Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Domowe sposoby na piękno :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#61 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 12 marca 2009 - 18:08

pelling z kawy jest bardzo dobry ja go uwielbiam w łazience mam porcelanową miseczkę z przegotowaną kawą która mogę zawsze użyć polecam:)

a żeby dodac coś od siebie to polecam maseczkę z białka jaja kurzego białko rozsmarowujemy na twarzy dekolcie aż zaschnie i zmywamy ściąga rozjaśnia skórę
Dołączona grafika

http://14luty.com/ko...53/?src01=6f6a4
życzenia dla wszystkich babeczek :)

#62 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 23:01

na cerę piję wywar z bratka polnego - działa :D

a na włoski to maseczka z olejku rycynowego, chyba w dziale o tym olejku przepis kiedyś podawałam , albo z aloesu ( wycisnąć sok z 5 listków aloesu, łyżka miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/3 szklanki ciepłej wody, wmasować w skórę głowy i włosy, założyć folię na głowę i owinąć ręcznikiem, trzymać 30 min po czym dokładnie umyć )
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#63 Amica

Amica
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 13:08

ja dziś własnie ide po olejek rycynowy zobaczymy czy to cudo naprawde dziala

#64 sjp

sjp
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 17:49

Ja mam 2 domowe sposoby na piękno. Dla piękna włosów sok z cytryny+oliwa z oliwek. Mieszamy i nakładamy i spłukujemy jak maskę. Włosy są mięciusie, lśniące i same się rozczesują :-D A dla pięknej cery pomidor zamiast mydła/żelu/toniku. Nacieram twarz plasterkiem pomidora, po 2-3 minutach zmywam wodą. Rewelacyjnie oczyszcza a do tego poprawia koloryt

#65 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:25

sok z cytryny+oliwa z oliwek.

podgrzewasz wcześniej oliwę?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#66 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 16:51

Ja mam 2 domowe sposoby na piękno. Dla piękna włosów sok z cytryny+oliwa z oliwek. Mieszamy i nakładamy i spłukujemy jak maskę. Włosy są mięciusie, lśniące i same się rozczesują :-D

zrobiłam tak. tylko ze potem moje wlosy lśniły tluszczem.. normalnie masakra :shock:

iv09i09kftvt0mdm.png

#67 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 18:19

Melodia19, ale pozniej chyba szamponem sie myje... szampon nie zmyl tej oliwy?
Bo chcialam zrobic ta maseczke ale moje wlosy sie przetluszczaja (ostatnio mniej bo cos z tym robie) i boje sie je wlasnie przetluscic <bezradny></span>

#68 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:05

zrobiłam tak. tylko ze potem moje wlosy lśniły tluszczem..

ja też zrobiłam i włosy są może nie tłuste (myłam 2 razy szamponem) ale strasznie obciążone i przylizane. i są takie niemiłe w dotyku. raczej kolejny raz jej nie zrobię :roll:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#69 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 09:21

lubie peling domowy
kawa + cynamon+smietana+ cukier+imbir
czasem zamiast smietany daje żel pod prysznic
rewelka
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#70 Afryczka

Afryczka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 21:06

Witam!
Ach... Muszę pochwalić peeling kawowy, gdyż właśnie go wypróbowałam i jestem zachwycona. ;)
Macie coś na zdrowsze i twardsze paznokcie ?
No i mam problem z przetłuszczającymi się włosami, jestem zmuszona myc je codziennie, co nie jest zbyt zdrowe, bo zmywam naturalną ochronę włosów. Tak źle i tak nie dobrze.
Pozdrawiam.

#71 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:14

Macie coś na zdrowsze i twardsze paznokcie ?

z domowych sposobów to wcieranie w nie olejku rycynowego <ookk></span>
bardzo poprawia ich stan - stają się twardsze, elastyczniejsze i nie rozdwajają się :D
przynajmniej na moje tak kiedyś podziałał <jezorek11></span>
a koszt takiego olejku w aptece to zaledwie kilka złotych za buteleczkę, więc również cena zachęca do wypróbowania tej metody ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#72 Afryczka

Afryczka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:33

No to jutro lecę do apteki i próbuję. ;)
Ja ciągle maluję paznokcie, mam taką manię, że muszą mieć jakiś kolor ;P
Błąd jest przywilejem filozofów.Tylko głupcy nie mylą się nigdy."

