Wymarzone podróże
Guest_niki_*
Napisano 09 sierpnia 2007 - 16:49
Napisano 23 sierpnia 2007 - 08:02
Pozatym chciałambym pojechac na KUBE poznac te tereny
a majwiekszym marzeniem to byc na MARSIE i tym samym czasie byc na JOWISZU
Napisano 23 sierpnia 2007 - 09:55
Napisano 23 sierpnia 2007 - 11:18
Napisano 10 czerwca 2008 - 20:19
Napisano 10 czerwca 2008 - 21:44
Napisano 29 czerwca 2008 - 12:02
Ale takie marzenia najwieksze to:
Egipt - wiem oklepane... ale mi sie marzy 2-3tygodnie podrozowania po Egipcie znanymi szlakami ale tez tymi nieturystycznymi, ukrytymi i niedostepnymi dla zwyklych turystow (czyli musze mieeeeec kuuuuuuuuuuuuuuuupe kasy aby sobie taka wycieczke zorganizowac)
Ameryka Poludniowa - piramidy Majowie, Aztekowie, dzungla....
Poki mnie na to nie stac staramy sie wyjezdzac na jakies krotkie wycieczki 2x w roku. Jedna po Polsce, druga zagraniczna:) Nawet sobie zrobilismy osobne konto wycieczkowe i co miesiac wplacamy okreslona kwote:) zeby miec na te wyjazdy.
W tym roku zwiedzilismy czesc Mazur - zabytki, ciekawe miejsca, ukryte schrony itp;)
Bylismy w Norwegii na dwa dni w Oslo u znajomych (bilet nas wyniosl 250zl za dwie osoby w dwie strony, wiec po prostu zal bylo nie skorzystac) - Piekne panstwo niesamowite widoki..
I kilka dni temu okazalo sie ze dostaniemy urlop w sierpniu i jedziemy ze znajomymi samochodem troche po europie... tzn wstepnie tydzien w podrozy, tydzien w chorwacji. Zobaczymy... namioty spiwory...ale ile wrazen:)
W ogole polecam osobne konto wycieczkowe - czlowiek odklada co miesiac nawet male kwoty i potem wie ze ma na ta wycieczke... a przeciez zycie jest tylko jedno;)
Napisano 01 sierpnia 2008 - 20:23
Oraz odwiedzić Wielką Rafe Koralową największą na świecie u wybrzeży Australii
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 01 sierpnia 2008 - 23:26
tez bym tak chciala.... hmmmm...
a wiecie z emoja kolezanka wlasnie pojechala do egiptu nurkowac....
A JA NAD BALTYK POJADE..... jak dobrze pojdzie...
Napisano 03 sierpnia 2008 - 00:14
Napisano 03 sierpnia 2008 - 19:31
Napisano 03 sierpnia 2008 - 20:22
oj ile ja mam ulotek, katalogów, albumów z meksyku...tyle tego przywiozłam z targów turystycznych...Meksyk jest przepięknyja sie wybieram za rok w podroz zycia -meksyk!!!!
Napisano 03 sierpnia 2008 - 22:20
Napisano 03 sierpnia 2008 - 22:55
wiec wkleje kilka takich foek jakie tytaj mam
chcialabym tam pojechac w podroz poslubna...
O SESZELACH
Seszele to archipelag składający się z prawie setki przepięknych wysp i atoli, które są porozrzucane po zielononiebieskich wodach Oceanu Indyjskiego, około 1.600 km od wschodnich wybrzeży Afryki. Jest to miejsce, które w ostatnich latach stało się wyjątkowo atrakcyjne turystycznie i jest celem turystów z całego świata.
Przyjemny klimat tropikalny, dziewicza przyroda i bajkowe plaże z białozłotym piaskem, który jest delikatniejszy niż jedwab. Plaże te są lemowane czarnymi granitowymi skałami i są idealnym miejscem do kąpania w przejrzystej wodzie Oceanu Indyjskiego.
Rafy koralowe oferują wspaniałe warunki do nurkowania i do obserwowania fascynującego podmorskiego świata. Znajdziecie tutaj Państwo prawdziwy raj i gwarantujemy wspaniałe przeżycia, które się nigdy nie zapominają. To, co wielu turystów ceni najbardziej, to unikalna tradycyjna seszelska kultura - taniec, muzyka, sztuka i rzemiosła.
zrodlo: images.google.com
[ Dodano: 2008-08-03, 23:56 ]
i jeszcze kilka
Napisano 04 sierpnia 2008 - 09:08
Ja o nich marzę już dobrych parę lat.
Fajnie by było tam pojechać, ciekawe jaki koszt jest takiej wycieczki.
Poza tym marzy mi się Egipt jeszcze i zwiedzanie piramid.
Ciekawią mnie takie tajemnicze miejsca.
Napisano 04 sierpnia 2008 - 09:49
Koszt na Seszele...zależy m.in. od zakwaterowania na miejscu tam i od długości pobytu...ciekawe jaki koszt jest takiej wycieczki.
Patrząc na ceny jakie oferują biura podróży to granice od. 5.000 - 15.000 PLN.
Nawet są ceny dla tych bardziej wymagających wczasowiczów...33.000 PLN - od osoby
pomarzyć można
Napisano 04 sierpnia 2008 - 14:37