Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Pasteryzowane potrawy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Viagra

Viagra
  • Użytkownik
  • 4711 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 12:44

Dziewczyny mam pytanko ? Czy pasteryzowałyście kiedyś zupy ? Pamiętam, że w czasie studiów moja koleżanka często takie przywoziła, ale na obecną chwile nie mam jak zapytać jak wygladał proces pasteryzacji w przypadku jej zup :-) Jeśli spotkałyście sie z czyms takim napiszcie ( buszowałam troche w necie ale za wiele nie znalazłam :/ )

#2 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 12:53

oj nie pomoge moja mamcia tylko robi z sliwkami gruszkami grzybami dzemami :-D pasteryzowanie zup wyglada chyba tak samo jak w przypadku dzemow owocow itd czyli dobry sloik zakretka odpowidnia pozniej na spod garnka dajemy sciereczke nalewamy wode dajemy sloiki zamykamy przykrywka i tak gotujemy :-D

#3 Viagra

Viagra
  • Użytkownik
  • 4711 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 12:55

tez mi sie wydaje, że tak to wygląda, moja mama tez zup nie pasteryzuje i mówiła to samo :-) Ale chciałam się dowiedzieć ile trzeba np litrowy słoik pasteryzować i czy rzeczywiście nic później się z tymi zupami nie dzieje :roll:

#4 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 12:58

tez mi sie wydaje, że tak to wygląda, moja mama tez zup nie pasteryzuje i mówiła to samo Ale chciałam się dowiedzieć ile trzeba np litrowy słoik pasteryzować i czy rzeczywiście nic później się z tymi zupami nie dzieje

kurcze nie mam pojecia ale chetnie sie dowiem jak dlugo trzeba gotowac ten litrowy sloik :-D

#5 Viagra

Viagra
  • Użytkownik
  • 4711 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 13:01

kurcze nie mam pojecia ale chetnie sie dowiem jak dlugo trzeba gotowac ten litrowy sloik :-D


moja mamuśka mówiła, że ponad godzine zdaje się, ale super by było gdyby się tu pojawiła jakas zupna pasteryzatorka :mrgreen:

#6 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 13:02

np. z tego co przeczytalam to sos do makaronu pasteryzuje sie ok.20min :-D

[ Dodano: 2008-01-23, 13:03 ]
poczekaj dojdziemy do tego wspolnymi silami :mrgreen:

#7 Viagra

Viagra
  • Użytkownik
  • 4711 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 13:07

poczekaj dojdziemy do tego wspolnymi silami :mrgreen:


łooo jezuu juz się boje :mrgreen:

#8 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6640 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 13:09

Viagra, znalazlam jakies forum, cos tam pisza o tym podrzuce ci linka zaraz, chociaz moze juz to czytalas;-)

ja bym sie bala robic takie eksperymenty:P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#9 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 13:13

łooo jezuu juz się boje

nie boj sie nie bedzie tak zle :-D Viagra to napisz pozniej jak przeczytasz od madzi ten tekst co i jak :-D

#10 Viagra

Viagra
  • Użytkownik
  • 4711 postów

Napisano 23 styczeń 2008 - 15:44

Dzieki madzia, juz to przegladałam :-) Gadałam z mamuśką i powiedziała mi żebym śmiało spróbowała, zwłaszcza, że żadnego miesa w środku nie będzie :-)

[ Dodano: 2008-01-24, 14:48 ]
zapasteryzowałam wczoraj, dwa słoiczki jeden 0,5 l drugi 1l gotowałam ok 45 minut, zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

#11 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 26 styczeń 2008 - 10:52

[ Dodano: 2008-01-24, 14:48 ]
zapasteryzowałam wczoraj, dwa słoiczki jeden 0,5 l drugi 1l gotowałam ok 45 minut, zobaczymy co z tego wyjdzie

o to fajnie tez jestem ciekawa co z tego wyjdzie daj znac :-)





Podobne tematy Collapse

  Temat Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych