Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Hemoridy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alicja:)

Alicja:)
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 19:33

Hej dziewczynki, mam problem taki mało apetyczny ale cóż życie :cry: !Od jakiegoś czasu czuję ból przy wypróżnianiu i jak się podcieram jest trochę krwi czy to możliwe,że mam hemoroidy czy to coś innego?Miałyście kiedyś coś takiego? Ostatnio kupiłam maść avenoc, myślałam,że mi przeszło, ale niestety jeszcze nie! Pomóżcie!pozdawiam
Dołączona grafika

#2 paulcia

paulcia
  • Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:03

ja miałam zapalenie pęcherza i tez miałam takie objawy jak ty. Zażywałam jakieś tabletki bez recepty, ale przechodziło na krótko. Dopiero jak poszłam do lekarza, dał skierowanie na badania i przepisał antybiotyk. Minęło 3 miesiące i jak na razie choroba nie wraca ;-)
Dołączona grafika

#3 Alicja:)

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:17

Ale mi nie chodzi o pęcherz nie boli mnie jak oddaję mocz tylko jak się wypróżniam!Ale dzięki:)
Dołączona grafika

#4 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:20

nie miałam nigdy hemoroidów, więc nie wiem jak to się czuje, ale przewiałam sobie kiedyś i pecherz i tyłek i lekarka przepisała mi jakąś maść, całkiem skuteczna bo problem zniknął, no a pęcherz został innymi środkami wyleczony

może to pomoże
Typowe objawy choroby hemoroidalnej to świąd, pieczenie i sączenie, pozostawianie śladów stolca, jasnoczerwone ślady krwi na stolcu i papierze toaletowym lub bieliźnie, a także uczucie niekompletnego wypróżnienia.
Najczęściej występuje kilka objawów łącznie, które dla pacjenta są bardzo nieprzyjemne i mogą znacznie obniżyć komfort życia osoby dotkniętej tą chorobą.

Nie wiadomo dokładnie, ile osób cierpi na opisane dolegliwości. Przypuszcza się, że co trzecia osoba po 30 roku życia sporadycznie lub często cierpi na hemoroidy.
Wiadomo jednak, że znaczna część osób starszych dotknięta jest tą dolegliwością.

Przyczyną krwawienia, bólu, świądu w okolicy odbytu nie zawsze muszą być hemoroidy: skóra wokół ujścia odbytnicy jest bardzo wrażliwa. Łatwo dochodzi tam do podrażnień, skaleczeń lub zapalenia. W ten sposób może dojść np. do powstania szczeliny odbytu. Pod pojęciem tym rozumiemy głębokie pęknięcie lub owrzodzenie śluzówki odbytnicy, w którym w miarę upływu czasu może dojść do zapalenia. Szczelina może powodować ostry ból oraz często nieznaczne krwawienie.
W okolicy odbytu dochodzi często także do powstania egzemy okołoodbytniczej (zapalna choroba skóry w okolicy odbytu) oraz łagodnych guzkowatych płatków skóry.
Przy częstym występowaniu i utrzymywaniu się dolegliwości w okolicy odbytu należy skonsultować się z lekarzem specjalistą.
Za tymi objawami mogą kryć się także poważne schorzenia, co jednak zdarza się stosunkowo rzadko. Tylko badanie lekarskie może wykluczyć takie podejrzenie.

żródło:http://hemoroidy.info.pl//?section=patients&action=suspect&id=9

#5 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:57

Alicja:) a moze to zwykłe skaleczenie odbytnicy ??? skaleczenie w takim miejscu potrafi goic sie bardzo długo..i przy kazdym podraznieniu ( np wypróznianiu sie) odnawia sie i krwawi...

#6 paulcia

paulcia
  • Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 22:14

Ale mi nie chodzi o pęcherz nie boli mnie jak oddaję mocz tylko jak się wypróżniam!

