Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#81 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 10:56

ktos tam wspomnial o pustych kopertach...jesli ktos nie ma kasy to moim zdaniem, powinien pogadac z mlodymi, ze teraz nie ma ale prezent da innym razem i oczywiscie dotrzymuje slowa a nie laduje komus pusta koperte do reki. wstydzilabym sie tak postapic.

zgadzam sie z Toba w 100% ,
lepiej juz nic nie dawac i nic nie mowic niz dac taka pusta koperte <bezradny></span>

super wierszyk i pasuje do waszej sytuacju jak ulal

no wlasnie dlatego ten akurat wybralismy,bo ten samolocik nam pasuje :mrgreen:

500 zl. do mojego rodzonego brata

no dla brata,siostry to wiadomo,ze wiecej sie zawsze daje,

kuzynka bierze teraz slub w weekend i moj tata jest ojcem chrzestnym no i nie maja rodzice za bardzo kasy,bo za miesiac nasze wesele ale mowia,ze 1000 dadza
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#82 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:21

no dla brata,siostry to wiadomo,ze wiecej sie zawsze daje,

no a ja już dzisiaj wiem, że w przyszłym roku w maju będziemy mieć dylemat. chodzi o siostrę Marcina. dziewczyna nie pracuje. dwa lata temu jak my braliśmy ślub nie dostaliśmy od niej zupełnie nic, nawet głupiego bukietu.
za rok ona się hajta. i co z tym fantem zrobić? oczywiście nie jestem taka jak ona i z pustymi rękami na pewno nie przyjdziemy, ale wiem, że Marcin pewnie będzie chciał dać większą sumę pieniędzy, a po tym jej zachowaniu ja bym kupiła jakiś raczej skromny prezent. ale nie mam pojęcia na czym stanie <bezradny></span>

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#83 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:25

nie dostaliśmy od niej zupełnie nic, nawet głupiego bukietu.

:shock: :shock: :shock: :shock:
oj to juz przesada,jesli juz kogos naprawde nie stac,to mozna od jakies coitki,babci z dzialki kwiatki wziasc i bukiet samemu zrobic,a wogule to bez pojecia...bukiet przeciez kosztuje ze 20-30zl :-/
ja bym juz chyba wolala nie przyjsc niz tak sie zachowac :-/

Madzia81, a rozmawialiscie juz o tym z mezem?
jaka byla wogole jego reakcja po waszym slubie kiedy okazalo sie,ze nic nie dala?
sl-11609.png

#84 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:32

nie dostaliśmy od niej zupełnie nic, nawet głupiego bukietu.

no w szoku jestem :shock: :shock: :shock:
Jak polowek byl swiadkiem u kolegi, to sama kupilam bukiet, bo glupio bylo mi tak z pustymi rekami zyczenia skladac, a tez nie pracowalam... a Pary Mlodej wogole nie znalam...a tu siostra :shock:

ja bym kupiła jakiś raczej skromny prezent

ja tez :roll: :roll:

#85 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:40

Madzia81, a rozmawialiscie juz o tym z mezem?
jaka byla wogole jego reakcja po waszym slubie kiedy okazalo sie,ze nic nie dala?

oczywiście, że rozmawialiśmy.
Marcin ją usprawiedliwia, że ona nie pracuje, że nie ma swoich pieniędzy, że na wszystko musi brać od rodziców. ale jakoś na fajki ma pieniądze :-/
porównywałam ją też do mojej Ani, która też nie pracuje, nie pracowała, ale potrafiła zaoszczędzić pieniądze, które dostaje od rodziców i ze stypendium i kupić nam bardzo fajny prezent.

czasu jeszcze trochę jest. zobaczymy.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#86 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:49

Madzia81, napewno cos wymyslicie,tak jak pisalas jeszcze troche czasu macie. Zgodne z was malzenstwo (takie mam wrazenie jak czytam Twoje posty) wiec napewno dojdziecie do jakiegos porozumienia.
Z jednej strony nie dziwie sie Marcinowi bo to jego siostra,ale powinnien brac pod uwage to ze jak ktos chce to potrafi,najlepszy przyklad Kociak.
A ze wy wkrotce tez bedziecie mieli wiecej wydatkow to tez nie mozecie szastac kasiorka i ona powinna to zrozumiec.
sl-11609.png

#87 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 20:51

Madzia81, dziwi mnie zachowanie tej dziiewczyny bo w końcu brat sie żenił i na pewno wiedziała wczesniej a nie na ostatnią chwilę
Wszytko jest kwestia organizacji moim zdaniem
Na Waszym miejscu kupiła bym prezent ale skromny bez przesady bo ja angik napisała

A ze wy wkrotce tez bedziecie mieli wiecej wydatkow to tez nie mozecie szastac kasiorka i ona powinna to zrozumiec.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#88 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 22:13

Na Waszym miejscu kupiła bym prezent ale skromny

no i mam nadzieję, że uda mi się Marcina do tego przekonać. zresztą fakt też taki, że dzidzia na pewno nas też nieźle pociągnie finansowo.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#89 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 22:36

