resztki na dnie

Ja też mam jeszcze jakieś resztki perfumu U By Ungaro z Avonu, którego dostałam na urodziny. Na początku ten zapach naprawdę mi się podobał, jednak teraz już jakoś mi się znudził :roll:

Załączone miniatury

• U-By-Ungaro-EDP-Michelle.jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#687 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 21:03

jednak teraz już jakoś mi się znudził :roll:

jak wszystkie z Avonu po jakimś czasie :P

Ja postanowiłam trochę poszaleć i kupiłam sobie perfum Jil Sander Sport for Women

Zapach orzeźwiający, cytrusowo-słodki, ale nie do przesady. Nie lubię duszących, przesłodzonych perfumów.

Nuty zapachowe

grejfrut, sycylijska mandarynka, zielone jabłko, pikantny imbir, czarna porzeczka
piwonia, frezja, drzewo cedrowe, drzewo sandałowe, brzoskwinia

Opis
Zapach ten jest rześką, owocową mieszanką grejpfruta, sycylijskiej mandarynki, zielonego jabłuszka i ostrego imbiru. Środek zapachu to bogactwo kwiatowych aromatów piwonii i frezji w połączeniu z czarną porzeczką. Całość jest otoczona ciepłą nutą drzewa sandałowego i cedrowego.

http://t0.gstatic.co...E9ixG_00uq3CRwA

#688 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 21:27

ostatnio używam DAISY-Marc Jacobs
PIĘKNE

Radosny zapach sygnowany przez Marca Jacobsa to kompozycja delikatna, nieskomplikowana.
Daisy kojarzy się z radością, swobodą i beztroską. Przeznaczono ją przede wszystkim dla młodych kobiet w przedziale wieku 18-24 lata. Perfumy zamknięto w uroczym flakoniku z oryginalnym, kwiatowym korkiem.
Główne nuty to dzika truskawka, fiołek, gardenia, jaśmin, wanilia i piżmo.

Nuty zapachowe:
nuta głowy: dzika truskawka, liście fiołka, czerwony grejfrut
nuta serca: fiołek, jaśmin, gardenia
nuta bazy: esencja waniliowa, piżmo, białe drzewa (white woods)

Cena: 170zł / 50ml; 219zł / 100ml
źródło interet

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#689 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 14:38

Ja obecnie używam PUMY :) I'm Going.. mój ulubiony zapach jeśli chodzi o PUME :)

#690 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 14:24

Ja dostałam od siory mojego D. Thaitian Holiday z Avonu (2008r.)
Możliwe jest to, że te kupione w Anglii mają trwalszy zapach? :P
A co do zapachu to takie kokosowo-morskie są ;)

#691 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 17:00

Ja sobie kupiłam nowe perfumki - nie zgadniecie nigdy jak się nazywają <trele></span>
No dobra, mała podpowiedź - mają dużo wspólnego z moim nickiem <swistak1></span>
Taaaaak, zakochałam się w zapachu Cacharela - Amor Amor <zakochany></span>
Lubię słodkie zapachy, a on jest wyjątkowo słodki - dlatego zapewne wielu osobom się nie podoba, bo sprawia wrażenie przytłaczającego i zbyt ciężkiego - ale w mój gust trafia idealnie <ookk></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#692 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 01 września 2011 - 07:38

Lubię słodkie zapachy

takze uwielbiam slodycz,ale nie jest to regula,lubie wszystko co pieknie pachnie
Ostatnio bardzo zachwycil mnie zapach LADY MILLION ,Paco Rabanne.
Nuty zapachowe
Nuty głowy: cytryna, malina, neroli.
Nuty serca: jaśmin, kwiat pomarańczy, gardenia.
Baza: paczuli, miód.
No cóz mam narazie tylko prubke,ale moze sie troszku szarpne???Zapach jest bardzo trwaly,ciagle za mna chodzi,wiec musze miec ta lady million,musze
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#693 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 września 2011 - 18:21

A ja ostatnio kupiłam sobie Calvin Klein Truth i jestem zadowolona. W recenzjach przeczytałam "Żyj w zgodzie z samym sobą" i właśnie tak mi się wydaje, że do mnie pasuje idealnie. Jest z kategorii dzrewno-orientalnej. Fajny na co dzień, bo jest taki lekki i delikatny. Podobno też seksi, ale mi akurat tak się nie wydaje. :lol: Ale chyba musi być trochę intrygujący, bo wczoraj klient zapytał mnie, czym pachnę. :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#694 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 września 2011 - 07:58

No dobra, mała podpowiedź - mają dużo wspólnego z moim nickiem <swistak1></span>
Taaaaak, zakochałam się w zapachu Cacharela - Amor Amor <zakochany></span>

ooo nie dla mnie taki zapach bo jest słodziutki ale jeśli ktoś lubi takie nuty to sam w sobie jest ok ;-)

#695 bacha20

bacha20
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 02 września 2011 - 11:45

Ja teraz używam perfumu z Avonu Simply Because ; ) ale szczerze mówiąc czekam aż z użyję go do połowy żeby kupić sobie DKNY Be Delicious Night Woman gdy poczułam woń tego perfumu to się w nim zakochałam ; )
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w Twoim uśmiechu"

#696 Lutka333

Lutka333
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 02 września 2011 - 13:15

Byłam ostatnio w perfumerii i znalazłam niesamowity zapach :) Chocolat Mat by Masaki Matsushima. Genialny :) Najpierw pachnie trochę jak te cukierki "kukułka", a potem pojawiają się troszke inne nuty zapachowe. W każdym razie na prawdę smakowite - zakochałm się :) Musze je mieć :D

#697 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 września 2011 - 15:07

Z tych Avonowskich to posiadam resztkę Today i absolutnie oszczędzam, bo go kocham. :mrgreen: Więc tylko na specjalne okazje. :-P Kiedyś na co dzień używałam Little Black Dress- bardzo lubiłam i nadal mam sentyment, raz miałam nawet Little White Dress- ten dla mnie zbyt delikatny, ale i tak uważam, że ładny. Teraz koleżanka mnie skusiła na nowość z katalogu- Little Red Dress, zamówiłam wczoraj i jestem bardzo ciekawa zapachu na skórze, bo perfumowana strona katalogu bardzo mnie zachęciła. :-> Piszą, że pachnie maliną, różą i drzewem sandałowym. No zobaczymy. :mrgreen:

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#698 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 września 2011 - 16:14

Te co dostałam, to moje pierwsze z Avonu. Ale powiem wam, że boskie mają w Avonie zapachy. Nie ma takiego, który by był dla mnie pospolity, czy nieładny. Wszystkie są oryginalne i specyficzne. Ale dosyć drogie i kiepsko zapach się utrzymuje w niektórych przypadkach ;P

#699 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 września 2011 - 17:07

Nie ma takiego, który by był dla mnie pospolity, czy nieładny.

A dla mnie takich tam dużo. :lol: Nie znoszę Summer White , Perceive kojarzy mi się z perfumem z kiosku :-/ . Dostałam kiedyś też Incandessence i dla mnie był duszący. <bezradny></span>

kiepsko zapach się utrzymuje w niektórych przypadkach ;P

Popieram. Tyle o ile zapach można znaleźć ładny, to z trwałością u nich rzeczywiście kiepsko.

#700 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 września 2011 - 17:11

Incadessence koleżanka z klasy ma i fajnie pachnie ;)
A Perceive bardzo mi się podoba, choć jak mama miała taki, to mnie irytował trochę :-P