No własnie...źle Cie zrozumiałam :oops:

Może faktycznie to jest zwykłe skaleczenie odbytnicy, ale lepiej tego nie bagatelizować tylko dmuchać na zimne ;-)
Dołączona grafika

#7 unifine

unifine
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 08:41

jeśli przy wypróżnianiu odczuwasz ból - to są duże szanse na to że to żylaki odbytu - wiem coś o tym - strasznie to nieprzyjemne......na początek możesz kupić maśc w aptece i dozowac doodbytniczo - powinna pomóc - ale jeśli nie ustąpi to do lekarza trzeba iść.....aha i dietę przestrzegaj żeby zatwardzeń nie był - wtedy szybciej się goją ;-) POWODZENIA
Kobieta zmienną bywa....

#8 Alicja:)

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 11:26

dzięki wielkie pozdrawiam:)
Dołączona grafika

#9 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:25

Alicja:), ja mam hemoroidy chyba juz od 10 lat,ale krwawie bardzo rzadko.
Ale nieraz jak mi wyjdzie to nie moge siedziec,stac nic!!!katastrofa.
Ale coz to jest na cale zycie nawet operacja tego swinstwa na dlugo nie starcza :-(

Wydaje mi sie z twojego opisu,ze ja masz wiec musisz teraz uwazac by nie siadac na zimnym aby nie przeziebic,nie jesc ostro ani duzo slodyczy...

#10 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 18:43

Hemoroidy to przyjaciel na całe życie niestety. JA rok temu ich się nabawiłam i od tamtej pory co rusz się odnawiają.
Jeśli dotykając odbytu masz wrażenie, że wypadło Ci jelito tzn. że to na pewno hemoroidy.
Ja właśnie gdy pierwszy raz dostałam to się przestraszyłam i chciałam po pogotowie dzwonić :-D Dziadek szybko mnie uświadomił co potwierdził lekarz.
Leczenie hemoroidów jest bardzo kosztowne, gdyż leki nie są refundowane ja polecam mieś zawsze w domu tabletki pelertocin-bierze się je trzy razy dziennie i jakieś czopki na hemoroidy. Niestety nigdy nie wiadomo kiedy znów zapragną się pojawić, a głupio biegać co jakiś czas do lekarza po te same leki.
Co do operacji to słyszałam, że są mało skuteczne...
Dołączona grafika

#11 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 20:39

LeeLoo, ale hemoroidy sa takzew srodku,niekoniecznie musza wylazic,jednak te co wylaza bardziej bola wydaje mi sie.
Co do leczenia to ja tylko uzywam czopkow propolisowych z PL sa najlepsze i nie szkodza,mozna je brac dlugoooo i sa tanie 12 zl chyba.

#12 unifine

unifine
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 03 maja 2008 - 10:04

czopkow propolisowych

- a jakie działanie one mają ???? może też spróbuje ?
Kobieta zmienną bywa....

#13 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 24 maja 2008 - 11:47

Ja kiedyś tez miałam cos podobnego do hemoroidów,ale lekarz mnie zbadał taka specjalna rurką do odbytniczo ,(bolało) i stwierdził,że to są guzki krwawnicze w odbycie,to był szok.Przepisał mi Posterisan czopki i maść ,jak nigdy przeszło po kilku tygodniach brania.Nie wolno się objadać czekolada ani innymi słodyczami bo to żle wpływa na odbyt,wiem z własnego doświadczenia,trzeba jeść dużo otrębów najlepiej tych mielonych i pić dużo płynów ,a wtedy nie powróci ta nieprzyjemna dolegliwość.Ja ostatnio miałam znów swędzenie odbytu po wypróżnieniu,a do tego krew na papierze toaletowym,ale mam jakąś maść ,którą smaruję odbyt i mi pomaga na jakiś czas.Jak mi powróci to kupię sobie Posterisan i po bólu.Trzymajcie się !! <buzki></span> <buzki></span> <sun_></span> <zielone1></span> <impra1></span> <pepsi11></span>