Nio co do prezentopw i ile daje się w kopercie to zawsze jak szłam na wesele to dawalam mniej więcej tak aby zwrócić mniej wiecej koszty wesela dwóch osób :):)
czyli 300- 400 zł :):)

Sądze iż lepiej )(jak się nie ma pieniazków) kupić coś skromnego:)
Gdyby mnie nie było stać to bym nie przyszła na uroczystość:| bo z pustymi rękami było by mi wstyd:) wyjątek stanowi rodzina- bo wiadomo czy się ma mniej czy wiecej wesele brata bym nie opuściła ale skromnie czy bardziej obficie coś bym odłożyła i dała :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#90 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 22:44

Powiem tak nigdy nie myslałam ,że mozna przesadzic z ilością kasy jako prezentu na slub ale niedawno przekonałam sie , ze jest to mozliwe
Rodzice Izy ( maja kasy jak lodu ) dali im na slub uwaga ......50 000 . mój brat o mało zawału nie dostał jak to zobaczył ( dostali kilka dni przed a pudełku poukładane )
Ja wiem , ze ich stać ale moim zdaniem jest to za duza suma ( na pewno im sie przyda bo sie budują :-P ) jak na prezent .A co Wy myslicie ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#91 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 07:03

calineczka, no kurcze ja tez bym chciala tyle dostac :P
no lesli rodzice maja sianko to ja nie mam nioc przeciwko zeby tyle dawali, w sumie kazdy daje tyle ile moze ;P

#92 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 07:09

Wiadomo, że jeśli rodzice mają kupę kasy to pomogą dzieciom na starcie...
Tylko, że mogli im dać te pieniądze po weselu, albo przed...
Dając jako prezent, postawili gości w głupiej sytuacji, bo nikt inny tyle (raczej) nie dał i pewnie niektórzy poczuli się dziwnie...

Co nie znaczy, że sama nie chciałabym tyle dostać :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#93 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 07:50

Wiadomo kazdy chciałby tyle dostac i my tutaj w domu nie mamy przeciwko aby im pomagali
(robia to zresztą cały czas ) chodzi tylko o sam aspekt prezentu . Dla porównania powiem wam , że od reszty w sumie dostali 12 000 , więc róznica jest.

Ale kasą nikt nie pogardzi wszyscy zadowoleni więc oki ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#94 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:06

ale fajnie, też bym tyle chciała dostać ;-) aczkolwiek na miejscu rodziców zrobiłabym to troszkę w innej formie, może nie jako typowy prezent ślubny, tylko ot tak po prostu dała (i to raczej przelałabym na konto) jako ich wkład w dom dzieci czy jakoś tak.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#95 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:16

no nie pogardzilabym :-P

jesli rodzicow stac,to czemu nie,ja bym swoim dzieciom tez dala tyle ile bym mogla

mogli w sumie troszke inaczej to rozegrac i nie dawac tego w formie prezentu slubnego,ale z drugiej strony pozostali goscie wcale nie musza wiedziec ile mlodzi od kogo dostali wiec rodzice nikogo tu nie urazili,chyba ze ktos sie sam dopytywal to sie dowiedzial i mogl sie poczuc dziwnie

ale w sumie to pamietam jak kiedys mlodzi auta od rodzicow w prezentach dostawali a pozostali goscie dawali posciele itp i chyba nikogo to nie urazalo,ani nic :-)
sl-11609.png

#96 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 13:33

calineczka szczerze mówiąc nie wiem czy ja bym osobiście się dobrze z tym czula dostająć takie pieniądze w gotówce wolałabym coś skromniejszego :) ale np aby pomogli finansowo w budowaniu domku :P np coś dolożyli :) czyli tak rozbić na raty :):)

ja wiem że od swoich rodziców dostane napewno komplet obiadowy i do kawy wraz ze sztucami :mrgreen: cajnik bez przewodowy, żelasko, komplet pościeli, komplet garnków taki do gotowania i plus jeszcze Mama mi powiedziała że rzuci mi jakąs wiekszą gotówka a to dlatego że ślub i przyjęcie robimy ze swoich własnych pieniazków i chce nam jakoś pomoc a doskonale wie że takie domowe rzeczy będa tez dla nas bardzo cenne bo zaraz po ślubie wchodzimy do nowego pustego domu który własnie się buduje- więc nie bedzie tam nic :P
Już nie panna a żona :*

#97 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 13:49

My w pazdzierniku jedziemy na wesele siostry mojego Piotra i kupujemy jej duzy plazmowy TV taki z trzydziesci pare cali porzadny zeby mieli do swojej czesci domu...Co wy o tym myslicie?
Dołączona grafika

#98 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:01

skinnybitch, jeżeli Was stać na taki prezent to bardzo super prezent :mrgreen:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#99 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:02

No to sie ciesze bo myslalm ze moze tak nie wypada TV mlodej parze kupowac :-P
Dołączona grafika

#100 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:16

skinnybitch pewnie, że wypada.. ;-) ja bym się bardzo z takiego prezentu ucieszyła :mrgreen: nawet potem młodzi będą mieli gdzie swój slub zobaczyć na swoim nowym telewizorku :mrgreen:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...