Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co pamiętany z młodzieńczych lat?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
726 odpowiedzi w tym temacie

#721 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 września 2013 - 07:32

Skakanie w gumę przed blokiem "raz dwa trzy, raz dwa trzy..." :-P

W wczesnych latach wystarczyła guma zmontowana od gumy do majtek :-D

<ookk>

#722 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 września 2013 - 08:49

W wczesnych latach wystarczyła guma zmontowana od gumy do majtek :-D

Dokladnie,a jak brakowało osób do zabawy ,to zaczepiało sie gumę o krzesła i też było dobrze. ;-)

#723 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 września 2013 - 11:00

W wczesnych latach wystarczyła guma zmontowana od gumy do majtek

pamietam :mrgreen: i w chowanego...w kolory i mamo mamo ile krokow do ciebie :mrgreen:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#724 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 10:10

Moje młodzieńcze lata to jakiś hardcor był :roll: ...farbowałyśmy pieluchy tetrowe(jak udało się je kupić,czasem była tetra na metry) na różne kolory, wcześniej w kilku miejscach związywało się je sznurkiem, aby potem białe pasy były i szyłyśmy z tych pieluch bluzki,spódnice a nawet sukienki, oczywiście mini i z dekoltem na plecach <umieraam> .Szyłyśmy na zajęciach praktyczno-technicznych spódnice z kolorowych wstążek szerokich,jedwabnych bądź satynowych,spódnice były krótkie i rozkloszowane,takie mnóstwo kolorowych falban;kupiony w aptece bandaż farbowałyśmy na różne kolory,potem przetykałyśmy srebrne lub złote nici i był super-czaderski szaliczek najmodniejszy w latach 80-tych noszony zamiast korali czy naszyjnikow(Panasewicz z Lady Pank takie miał,i Kora z Maanamu i URSZULA) <ookk> ,pamiętam bajecznie kolorowe makijaże tzw.pawie oczka i fryzury na ,,mokrą włoszkę,poppersa bądź punka"(nie wolno mi było sie malować do szkoły :-( ...regulamin szkoły średniej na to nie zezwalał,trzeba było się potem na lekcji myć,słuchać tyrady nauczycielki i jeszcze do odpowiedzi iść pomimo ,,tysiąca" ocen w dzienniku).Pamiętam tarcze szkolne ;> ...każda szkoła miała swoją tarczę,którą się przyszywało do fartuszka szkolnego(niebieski z białym kołnierzykiem) i kurtki,na lewym ramieniu <co> .Podstawówki miały tarcze w kolorze niebieskim,zawodówki w zielonym a szkoły średnie czerwone.Jaka byłam dumna ze swojej czerwonej tarczy. <bravoo>

Pamiętam ,że z biciem serca czekało się w sobotę przy radio na cotygodniową listę przebojów trójki...Niedźwiecki był super a przy tej liście odbyła się niejedna prywatka i niejedna randka. <tanczy7> <zatancz3>  <bigkiss>  

Pamiętam kartki na mięso i na słodycze...każde dziecko miało prawo do 100g czekolady bądź cukierków czekoladowych na m-c...stąd te zamienniki czekoladopodobne powstały. :-D

Pamiętam kolejki pod sklepami po wszystko. <zakup2>

Dzieciaki i młodzież spędzały wolny czas na podwórku,czasem w kinie czy na boisku.Grało się w piłkę <pilkarz1> (dwa ognie i zbijany to hit był) ,w klasy,w gumę się skakało i na takiej długiej skakance ze sznura do bielizny...dwoje trzymało i kręciło a reszta w ilości nawet i 20osób skakało kolejno i do kolejki na drugiej stronie itd,zabawa w chowanego to klasyka a i jeszcze bawiliśmy się na przerwach w ,,gąski,gąski do domu"...dziewczynki to gąski,chłopcy to wilki i była jedna matka,która te gąski wołała do domu a one musiały do niej dobiec zanim wilk je złapie,oj lubili chłopcy łapać te gąski,lubili...a gąski lubiły być złapane,oj lubiły. <31>

A i pamiętam zuchy a potem harcerzy...byłam i tym i tym...ah te zbiórki,wycieczki,zabawy i wyznania harcerskie pod drzewem w lesie...

Jak dyskoteki to szkolne, bo na inne wpuszczali po pokazaniu dowodu osobistego min.18lat trzeba bylo miec a te szkolne były najfajniejsze,bez alkoholu,bójek...super. <imprezka23>

W starszych klasach podstawówki(7-8kl) i w szkole średniej jeździło sie na wykopki,do pegeeru bądź rolnika <farmer1> ,klasa zarobiła dniówkę lub dwie jak obrotni byli potem zawsze było ognicho a i lekcji wtedy nie było ...oj szukało się sposobów ,aby zmniejszyć liczbę dni nauki a przy okazji zarobić własne pieniądze.W wakacje zatrudniano się u ogrodnika na m-c a za zarobione pieniadze spedzało sie drugi m-c wakacji za własne pieniadze...ależ to moje pokolenie miało mnóstwo pomysłów na wszystko:na ubiór i stylizacje pomimo pustych półek w sklepach,na zabawę pomimo braku klubów i dyskotek,byliśmy niezwykle kreatywni co dzisiaj jest dużym atutem w szukaniu np.pracy,urzadzaniu mieszkania czy domu albo stylizacji wlasnego wizerunku.Czasem na te wspomnienia łezka sie w oku kręci...

#725 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 lutego 2014 - 13:50

Ja dużo pamiętam z młodzieńczych lat te wspólne .. zabawy , gry , najbardziej tęsknie za czasami kiedy żyła moja ukochana babcia , i mój taki ukochany wujek i mój chrzestny ojciec bardzo brak mi tych czasów , człowiek młody był niczym się nie przejmował cieszyłam się dzieciństwem a później każdy dorastał i poszedł swoją drogą 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#726 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 14:57

Filmy w kinach od 18 stu lat.Gdzie panie bileterki sumiennie sprawdzały legitymacje szkolne.Te tłumy w kinach i tzw.koniki przed.

.Podstawówki miały tarcze w kolorze niebieskim,zawodówki w zielonym a szkoły średnie czerwone.

o tak,moja czasami trzymała sie tylko na ślinę rękawka ubioru szkolnego. <umieraam>

Nie zapomnę lekcji przysposobienia obronnego,gdzie sor musztrował same dziewczyny (średnia szkoła i babiniec w klasie)po boisku szkolnym.Panny co poniektóre w szpilkach.

W lewo,w prawo zwrot....biegiem marsz itd.Oj działo się :)

#727 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 17:26

No musztra na PO była super!Podobnie jak u @violi...i strzelanie na strzelnicy...o...i zakładanie masek pgaz...na czas... <umieraam> W realu to by się człowiek dawno wykończył,gdyby zakładał tak ,,szybko" maskę.