Mam już dosyć ciągłego smarowania się sterydami, które działają tylko na chwilę. Chciałabym podejść do łuszczycy bardziej naturalnie, szczególnie jeśli chodzi o skórę głowy. Czy ktoś ma doświadczenie z domowymi sposobami, ziołami, może jakimiś specjalnymi kosmetykami bez recepty?
Jak naturalnie wyleczyc łuszczycę skóry głowy bez sterydów
Napisano 27 czerwca 2025 - 10:14
Napisano 27 czerwca 2025 - 12:09
Ja mam łuszczycę głowy od 15 roku życia. Przerobiłam chyba wszystko. Najlepiej działało odstawienie przetworzonych produktów i ograniczenie stresu, bo łuszczyca go "uwielbia". Pomogło mi też jaskółcze ziele — koniec maja i początek czerwca to idealny moment, żeby zebrać. Nacinasz łodygę i sokiem smarujesz zmiany (tylko nie przy oczach!). Z kosmetyków teraz używam Psorisel — płyn i szampon naprawdę łagodzą objawy. U mnie szczególnie dobrze działa na noc, po złuszczeniu skóry.

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 30 czerwca 2025 - 07:30
Mam już dosyć ciągłego smarowania się sterydami, które działają tylko na chwilę. Chciałabym podejść do łuszczycy bardziej naturalnie, szczególnie jeśli chodzi o skórę głowy. Czy ktoś ma doświadczenie z domowymi sposobami, ziołami, może jakimiś specjalnymi kosmetykami bez recepty?
Romantycznie
Napisano 02 lipca 2025 - 13:12