Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tanith Lee

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 16:10

Jest to angielska pisarka science-fiction, horroru oraz fantasy. Bardzo lubie i cenie sobie jej ksiązki :) szczególnie fantasy i horrory :) posiadam "Demona Ciemności" ktory mnie urzekł niesamowicie... ksiązka ma swój klimat... dostałam ja jak miałam 12 lat...i mimo ze czytałam ja wtedy ze 3 razy to nic z niej nie zrozumiałam... dopiero niedawno gdy po nia siegnełam wszystko stało sie jasne... ksiazka obfituje w setki bardzo pomysłowych porównan, jest przesiąknieta mrokiem i erotyzmem :) ( moze dlatego była dla mnie kiedys zbyt ciezka)

czytałam równiez 1 tom Trylogii horroru "Krwawej Opery"
# (tom I) Mroczny taniec - Dark Dance
# (tom II) Mroczne dusze - Personal Darkness
# (tom III) Zwycięstwo mroku - Darkness, I
opowiadającej o kobiecie ktora nie jest swiadoma tego ze nalezy do jednego z najstarszych rodów wampirów..... który sie o nią upomina... ksiazka mimo ze czytałam ( wiecej nie mogłam znaleźć) tylko 1 tom bardzo mnie poruszyła i mną wstrzasneła :)

z jej ksiązek czytałam jeszcze horror "Serce Bestii" ale moge go zaliczyc conajwyzej do dobrych horrorow :P miał klimat, był zaskakujacy i krwawy...ale mnie nie powalił....brakowało mu tej tajemniczosci która wylewa sie wprost z pozostałych ksiązek pisark

Załączone miniatury

• TanithLee.jpg

#2 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 24 stycznia 2008 - 17:35

hm.... to juz wiem czego bede szukac przy kolejnej wizycie w Bibliotece u rodzicow w miescince. :)))

Wampiry uwielbiam - zaraz po aniolach i elfach. :P

zapamietac: krwawa opera:P