Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Boląca wątroba

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 22 marca 2009 - 11:25

Alisekai, mielismy juz taki temacik, przeczytaj od poczatku, moze cos nowego sie dowiesz.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#22 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 11:36

madzia, szukałam ale chyba ślepa jestem xD

[ Dodano: 2009-03-22, 11:46 ]
Poczytałam i mam pytanie. Ten Sylimarol to na receptę?

#23 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:23

Alisekai, z tego co wyczytałam w google to Sylimarol jest dostępny bez recepty ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#24 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:24

Tilia, no to jestem uratowana :D

#25 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:27

Alisekai, lepiej najpierw przejdź się do lekarza zanim zaczniesz sama brać lekarstwa. Tak na wszelki wypadek ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#26 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 19:29

Tilia, chciałam zacząć już coś robić zanim pójdę, bo jednak taki ból nie jest komfortowy. A pójdę dopiero w czwartek bo nie mam możliwości wcześniej

#27 katyah

katyah
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 20:51

Dziewczyny i jak tam z Waszymi watrobami? Ja od dłuzszego czasu miałam bóle, które zaczynały sie kręgosłupa i wędrowały w stronę wątroby, później ból się nasilał tak że bolalo mnie już wszystko :(. Okazało się,że to przez kamienie w woreczku żółciowym.
Próby watrobowe również mialam przekroczone i moje lekarka doradziła bym w aptece kupiła Essentiale Forte na odbudowe i wzmocnienie wątroby. Polecam

#28 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:29

Wątroba nie jest unerwionym narzadem co za tym idzie nie boli, ale ból mogą wywoływc wszelkie dolegliwosci woreczka żólciowego tak jak mówisz. Po essenciale bedziesz musiała długo poczekac na efekt pozytywny. Ale sa to dobre tabletki.

#29 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:54

Wątroba nie jest unerwionym narzadem

Jest ;-)

JkIEp1.png

#30 MagdaXA

MagdaXA
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19 czerwca 2016 - 18:27

Ja mam zespół jelita pobudliwego też boli mnie brzuch mam biegunkę wzdęcia, ogólnie słabo się czuje teraz  biorę trilac IBS i jest lepiej, a może to podobny problem? nikomu nie życzę : (

#31 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 23 czerwca 2016 - 11:21

Ja czuję się znacznie lepiej od czasu od kiedy nie przyjmuje tylu lekow. Odstawiłam również antykoncepcje bo ta również obciąza wątrobę.

Codzienie pije zioła , konkretnie suplement Hepa Vitale. Naturalna mieszanka tak więc nie zaszkodzi a nie miewam już takiego kłucia w boku. 

#32 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 07:19

Ja czuję się znacznie lepiej od czasu od kiedy nie przyjmuje tylu lekow. Odstawiłam również antykoncepcje bo ta również obciąza wątrobę.

Codzienie pije zioła , konkretnie suplement Hepa Vitale. Naturalna mieszanka tak więc nie zaszkodzi a nie miewam już takiego kłucia w boku. 

Możesz cos o tym więcej napisać? Jestem na etapie poszukiwania jakichś ziółek na wątrobę. Nie chcę od razu startować z braniem leków. 

#33 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 06:50

Mnie boli po tłustym jedzeniu i po czerwonym winie czasami

#34 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 05 lipca 2016 - 08:12

Hepa Vitale to czyste ziola:

ostropest plamisty

babka

czarnuszka

Było bardzo wiele badań, które pokazywały,z zioła mają czasami lepsze działanie niż leki i ten plus,ze nie szkodzą tak jak niektóre pigułki. Sama postanowiłam nie dokładac sobie dodatkowej tabletki dziennie i pijię zioła. Różnica spora jest. Moze opakowanie nie jest takie tanie ale duża torba ziół wystarcza na naprawdę długo. Sama mam od miesiąca i niewiele zuzylam tak wiec powinna wystarczyć mi na dłużej. Mozesz zamówić przez internet.

#35 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 06:19

Ja również wspomagam się Hepa Vitale. Miałam do czynienia z wieloma różnymi lekami na wątrobę bo przez jakiś czas brałam leki i potem musiałam tą wątrobę zregenerować. Z porównania wynika,że to właśńie zioła dzialają najlepiej ( nie powino się nigdy bagatelizować takich produktów bo nie mają działań niepożądanych w przeciwieństwie do wielu reklamowanych leków). Co do ceny to nie zgadzam się z tym aby była wysoka. Jak na taką wydajność jest jak najbardziej ok. Szczególnie jeśli biorąc pod uwagę to,że preparat naprawdę działa. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#36 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 09:51

No ja teraz również mam wrażenie,ze masakruje swoją wątrobę bo muszę przyjmowac ostre leki przeciwalergiczne ( zimą nie ale teraz latem raczej bym bez nich nie wytrzymała). No i dochodzą do tego środki antykoncepcyjne, z których również nie chciałabym zrezygnowac :( Gdzie kupujecie ten Hepa Vitale? 

#37 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 05 sierpnia 2016 - 15:10

Nie panikuj . Wątroba wbrew pozorom jest dość wytrzymałym narządem. Trzeba naprawdę się starać aby ją zniszczyć. Z drugiej strony taka suplementacja jest jak najbardziej wskazana. Ja kupuje Hepa Vitale w sieci. Wpisz sobie w google. Wyskoczy Ci kilka sklepów. Nie będę tutaj na forum nimi spamowała. W aptekach stacjonarnych raczej nie widziałam, aczkolwiek możesz  się popytać. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#38 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 17 listopada 2016 - 07:26

Również zamawiałam  hepa vitale przez internet chociaż wydaje mi sie,ze mignęło mi jakis czas temu w aptece. No nic, musicie same zobaczyć. Zdecydowałam się poniewaz interesuję się w ostatnim czsie tematem oczysszczania organizmu a nie byłam w stanie pić aloesu (no nie mogłam z uwagi na smak a nie chciałam pić tego słodzonego  wiadomo z jakiego powodu). Sam hepa vitale to chyba najlepsze cudo farmaceutyczne na jakie natrafilam w ostatnich miesiacach. 

Romantycznie

#39 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 11:19

Sama nie mam problemów z wątrobą ( na szczęście). Jednak biorę regularine Hepa Vitale jako środek w oczyszczaniu organizmu. Razem z Fibra Vitale czyli błonnikiem. 

I jest to o niebo lepsze niz jakieś głodówki , które tak na marginesie zupełnie nie są polecane ponieważ obciązają organizm. No i tak naprawdę to nic nie dają. Ostatnio pogadałam sobie z moja koleżanką, ktora trenuje fitness i również mówiła,ze nie poleca głodówek. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net