Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Boląca wątroba

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:10

Dzisiaj pierwszy raz w życiu zaczęła boleć mnie wątroba. Wcale się niczym nie najadłam dziś, a jak się zginam to tak mnie pobolewa wątróbka.
Nie wiem co mam robić <bezradny></span>
Czekać czy może iść z tym do lekarza?
Dołączona grafika

#2 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:12

Ja nigdy nie miałam takiej dolegliwości

Czekać czy może iść z tym do lekarza?

Na Twoim miejscu poczekałabym i zobaczyła czy ten ból się powtórzy i jeśli tak to poszłabym do lekarza
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#3 Maciej Tracz

Maciej Tracz
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:30

proponuję iść do lekarza. Zleci badania (krew itd) bo tak ciężko cokolwiek powiedzieć :)

I Pamiętaj tu ktoś napiszę Ci dlaczego go bolała wątroba conie znaczy że to samo Tobie dolega. Propobuję zasięgnąć rady lekarza :) Po coś się wkońcu tyle uczą :)
Nie ma rzeczy niemożliwych

#4 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:32

Dzięki Anija!
W ogóle od kilku dni boli mnie u dołu po prawej stronie podbrzusze, ale mam wrażenie, że to sprawy ginekologiczne, bo gin dał mi globulki i mówił, że jakieś tam zapalenie mam.
Mdli mnie też dzisiaj no i ta wątroba doszła.
Wyrostek raczej to nie jest, bo temperatury nie mam ani nie wymiotuję.
Ach już się z każdej strony sypię <bezradny></span>
Dołączona grafika

#5 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:36

LeeLoo, to lepiej idź do lekarza :*
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#6 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:37

Nie wiem może jak zwykle panikuję?
Ostatnio zmieniłam lekarza pierwszego kontaktu, może warto zobaczyć co ten mi powie :?:
Dołączona grafika

#7 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 25 marca 2008 - 21:41

LeeLoo, wiesz jak to się mówi "przezorny zawsze ubezpieczony"
lepiej chuchać na zimne

#8 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 25 marca 2008 - 22:10

Właśnie byłam w toalecie i znacznie lepiej się czuję, gdyby jeszcze nie ta wątroba <bezradny></span>
Dołączona grafika

#9 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 25 marca 2008 - 22:13

No a ja wlasnie dzis gadalam z mezem,ze jutro chyba pojede sie zbadac bo dzis juz drugi raz mnie tak mocno boli z prawej strony i wyrostek to napewno nie.A w sumie tez nic nie jadlam tylko snaidanko i zupke :-/

#10 Maciej Tracz

Maciej Tracz
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25 marca 2008 - 23:51

Miłe Panie, jeżeli dostałaś jakieś lekarstwa i masz takie objawy to faktycznie może być to że te lekarstwa nie są dla Ciebie. Zawsze jeżeli po lekarstwie są jakieś dziwne opcje to trzeba zaniechać branialekarstwa i jaknajszybciej zglosić się do lekarza.

#11 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 26 marca 2008 - 02:10

Dziewczyny to nie zadne panikowanie pan Maciej Tracz, ma racje!IDZCIE KOBITKI do lekarza!!!!!!! A pozniej tu zameldowac ze oczywiscie wszystko ok! 8-)

pozdrawiam i zycze zdrowia

#12 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 26 marca 2008 - 08:15

Dzisiaj pierwszy raz w życiu zaczęła boleć mnie wątroba

Co to za bzdura :-D

Wątroba i płuca nie bolą :!: :!:
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#13 Maciej Tracz

Maciej Tracz
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 marca 2008 - 12:10

Jewel :) szcześciaro :) osobiście wiem, że wątroba boli :)

#14 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 26 marca 2008 - 13:12

Nerwy wątroby pochodzą z układu współczulnego i włókien przywspółczulnych nerwu błędnego; do błony surowiczej wątroby dochodzą gałązki czuciowe prawego nerwu przeponowego.

Jest za mało unerwiona.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#15 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 26 marca 2008 - 20:42

Jawel nie zgodzę się z Tobą. Mam koleżankę, która jest nosicielką WZW szczepiennej i wątroba ją niestety boli.
Ja dzisiaj w aptece dostałam sylimarol. Na razie do końca tygodnia spróbuję kurować się sama. Jak nie przejdzie to w następnym tygodniu pójdę do lekarza.
Dołączona grafika

#16 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 marca 2008 - 22:33

to ze dzis niec specjalnego nie jadłyscie watroby nie wyklucza...jezeli przez swieta jadłyscie duzo i niezdrowo( kto jada zdrowo w swieta :P albo mało <bezradny></span> ) albo zazywałyscie antybiotyki ktore mogły ja osłabic to byle jaki posiłek zawierający cos czego nie powinien moze byc ta kroplą przechylająca szale i spowodowac ból... ja sie zgadzam z panem Maciejem... wizyta u lekarza nie zaszkodzi a pomóc moze :)

sylimarol.

brałam :) jest ziołowy i raczej bezpieczny a nawet pomaga :) ja mam watrobe ( a przynajmniej miałam) po zbyt duzej dawce antybiotykow osłabiona i lekarz mi przepisał najpierw jakies krople i białe pastylki a potem kazał brac sylimarol :) najpierw chyba biały brałam ( mocniejszy chyba jest) a potem taki zielony w tabletkach...ale to daaawno było :P

#17 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 27 marca 2008 - 15:32

Ja mnóstwo antybiotyków brałam w swoim życiu, także ostatnio taką mocną osłonę na żołądek brałam co może szkodzić na wątrobę. Może teraz wątróbka się buntuje :-|

[ Dodano: 2008-03-27, 20:08 ]
Jutro idę do lekarza. poczytałam sobie o woreczku żółciowym i kamicy i zapaleniu, no i doszłam do wniosku żeby lekarz mnie lepiej przebadał :-|
Nie skojarzyłam wszystkich faktów, bo najpierw w święta mnie dwa dni zgaga męczyła, zaraz po świętach we wtorek zaczęło mnie mdlić, boleć właśnie z przodu brzucha przy nachylaniu, no i zaczęła mnie prawa łopatka boleć(ale myślałam, że to od mojej pracy i niewygodnej pozycji). Wczoraj jak zaczęłam brać ten Sylimarol to przy nachylaniu przestała prawa strona koło żeber boleć, ale mdli mnie nadal no i ta łopatka boli.
Kurcze oby to nie był zapalenie woreczka :-/

[ Dodano: 2008-03-27, 20:11 ]
A i jeszcze to takie uczucie pełności po posiłku i jakby wzdęcie.
Jak się w necie naczytałam o zapaleniu woreczka, to aż boje się żeby do jutra się to nie nasiliło.
Dołączona grafika

#18 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 09:49

Kobietki mam pytanko. Czy któraś miała ciągłe bóle wątroby? Pytam, bo już nie wyrabiam ze swoją. Boli... i boli... Pół nocy nie przespałam z bólu i strachu, że wyląduję w szpitalu. Teraz ból rozrósł się do góry, przy czym nie jest jakiś taki bardzo ostry. Jest taki... piekący? Miała to któraś? Co to może być?

#19 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 22 marca 2009 - 09:57

Gdzieś czytałam że wątroba nie boli bo jest nieunerwiona czuciowo, jedynie jak powiększy swą naturalną objętośc to może naciskając wywołac ból.

Także najlepiej zgłośc się do lekarza, on ci zleci testy wątrobowe.

#20 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 22 marca 2009 - 10:10

Dzięki ;) Mam nadzieję, że jakoś do czwartku wytrzymam, bo wcześniej nie mam szansy iść (szkoła...)