mydełka
Napisano 16 lutego 2010 - 21:35
Napisano 29 czerwca 2011 - 09:37
super zapach jest z Arko : truskawka i wingrono. I z firmy Alterra : konwalia i lawenda. Z tym ze konwalia o niebo lepsza niz lawendowe .
Napisano 29 czerwca 2011 - 15:01
Napisano 29 czerwca 2011 - 15:25
Są tak urocze,że szkoda ich używać.a tu takie mydełka w stylu retro
Jak czekoladki.
Napisano 29 czerwca 2011 - 18:56
A mnie cos osotatnio po zelach pod prysznic wzieło na zwykła kostke mydła
kupiłam sobie dzis pare zapachów
też tak jakiś czas miałam, ja używałam Dove , są drożdze ale warte swojej ceny
Napisano 29 czerwca 2011 - 19:05
tez jest swietne.Tylko chyba nie ma wyboru w zapachach ?, ja używałam Dove
Napisano 29 czerwca 2011 - 19:47
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 30 czerwca 2011 - 08:49
W płynie mam różne zapachy, co do kostki, to na razie jestem wierna grejfrutowej Luksji - ma cudowny zapach
http://t0.gstatic.co...tZ68s-S3VWA&t=1
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 30 czerwca 2011 - 09:12
O tak fajny zapach,jednak najbardziej lubię zapach granatu i gruszki.to na razie jestem wierna grejfrutowej Luksji - ma cudowny zapach
Napisano 05 sierpnia 2013 - 13:59
Napisano 30 września 2013 - 21:07
Napisano 01 października 2013 - 08:37
W kostce jakieś takie dla mnie nie wygodne do używania
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 01 października 2013 - 12:55
Napisano 01 października 2013 - 13:05
Napisano 26 grudnia 2013 - 22:23
Zakupiłam sobie ponoć naturalne mydło oliwkowo-laurowe z Aleppo 50% - cena 36zł za 220g. Opis poniżej, efekty będę sprawdzać. Główy powód zakupu to eliminacja mojej wiecznej pizzy na gębie ![]()
Bywa nazywane „MYDŁEM DOSKONAŁYM”, biorąc pod uwagę walory pielęgnacyjne jest to fakt niepodważalny. Mydło zrobione jest z trzech składników: oleju laurowego, oliwy z oliwek i dokładnie 0,01 % sody uzyskanej z wody morskiej.
Olej laurowy – Naturalny antybiotyk! Ma silne działanie antyseptyczne i mocno nawilża. Skutecznie łagodzi dolegliwości i problemy skórne, takie jak trądzik, łuszczyca, atopowe zapalenia skóry, łojotok. Miliony ludzi na świecie przekonały się o jego leczniczym działaniu.
Oliwa z oliwek skarbnica witaminy E, oprócz nawilżenia zapewnia odpowiedni poziom natłuszczenia i ochrony, ważny szczególnie dla skóry suchej. Regeneruje ją i opóźnia procesy starzenia.
W naszej ofercie występują mydła o różnej zawartości procentowej oleju laurowego: 20 %, 35 %, 50 % oraz 70 %. Im większe problemy dermatologiczne, tym mydło powinno zawierać więcej oleju laurowego - naturalnego antybiotyku. Jeśli skóra nie wykazuje żadnych zmian, stanów zapalnych zwracamy uwagę na zawartość oliwy z oliwek, ponieważ skóra sucha oprócz nawilżenia wymaga również natłuszczenia.
Mydło polecane do każdego rodzaju skóry, a szczególnie do tłustej, mieszanej lub z problemami dermatologicznymi takim jak łuszczyca, egzema, trądzik, AZS, łojotok.
nie zmieniły się od ponad 2000 lat.
Zacznijmy od tego, że powstaje ono wyłącznie raz do roku na przełomie lutego i marca, kiedy to w gajach oliwnych i laurowych kończą się zbiory. Najlepsze, bez żadnej skazy oliwki, tłoczy się ręcznie na zimno, uzyskując pierwszej jakości oliwę. Tę wlewa się do kadzi i podgrzewa przez kilkanaście dni i nocy dolewając stopniowo morską wodę. Temperatura tego procesu jest najściślej strzeżoną tajemnicą rodzinną.
Kiedy podgrzewanie zbliża się ku końcowi substancja ta wzbogacana jest o olej laurowy, tłoczony z owoców wawrzynu szlachetnego. Po ochłodzeniu mydło zostaje wylane do specjalnych pojemników wyłożonych pergaminem i pozostawione do zastygnięcia. Kiedy to się już stanie, kroi się je ręcznie specjalnymi radłami, a następnie stempluje tradycyjna pieczęcią – kostka po kostce. Tak przygotowane wywozi się do pomieszczeń na pustyni i układa w precyzyjne piramidy, tak by były osłonięte przed słońcem, ale owiewane i osuszane podmuchami pustynnego wiatru. Przez minimum 9 miesięcy - a nawet dwa lata – dojrzewają.
Wysuszone, beżowo-brązowe z zewnątrz, a soczyście zielone w swym sercu, nierówne na skutek ręcznego krojenia kostki, wyruszają następnie do łazienek i hammamów na całym świecie.
Jedno mydło a tak wiele zastosowań.
- Do codziennego mycia całego ciała (bardzo wydajne, wystarcza na około 3 miesiące)
- Naturalny szampon do włosów (mocne, błyszczące włosy i zdrowa skóra głowy)
- Maseczka oczyszczająco - odżywcza na twarz ( gładka, mocno nawilżona skóra)
- Środek piorący do delikatnych tkanin
100% ekologiczne.Testowane dermatologicznie. Nie testowane na zwierzętach.
źródło: mydlarnia.info
Napisano 27 grudnia 2013 - 08:32
eeee....
ponoć naturalne mydło oliwkowo-laurowe z Aleppo 50% - cena 36zł za 220g.
Ogólnie tekst mistrzowski, ale średnio wierzę w takie rzeczy
. Daj znac ile z tych "cudów" pokrywa sie z prawdą, bo ciekawa jestem "co" w sobie ma mydło za taką cenę
.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 27 grudnia 2013 - 11:34
@nie(d)oceniona, no właśnie jest drogie
Za mydło tyle pieniędzy to jeszcze nie zapłaciłam ![]()
Stosuję, zobaczymy efekty. Mam tylko nadzieję, że się nie pogorszy ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych