Domowe sposoby na piękno :)
Napisano 12 marca 2009 - 18:08
a żeby dodac coś od siebie to polecam maseczkę z białka jaja kurzego białko rozsmarowujemy na twarzy dekolcie aż zaschnie i zmywamy ściąga rozjaśnia skórę
Napisano 12 czerwca 2009 - 23:01
a na włoski to maseczka z olejku rycynowego, chyba w dziale o tym olejku przepis kiedyś podawałam , albo z aloesu ( wycisnąć sok z 5 listków aloesu, łyżka miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/3 szklanki ciepłej wody, wmasować w skórę głowy i włosy, założyć folię na głowę i owinąć ręcznikiem, trzymać 30 min po czym dokładnie umyć )
Napisano 20 lipca 2009 - 13:08
Napisano 20 lipca 2009 - 17:49
Napisano 21 lipca 2009 - 18:19
Bo chcialam zrobic ta maseczke ale moje wlosy sie przetluszczaja (ostatnio mniej bo cos z tym robie) i boje sie je wlasnie przetluscic
Napisano 30 lipca 2010 - 09:21
kawa + cynamon+smietana+ cukier+imbir
czasem zamiast smietany daje żel pod prysznic
rewelka
Napisano 14 sierpnia 2010 - 21:06
Ach... Muszę pochwalić peeling kawowy, gdyż właśnie go wypróbowałam i jestem zachwycona.
Macie coś na zdrowsze i twardsze paznokcie ?
No i mam problem z przetłuszczającymi się włosami, jestem zmuszona myc je codziennie, co nie jest zbyt zdrowe, bo zmywam naturalną ochronę włosów. Tak źle i tak nie dobrze.
Pozdrawiam.
Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:14
z domowych sposobów to wcieranie w nie olejku rycynowegoMacie coś na zdrowsze i twardsze paznokcie ?
bardzo poprawia ich stan - stają się twardsze, elastyczniejsze i nie rozdwajają się
przynajmniej na moje tak kiedyś podziałał
a koszt takiego olejku w aptece to zaledwie kilka złotych za buteleczkę, więc również cena zachęca do wypróbowania tej metody
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:33
Ja ciągle maluję paznokcie, mam taką manię, że muszą mieć jakiś kolor
Napisano 15 sierpnia 2010 - 08:53
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 09 października 2012 - 15:05
Napisano 09 października 2012 - 16:52
czytałam kiedyś o tym "szczotkowaniu" i miodzie:)ja kilka razy w tygodniu masuję usta szczoteczką, taką zwykłą do mycia zębów, a potem nakładam grubo miód taki zwykły spożywczy lub jakieś balsamy do ust na bazie miodu.
chyba też zacznę
Napisano 13 października 2012 - 23:12
Do miseczki wlewamy łyżkę mleka, podgrzewamy przez 15 sekund w mikrofalówce, a później mieszamy to z 2 łyżkami żelatyny. Taką paćkę nakładamy na miejsca gdzie występują zaskórniki, czyli nos, broda i jak w moim przypadku lekko czoło koło brwi. Odczekujemy aż paćka się zeschnie i zacznie się ściągać. Wtedy delikatnie odrywamy ją.
Przepis zaczerpnięty z programu Mistrzyni makijażu.
Jeden minus jest taki, że odrywanie nie należy do przyjemnych i oczywiście zapach też nie jest piękny, ale rezultat dała.
Napisano 14 października 2012 - 07:24
Napisano 14 października 2012 - 07:34
www .alinarose .plOczyszczanie olejkiem pichtowym i petroleum lub naftą.
To świetny i dość znany sposób na pozbycie się zaskórników! Oczywiście istnieje możliwość podrażnienia więc dobrze wykonać próbę uczuleniową.
Potrzebujemy olejku pichtowego (do kupienia w aptece za około 7zł) oraz petroleum nafty do suchej. Nafta będzie dodatkowo nawilżać skórę, petroleum jest neutralne. (też w aptekach, około 10zł) do skóry tłustej lub
Olejek pichtowy działa przeciwzapalnie, przeciwświądowo, wykazuje silny wpływ przeciwgrzybiczy, przeciwroztoczowy , przeciwpierwotniakowy i przeciwbakteryjny. Działa również przeciwłuszczycowo, przeciwtrądzikowo.
Nasz olejek musimy zmieszać z petroleum lub naftą w proporcjach 1:4 czyli np. 40ml petroleum i 10ml olejku. Taką mieszankę nanosimy na wacik i codziennie przecieramy nim buzię jak tonikiem.
Jeśli Wasza buzia jest zanieczyszczona i wykonujecie takie oczyszczanie pierwszy raz wacik będzie naprawdę brudny. Jeśli Wasza skóra jest delikatna uważajcie z tarciem, jeśli nie, możecie pokusić się o mocniejsze wycieranie zaskórników np. na nosie.
To sposób który pomógł wielu dziewczynom i mojemu facetowi, choć ciężko było u niego z regularnościąMyślę że najfajniej wykonywać takie oczyszczanie wieczorem, a jeśli zapach nas męczy możemy przepłukać buzię wodą i nanieść lekki krem nawilżający.
Dajcie mieszance miesiąc- jeśli zadziała możecie spodziewać się gładkiej, czystej skóry- zdecydowanie warto spróbować i zacząć walkę z zaskórnikami właśnie od tej mieszanki.
Napisano 14 października 2012 - 08:23
Również mam zamiar dzisiaj wypróbować.Katarzynka89, no ciekawa byłam tego przepisu, jak wczoraj w Pogaduchach wspomniałaś, wypróbuje dzisiaj tą maseczkę
Brzmi dobrze!
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 14 października 2012 - 09:52
Keep calm and become a doctor
// Mission completed