Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Legalizacja narkotykow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
113 odpowiedzi w tym temacie

#81 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 15:14

Moi znajomi palą od 6 lat co dziennie i mają bardzo duże sukcesy zawodowe. Dużo ludzi przychodząc do domu, pali dla "wyluzowania się".
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#82 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 15:57

no i o to mi chodzi.
bo często ludzie mówią : pali! i koniec, narkoman w ogóle... :/
a to nie tak... :/
nie ma mnie tu i nie będzie.

#83 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 08 stycznia 2008 - 00:14

to zależy jakie kto ma do tego podejście,ja unikam bo i bez dragów jestem pokręcona,ale u mnie tak samo z paleniem i alkocholem
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#84 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 13:37

Ja osobiście uważam, że marihuana nie jest zła, nie jest zdrowa ale wszystko co dobre to złe, nielegalne albo tuczące.

Zgadzam sie w 100%

#85 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 13:47

Jewel, masz racje że są osoby które palić potrafią, ale jak wiadomo nie wszyscy. jeżeli legalizacja doprowadziłaby choćby kilka osób do uzależnienia to jestem zdecydowanie na NIE! a jeśli chodzi o mnie to równiez nie raz próbowałam i jakoś mi to nie podchodzi :-/
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#86 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 14:19

doprowadziłaby choćby kilka osób do uzależnienia to jestem zdecydowanie na NIE!

To dobrze, selekcja naturalna będzie. Te ćpuny się same wykończą tak czy inaczej a legalizacja im w tym pomorze.

#87 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 14:56

ale czy o to chodzi zeby ktos sie wykonczyl?
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#88 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 22:07

Nie ale skoro bierze narkotyki gdy nie ma legalizacji to cóż to za różnica ?

#89 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 22:13

taka, że nie ma się przyzwolenia na coś co może Cię wykończyć. Chodzi o aspekt psychologiczny. Przyzwolenie=akceptacja
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#90 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 22:14

to nie o to chodzi. jeżeli ktoś bierze teraz to po legalizacji też bedzie brać, ale są oboby które nie biorą, a po legalizacji kiedy wszędzie możnaby było dostać jaranie, na pewno by zaczeli palić. wiele osób nie pali, bo nie ma dostępu albo ma utrudniony. legalizacja by to zmieniła.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#91 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 08:35

utrudniony dostep ??? nie zartuj :P wystarczy zapytac 2-3 osoby na miescie ...jesli same nie beda umiały Cie skierowac do odpowiedniej osoby (dilera) to podadza osobe ktora to zrobi:P) a jezeli uczysz sie w jakiejs szkole( liceum/gimnazjum( tu najlepiej) / studia) to nawet specjalnie nieraz pytac sie nie trzeba bo z plotek i tak wiadomo:P a prawie kazda klasa?grupa ma kogos kto rozprowadza albo ma na własny uzytek i moze kopsnac lub podac odpowiednie namiary :P
nie ma zadnego utrudnionego dostepu :P
a z tym przyzwoleniem to jest troche inaczej :P nie biora Ci ktorzy nie maja checi lub pieniedzy :P zeby załadowac fifke w miare dobrym towarem na 6 buchów trzeba wydac od 60 do 100 złotych :P a i tak nie wiadomo czy to nie bedzie towar wymieszany z majerankiem lub gałką muszkatołowa :P za towar całkiem czysty lub chemicznie ulepszany trzeba dac o wiele wiecej :P a 6 buchow to starcza na dzien :P o ile ktos pali z umiarem :P
teraz sobie prosze przeliczyc ile to wyniesie miesiecznie jesli ktos pali w ten umiarkowany sposób i sie domyslec ile jesli pali nałogowo w sposób...nieumiarkowany hehehehehe :P
nawet przy dosc wysokich zarobkach ciezko nastarczyc :P hasz jest jeszcze drozszy :P dlatego jesli ktos ma olej w głowie to 5 razy sie zastanowi zanim siegnie po to 1 raz :P a 10 razy zanim to powtórzy :P

#92 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 08:48

zeby załadowac fifke w miare dobrym towarem na 6 buchów trzeba wydac od 60 do 100 złotych :P

Hahhaha gdzie takie ceny są :shock:

Żeby załadować fifkę potrzeba 10-15 zł, teraz palenie jest bardzo tanie. Za 300 zł jest do kupienia tasza palenia.

#93 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 09:04

ja mowie o dobrym towarze a nie o samosiei albo majeranku :P a ceny warszawskie :P a dokładniej cennik z pragi :P u mnie w Płonsku towar mieszany i kiepawy wiec tez mozna juz cos za 10 zeta wyskrobac :P

#94 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 13:44

Zależy od kogo kupujesz albo Ciebie oszukują albo zdzierstwo totalne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#95 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 13:46

hehehehe ja juz nie kupuje :P a w mniejszych miastach ma miejsce i oszustwo i zdzierstwo bo towar sprowadzany jest z miast wiekszych i kazdy chce na nim zarobic jak najwiecej mieszajac go i dzieląc na mniejsze porcje :P lub podnoszac ceny :P lub i jedno i drugie :P wiekszosc i tak kupuje :P
bo jak sa na "głodzie" to nie chce im sie czekac ani samemu do Wawy czy Płocka zapierdzielac :P

#96 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 13:50

a w mniejszych miastach ma miejsce i oszustwo i zdzierstwo bo towar sprowadzany jest z miast wiekszych i kazdy chce na nim zarobic jak najwiecej mieszajac go i dzieląc na mniejsze porcje

To prawda, każdy chce zarobić. Tak naprawdę to są śmieszne pieniądze ale przez tyle rąk przejdzie i każdy z 5 zł chce zarobić ;-)

#97 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 13:59

nom :P i kazdy tą działke podzieli zeby z 1 miec 2 ..a zeby wagowo sie zgadzało to jakiegos syfu dosypie hehehehe

#98 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 12:47

Nigdy nic nie bralam i jak dla mnie narkotyki czy inne uzywki moglyby nie istniec i nie widze powodu aby legalizowac
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#99 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 12:59

Nigdy nic nie bralam i jak dla mnie narkotyki czy inne uzywki moglyby nie istniec i nie widze powodu aby legalizowac

Dla mnie również papierosy ,narkotyki mogłyby nie istnieć. Alkohol lubię ale w rozsądnych ilościach oczywiście. Widziałam kiedyś jak ludzie po narkotykach się zachowują .....................brak mi słów. Uważam że nie powinno być legalizacji,a kary za sprzedaż,posiadanie czy produkcje powinny być dużo większe :!: :!: :!:

#100 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 13:01

no co wy :P naturalne narkotyki sa potrzebne :D np szamanom :P hehehehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych