zabiegi z salonów kosmetycznych
Napisano 20 maja 2008 - 22:04
i postanowiłam regularnie odwiedzać gabinety kosmetyczne ;] i używać kremów przygotowanych specjalnie do mojej cery ;]
myślę, że to chyba całkiem niezły pomysł?
co wy na to moje drogie?
Napisano 21 maja 2008 - 07:42
Napisano 26 maja 2008 - 19:25
Napisano 21 czerwca 2010 - 11:16
Napisano 03 lipca 2010 - 15:18
Napisano 04 lipca 2010 - 18:35
Napisano 18 listopada 2010 - 22:27
Mam pytanie na temat dbania o skórę, konkretnie o skórę twarzy. Tyle się czyta w tych magazynach o różnych zabiegach, ale przyznam, że nigdy sama nic takiego nie próbowałam. Czy któraś z was była może w profesjonalnym salonie urody na jakiś masażach itp. albo poddała się mikrodermabrazji. Jak to jest? Czy widać od razu efekty? Czy skóra jest lepsza? Czy to tylko mity?
Napisano 19 listopada 2010 - 07:24
Coś takiego jeszcze znalazłam:
Mikrodermabrazja jest metodą mechanicznego złuszczania naskórka warstwa po warstwie. Polega na usunięciu-ścieraniu warstw naskórka za pomocą specjalnego urządzenia wyposażonego w głowice ścierające, pokryte kryształkami naturalnego diamentu. Dzięki umiarkowanemu usuwaniu górnych warstw naskórka w jego warstwie podstawnej dochodzi do zintensyfikowanego tworzenia się nowych, pełnowartościowych komórek. Wędrują one do góry zastępując komórki uszkodzone. Złuszczanie następuje stopniowo. Dlatego nie ma niebezpieczeństwa zbyt głębokiego lub nierównomiernego złuszczania ani powstania blizn. Aparat wykorzystuje najnowocześniejszą technologię spełniającą wszystkie wymagane normy europejskie w spektakularny sposób poprawiając funkcjonowanie skóry. Kontrolowana Mikrodermabrazja jest nowoczesną techniką, która za pomocą łagodnego peelingu pomaga uporać się ze specyficznymi problemami skórnymi. Mówimy tu o kontrolowanej mikrodermabrazji, ponieważ intensywność zabiegu (głębokość złuszczania) jest dobierana indywidualnie dla pacjenta. Mikrodermabrazja diamentowa jest zabiegiem bezpiecznym, nieinwazyjnym, bezbolesnym i nie powodującym uczuleń jak w przypadku innych metod peelingu. To zabieg skutecznie regenerujący i odmładzający skórę.
Kuracja obejmuje od 6 do 10 zabiegów przeprowadzanych w odstępie 1 do 4 tygodni. Można ją również wykonywać jednorazowo.
Zalety mikrodermabrazji:
* bezpieczna kontrolowana głębokość ścierania
* pobudzenie produkcji kolagenu i elastyny
* nie ma ograniczeń wiekowych
* zabieg jest bezbolesny
* możliwość częstego powtarzania
* alternatywa dla osób nietolerujących peelingu chemicznego
* likwidacja drobnych zmarszczek, uszkodzeń, zanieczyszczeń
* odnowa komórkowa
* generalna regeneracja skóry
* eliminacja nadmiernego rogowacenia, suchości i uszkodzeń posłonecznych
* przyspieszenie krążenia krwi i limfy
* zwiększenie absorbcji kosmetyków – odżywienie i nawilżenie skóry
* wzmocnienie zdolności obronnych skóry
Wskazania do mirkodermabrazji diamentowej:
* trądzik pospolity (grudkowy, zaskórnikowy)
* blizny potrądzikowe
* łojotok
* rozszerzone pory
* zaskórniki, prosaki
* blizny
* przebarwienia i odbarwienia
* uszkodzenia posłoneczne
* szorstki, zrogowaciały naskórek
* rozstępy
* cellulit
* wiotkość skóry
* rogowacenie okołomieszkowe
źródło: http://www.mikrodermabrazja.net.pl/
Napisano 13 grudnia 2010 - 13:58
Cześć,
Mam pytanie na temat dbania o skórę, konkretnie o skórę twarzy. Tyle się czyta w tych magazynach o różnych zabiegach, ale przyznam, że nigdy sama nic takiego nie próbowałam. Czy któraś z was była może w profesjonalnym salonie urody na jakiś masażach itp. albo poddała się mikrodermabrazji. Jak to jest? Czy widać od razu efekty? Czy skóra jest lepsza? Czy to tylko mity?
Wiesz co ,chyba zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest tutaj peeling medyczny.
Działanie takich peelingów jest mało inwazyjne i wielokierunkowe.A ów zabieg ma wplyw miedzy innymi na
starzenie się skóry - odmładzanie i stymulacja procesów regeneracji skóry
zaburzenia pigmentacji i przebarwienia
zmarszczki powierzchowne, średnio-głębokie
trądzik, blizny, zmiany potrądzikowe
zaskórniki i rozszerzone pory
cellulit
skóra wiotka
rozstępy
Napisano 03 marca 2011 - 13:39

Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />
Napisano 05 maja 2011 - 13:07
Napisano 05 maja 2011 - 17:47
hm to jest dziwne, poniewaz przed zabiegem wypelniasz formularz i podajesz swoj wiek, widzac jaka jestes mloda powinna nie zgodzic sie na wykonanie zabiegu to jedne a drugie mikrodermabrazja zmienia ph skory i doprowadzic potem skore do wlasciwego ph po tym zabegu zajmuje bardzo dlugo, sama jestem kosmetyczka i u nas w spa nie wykonujemy tego zabiegu ze wzgledow takich jak napisalam powyzej.Kosmitka
Napisano 06 maja 2011 - 09:26
Napisano 23 maja 2011 - 15:04
Napisano 12 czerwca 2011 - 14:28
Napisano 13 czerwca 2011 - 06:38
Więcej się nie wybieram.. Jakoś szkoda byłoby mi kasy na jakieś zabiegi..
Napisano 14 czerwca 2011 - 11:37