czy ślub cywilny na prawdę do niczego nie zobowiązuje?
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:39
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:41
pozdrów koleżankę
ślub to ślub, czy cywilny czy kościelny to jest to ślub czyli coś zobowiązującego
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:44
ja nie rozumiem...
bierze się ślub jak się kogoś kocha tak? czy dzieci są czy nie....
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:48
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:56
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:06
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:08
,ale zeby brac cywilny dlatego ze nie jest sie pewnym czy to juz to?
głupie nie?
czyli było już TO na cywilny ale na kościelny jeszcze TEGO nie ma?
o co chodzi?
[ Dodano: 2008-04-30, 14:08 ]
ahaa, a może że kościelnego nei można unieważnić?
no ładne podejście biorąc ślub
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:08
a to juz wogule absurd, bo jesli slubujesz czy to w kosciele czy w urzedzie to slubujesz na cale zycie i slubujesz partnerowi/partnerce a nie ksiedzu, bogu czy urzednikowi, zreszta jakbym myslala o tym ze jeszcze kiedys w zyciu bede z kims innym to nie bralabym wogule slubuniby cywilny można brać kilka razy a kościelny tylko raz
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:13
[ Dodano: 2008-04-30, 14:16 ]
do ANGIK: dokładnie zszokowała mnie tym stwierdzeniem. podejrzewam ze robi to z jakiejś zazdrości bo ja wychodzę za mąż jej koleżanka z salonu i gadamy cały czas na temat ślubu tyle że co jej z tej zazdrości na wszystko przychodzi czas i tyle!
Napisano 30 kwietnia 2008 - 16:46
bo według mnie czy biorę ślub cywilny, czy kościelny, to robię to z pełną świadomością, wiem, co robię i robię to na całe życie, no, ale jak los np, sprawi, że w związku będzie źle się działo, no to faktycznie po ślubie cywilnym można szybciej odzyskać, że tak napiszę wolność, a po kościelnym nie jest już tak łatwo.. no, ale na pewno nie brałabym tylko ślubu cywilnego bo nie byłabym pewna mojego partnera, brałabym go z miłości i w ufności, bo jakby nie patrzeć, coś łączy dwojga ludzi, skoro decydują się na ślub, ale jak tego uczucia nie ma, to nie powinni nawet tego cywilnego brać tylko sobie żyć jako para, aż się nie przekonają o tym na bank, że chcą założyć rodzinę, bo ślub, to inaczej zakładanie własnej rodziny, i nie ważne, czy jest to cywilny czy kościelny..
Nie wiem, czy dobrze to napisałam, ale mam nadzieję,że mnie zrozumieliście..
to tylko moje skromne zdanie..
Guest_niki_*
Napisano 30 kwietnia 2008 - 16:52
Napisano 30 kwietnia 2008 - 16:56
tylko kłóci sie trochę z moim podejsciem do wiary.
U mnie jest podobnie, księża bardzo mnie zrazili do siebie więc.. wolę w przyszłości jak mnie ten zaszczyt spotka wziąć tylko ślub cywilny, ale zrobić chcę to ze szczerego serca, z miłości, a nie po to, aby, że tak napiszę popisać się przed rodziną, to nie dla mnie..
Napisano 30 kwietnia 2008 - 17:34
Napisano 02 maja 2008 - 12:17
tylko kłóci sie trochę z moim podejsciem do wiary.
no z moim też, tzn ja w ogóle nie wierzę w boga
ale jeśli mój pratner będzie chciał wziąć ślub kościelny to nei mam nic przeciwko
poza tym, zawsze marzyłam o tej białej sukni
Napisano 03 maja 2008 - 19:51