Załączone miniatury

• 02.05.2008 022.JPG

Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#14 kicia19870

kicia19870
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 15:20

ja mam chyba hemoroidy :( mam takie objawy jak Alicja, tylko ze ja czuje duży ból :( kupiłam jak narazie czopki hemorol.. zobaczymy czy pomogą, bardzo krępuję się iść do lekarza. Boję się bo słyszalam że hemoroidy mogą prowadzić do raka jelita grubego :(

#15 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 11:47

ja tez czuje ogromny bol przy wyproznianiu,czesto wstrzymuje to na pare dni i czuje sie okropnie,czopki nie pomagaja,a boje sie udac do lekarza,bardzo mnie to krepuje,poza tym nie mam dobrago lekarza,nie wiem czego sie spodziewac w gabinecie,dlatego ze jest to tylko internista nie wiem czy bedzie mnie badala(czyli ogladala moja pupe,co jest dla mnie mega stresem)czy da mi skierowanie do specjalisty,mecze sie z tym od bardzo dawna.dziewczynki poradzcie co mam robic!bardzo sie boje,bo to naprawde szalenie boli!!!!!!
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#16 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 17:39

pozostaje tylko wizyta u lekarza. wyobrażam sobie jakie to krępujące. wiem, że są lekarze specjalizujący się właśnie w leczeniu hemoroidów, przyjmują w większych miastach w Polsce. i dla nich to coś zupełnie normalnego i naprawdę potrafią pomóc. tata się leczy w takiej poradni. trzeba słono zapłacić, ale efekty i ulga bardzo szybko przyszła.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#17 eli.bathory

eli.bathory
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 21:56

A mnie boli tylko i wyłacznie przez pierwsze dni okresu. Wtedy załatwianie sie to istny horror... Nigdy nie krwawilam w tych okolicach. To moga byc hemoroidy?

#18 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:52

Hej dziewczyny jeżeli macie problem z pójściem do lekarza to kupcie sobie maść i dwa opakowania czopków Posterisan ponieważ ja musiałam brać kilka opakowań żeby pomogło i mi akurat lekarz gastrolog przepisał te leki choć można kupić bez recepty.Mi pomogła ta kuracja, miałam wcześniej bóle i krwawienia,strasznie swędziało,to były hemoroidy.Mnie pomagają tylko czopki Posterisan jak tylko mam jakieś objawy nie do wytrzymania to je biorę i po kłopocie.Ja też miałam obawy co do wizyty u specjalisty ale zdrowie jest dla mnie ważniejsze niż wstyd przed lekarzem,jakoś się przełamałam i nie żałuję bo teraz jestem zdrowa.Dopóki dbam o dietę nie mam problemów z odbytem,to jest ważne żeby dużo się ruszać i wyeliminować słodycze z naszej diety,bo bez tego nigdy bym się nie uwolniła z tej przypadłości,a jeszcze trzeba dużo pić , jeść otręby,pić siemię lniane jak wam zależy na zdrowiu to musicie przestrzegać tej diety.Życzę wszystkim zdrowia!!!!!!!! :-) :mrgreen:
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#19 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 10:57

Iwunia, a to mozna zachorowac od nadmiernego jedzenia slodyczy? :shock: jeziu.... a ja tyle jem :P

#20 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 11:30

tak to przez te wstrętne słodkości mamy te dolegliwości ,lekarz mi zabronił jedzenia słodyczy jedyne co można jeść słodkiego to granulowane otręby!!są nawet pyszne z mlekiem i płatkami Corn Flakes, polecam na śniadanie.radzę Ci skończyć z drożdżówkami i batonikami i w ogóle ogranicz te słodkości bo będzie gorzej niż przypuszczasz ,wiem bo to przechodziłam ,te słodycze powodują ze mamy zparcia a co za tym idzie hemoroidy i w najgorszym przypadku rak jelita grubego!!!czytałam trochę o tym ! :roll:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych