Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zabiegi z salonów kosmetycznych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#21 awanawi

awanawi
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20 maja 2008 - 22:04

szukałam patentu na to, żeby moje, hmm prawie 36-letnie ciało, zmarszczki pod oczkami i takie tam przestało już dojrzewać ;] bo tkwi w nim 25-letni duch, kóremu się te cielesne postępy nie podobaja ;]
i postanowiłam regularnie odwiedzać gabinety kosmetyczne ;] i używać kremów przygotowanych specjalnie do mojej cery ;]
myślę, że to chyba całkiem niezły pomysł?
co wy na to moje drogie?

#22 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 21 maja 2008 - 07:42

Ja myślę, że skoro czujesz sie na 25 lat to jest najważniejsze bo przecież mamy tyle lat na ile się czujemy a nie na ile wyglądamy. A jeśli chodzi o zabiegi w salonach to na pewno poprawią Tobie samopoczucie.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#23 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 26 maja 2008 - 17:13

Anusek i co znalazlas jakis salon w lodzi, ktory przedluza rzesy??moze jest jakis ktory tyle kasy nie bierze. A gdzie chodzisz na zabiegi w łodzi??
Dołączona grafika

#24 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 26 maja 2008 - 19:25

Chwilka szczerze to nie szukałam bo sie nasłuchałam że to osłabia rzęsy i sie stracham że mi wypadną :-P ale koleżanka sobie zrobiła jak co to moge jej zapac gdzie.a do kosmetyczki to wyspa zawyczaj i obowiązkowo beauty planet
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#25 kika75

kika75
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 11:16

będąc na depilacji laserowej w salonie w warszawie czytałam że ten salon wykonuje zabieg czekoladowy na ciało ma on działanie relaksujące czy ktoś z was robił sobie taki zabieg???

#26 Małolepsza

Małolepsza
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 15:18

ja robiłam depilację laserową, dermabrazję, kwas hialuronowy w górną wargę, może kiedyś zrobię też piersi. Ale w tych zabiegach medycyny estetycznej można się rozsmakować, fajne to jest :) Efekty są niezłe.

#27 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 09:45

szkoda tylko,że w większości salonów ceny są kosmiczne ;-) i mało promocji ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#28 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 18:35

Oj nie zawsze,jak wykonujesz cały pakiet zabiegów,to jednak dostajesz rabat.Nawet jesli jest 10% to zawsze cos.

#29 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:27

Cześć,

Mam pytanie na temat dbania o skórę, konkretnie o skórę twarzy. Tyle się czyta w tych magazynach o różnych zabiegach, ale przyznam, że nigdy sama nic takiego nie próbowałam. Czy któraś z was była może w profesjonalnym salonie urody na jakiś masażach itp. albo poddała się mikrodermabrazji. Jak to jest? Czy widać od razu efekty? Czy skóra jest lepsza? Czy to tylko mity?

#30 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 07:24

ravennim, z mikrodermabrazją to jest tak, że wymaga powtórzenia (ale nie pamiętam już ile razy)- to się serią powinno robić, jeśli faktycznie zależy na długotrwałym efekcie. Natomiast jeśli chciałbyś się decydować, to teraz najlepszy moment faktycznie, bo słońca za dużo nie ma- po tym zbiegu trzeba go unikać.

Coś takiego jeszcze znalazłam:

Mikrodermabrazja jest metodą mechanicznego złuszczania naskórka warstwa po warstwie. Polega na usunięciu-ścieraniu warstw naskórka za pomocą specjalnego urządzenia wyposażonego w głowice ścierające, pokryte kryształkami naturalnego diamentu. Dzięki umiarkowanemu usuwaniu górnych warstw naskórka w jego warstwie podstawnej dochodzi do zintensyfikowanego tworzenia się nowych, pełnowartościowych komórek. Wędrują one do góry zastępując komórki uszkodzone. Złuszczanie następuje stopniowo. Dlatego nie ma niebezpieczeństwa zbyt głębokiego lub nierównomiernego złuszczania ani powstania blizn. Aparat wykorzystuje najnowocześniejszą technologię spełniającą wszystkie wymagane normy europejskie w spektakularny sposób poprawiając funkcjonowanie skóry. Kontrolowana Mikrodermabrazja jest nowoczesną techniką, która za pomocą łagodnego peelingu pomaga uporać się ze specyficznymi problemami skórnymi. Mówimy tu o kontrolowanej mikrodermabrazji, ponieważ intensywność zabiegu (głębokość złuszczania) jest dobierana indywidualnie dla pacjenta. Mikrodermabrazja diamentowa jest zabiegiem bezpiecznym, nieinwazyjnym, bezbolesnym i nie powodującym uczuleń jak w przypadku innych metod peelingu. To zabieg skutecznie regenerujący i odmładzający skórę.

Kuracja obejmuje od 6 do 10 zabiegów przeprowadzanych w odstępie 1 do 4 tygodni. Można ją również wykonywać jednorazowo.

Zalety mikrodermabrazji:

* bezpieczna kontrolowana głębokość ścierania
* pobudzenie produkcji kolagenu i elastyny
* nie ma ograniczeń wiekowych
* zabieg jest bezbolesny
* możliwość częstego powtarzania
* alternatywa dla osób nietolerujących peelingu chemicznego
* likwidacja drobnych zmarszczek, uszkodzeń, zanieczyszczeń
* odnowa komórkowa
* generalna regeneracja skóry
* eliminacja nadmiernego rogowacenia, suchości i uszkodzeń posłonecznych
* przyspieszenie krążenia krwi i limfy
* zwiększenie absorbcji kosmetyków – odżywienie i nawilżenie skóry
* wzmocnienie zdolności obronnych skóry

Wskazania do mirkodermabrazji diamentowej:

* trądzik pospolity (grudkowy, zaskórnikowy)
* blizny potrądzikowe
* łojotok
* rozszerzone pory
* zaskórniki, prosaki
* blizny
* przebarwienia i odbarwienia
* uszkodzenia posłoneczne
* szorstki, zrogowaciały naskórek
* rozstępy
* cellulit
* wiotkość skóry
* rogowacenie okołomieszkowe

źródło: http://www.mikrodermabrazja.net.pl/

#31 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 13:58

Cześć,

Mam pytanie na temat dbania o skórę, konkretnie o skórę twarzy. Tyle się czyta w tych magazynach o różnych zabiegach, ale przyznam, że nigdy sama nic takiego nie próbowałam. Czy któraś z was była może w profesjonalnym salonie urody na jakiś masażach itp. albo poddała się mikrodermabrazji. Jak to jest? Czy widać od razu efekty? Czy skóra jest lepsza? Czy to tylko mity?

Wiesz co ,chyba zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest tutaj peeling medyczny.
Działanie takich peelingów jest mało inwazyjne i wielokierunkowe.A ów zabieg ma wplyw miedzy innymi na
starzenie się skóry - odmładzanie i stymulacja procesów regeneracji skóry
zaburzenia pigmentacji i przebarwienia
zmarszczki powierzchowne, średnio-głębokie
trądzik, blizny, zmiany potrądzikowe
zaskórniki i rozszerzone pory
cellulit
skóra wiotka
rozstępy

#32 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 marca 2011 - 13:39

Raz w życiu miałam robioną mikrodermabrazję. W wieku 20 lat. Zabieg mi robiła niedoświadczona kosmetyczka, ustawiła za mocne ssanie, zdarła mi naskórek i przez 2 dni chodziłam z opuchniętą i czerwoną buzią. Wyglądałam jak poparzona! :oops: Tłumaczyła się, że jestem za młoda jak na tak poważny zabieg, może nie powinna mi go robić. <klotnia></span> W rezultacie nic nie zapłaciłam, ale co się nacierpiałam to już moje.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#33 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 19:11

ja zrobiłam sobie makijaż permanentny brwi - akurat promocja była, zawsze napalona byłam na ten zabieg a gdy już zrobiłam to stwierdziłąm, że szkoda kasy lepiej robić co miesiąc henne za 6 zł
Dołączona grafika

#34 katarzynax

katarzynax
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05 maja 2011 - 13:07

Czy któraś z was robiła może zabiegi usuwania rozstępów laserem? a jeżeli tak to w jakich gabinetach i czy warto?

#35 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 05 maja 2011 - 17:47

Kosmitka

hm to jest dziwne, poniewaz przed zabiegem wypelniasz formularz i podajesz swoj wiek, widzac jaka jestes mloda powinna nie zgodzic sie na wykonanie zabiegu to jedne a drugie mikrodermabrazja zmienia ph skory i doprowadzic potem skore do wlasciwego ph po tym zabegu zajmuje bardzo dlugo, sama jestem kosmetyczka i u nas w spa nie wykonujemy tego zabiegu ze wzgledow takich jak napisalam powyzej.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#36 franiade

franiade
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 maja 2011 - 09:26

Na pewno warto bo inaczej nie da się tego pozbyć, ja swoje korygowałam w Gdyni i jestem zadowolona.

#37 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 23 maja 2011 - 15:04

Po prostu trzeba moje drogie znalezc po pierwsze dobry gabinet i tam iśc na taki zabieg,a nie wypełniac ankiety.Dobry lekarz powinien przeprowadzic z nami przed zabiegiem normalna i uczciwa rozmowe,to wszystko.

#38 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 14:28

Ja jestem ciekawa czy któras z Was moze słyszala,albo miała wykonywany zabieg z krwii osocze bogatopłytkowe ?

#39 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 06:38

Jedyny zabieg, który kiedykolwiek miałam wykonany u kosmetyczko to przekłucie uszu..;]

Więcej się nie wybieram.. Jakoś szkoda byłoby mi kasy na jakieś zabiegi.. :mrgreen:
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#40 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:37

Ja ostatnio byłam u kosmetyczki na zabiegu oksydermabrazji - efekt był od razu, ponieważ w dotyku ta skóra była przyjemniejsza, najważniejsze, że kosmetyczka tak wyczyściła mi twarz, że krem chwilkę się wchłaniał.