#73 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:53

O pielęgnacji paznokci mamy oddzielny temat :arrow: paznokcie-vt159.htm ;-) Proponuję go poczytać, na pewno znajdziesz tam niejedną przydatna poradę :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#74 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09 października 2012 - 15:05

ja kilka razy w tygodniu masuję usta szczoteczką, taką zwykłą do mycia zębów, a potem nakładam grubo miód taki zwykły spożywczy lub jakieś balsamy do ust na bazie miodu.

#75 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 09 października 2012 - 16:52

ja kilka razy w tygodniu masuję usta szczoteczką, taką zwykłą do mycia zębów, a potem nakładam grubo miód taki zwykły spożywczy lub jakieś balsamy do ust na bazie miodu.

czytałam kiedyś o tym "szczotkowaniu" i miodzie:)
chyba też zacznę :)

#76 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 13 października 2012 - 23:12

Maseczka na zaskórniki (żelatynowa):
Do miseczki wlewamy łyżkę mleka, podgrzewamy przez 15 sekund w mikrofalówce, a później mieszamy to z 2 łyżkami żelatyny. Taką paćkę nakładamy na miejsca gdzie występują zaskórniki, czyli nos, broda i jak w moim przypadku lekko czoło koło brwi. Odczekujemy aż paćka się zeschnie i zacznie się ściągać. Wtedy delikatnie odrywamy ją.
Przepis zaczerpnięty z programu Mistrzyni makijażu.

Jeden minus jest taki, że odrywanie nie należy do przyjemnych i oczywiście zapach też nie jest piękny, ale rezultat dała.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#77 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 października 2012 - 07:24

Katarzynka89, no ciekawa byłam tego przepisu, jak wczoraj w Pogaduchach wspomniałaś, wypróbuje dzisiaj tą maseczkę ;-)

#78 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 października 2012 - 07:34

To ja wam wrzucam przepis na taki tonik do przemywania twarzy- sama jeszcze nie próbowałam ale czytałam wiele pozytywnych opini

Oczyszczanie olejkiem pichtowym i petroleum lub naftą.

To świetny i dość znany sposób na pozbycie się zaskórników! Oczywiście istnieje możliwość podrażnienia więc dobrze wykonać próbę uczuleniową.

Potrzebujemy olejku pichtowego (do kupienia w aptece za około 7zł) oraz petroleum nafty do suchej. Nafta będzie dodatkowo nawilżać skórę, petroleum jest neutralne. (też w aptekach, około 10zł) do skóry tłustej lub

Olejek pichtowy działa przeciwzapalnie, przeciwświądowo, wykazuje silny wpływ przeciwgrzybiczy, przeciwroztoczowy , przeciwpierwotniakowy i przeciwbakteryjny. Działa również przeciwłuszczycowo, przeciwtrądzikowo.
Nasz olejek musimy zmieszać z petroleum lub naftą w proporcjach 1:4 czyli np. 40ml petroleum i 10ml olejku. Taką mieszankę nanosimy na wacik i codziennie przecieramy nim buzię jak tonikiem.

Jeśli Wasza buzia jest zanieczyszczona i wykonujecie takie oczyszczanie pierwszy raz wacik będzie naprawdę brudny. Jeśli Wasza skóra jest delikatna uważajcie z tarciem, jeśli nie, możecie pokusić się o mocniejsze wycieranie zaskórników np. na nosie.
To sposób który pomógł wielu dziewczynom i mojemu facetowi, choć ciężko było u niego z regularnością:) Myślę że najfajniej wykonywać takie oczyszczanie wieczorem, a jeśli zapach nas męczy możemy przepłukać buzię wodą i nanieść lekki krem nawilżający.

Dajcie mieszance miesiąc- jeśli zadziała możecie spodziewać się gładkiej, czystej skóry- zdecydowanie warto spróbować i zacząć walkę z zaskórnikami właśnie od tej mieszanki.

www .alinarose .pl

#79 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 października 2012 - 08:23

Katarzynka89, no ciekawa byłam tego przepisu, jak wczoraj w Pogaduchach wspomniałaś, wypróbuje dzisiaj tą maseczkę

Również mam zamiar dzisiaj wypróbować.
Brzmi dobrze! :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#80 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 października 2012 - 09:52

Katarzynka89, tylko mleko i żelatyna :-P no proszę, nie dość że prosta do zrobienia to jeszcze z widocznymi efektami :-) fajnie ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>