Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Wymarzone podróże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
247 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 04 lutego 2007 - 13:50

Na pewno każda z Was ma jakieś miejsca, które chciałaby zwiedzić... Niektóre te marzenia są możliwe do spełnienia, inne wydają się całkiem nieprawdopodobne... Podzielcie się tymi marzeniami :)
Ja marzę o podróży do Azji południowo-wschodniej. A mianowicie chodzi mi dokładnie o Japonię, Chiny ale przede wszystkim Indie! Strasznie chciałabym się tam kiedyś znaleźć, z bliska przyjrzeć się tamtejszej kulturze itd

Z takich bliższych podróży to marze też o romantycznym wyjeździe do Paryża. Może niektórzy sądzą, że Paryż jest przereklamowany, że nic tam nie ma takiego zachwycającego, ale ja jednak chciałabym go zobaczyć kiedyś :D Najlepiej z ukochaną osobą oczywiście ;)

#2 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 05 lutego 2007 - 09:47

A ja marzę o podróży do San Francisco i przejażdzce tamtejszą kultową kolejką, z której wysypują się ludzie i która wygląda jak rollercoaster zjezdzając ze stromych uliczek ;)
Marzę również o Australii i o locie balonem nad australijskimi połaciami dzikich obszarów zamieszkałych przez kangury i inne typowe zwierzątka dla tej częsci świata :)
a narazie powoli szykuję strój kąpielowy i ruszam w stronę ciepłego piasku na pewnych słonecznych wyspach :mrgreen: w koncu jakas spóźniona podróż poślubna nam się należy ;)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#3 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 05 lutego 2007 - 11:07

a narazie powoli szykuję strój kąpielowy i ruszam w stronę ciepłego piasku na pewnych słonecznych wyspach

pochwal się gdzie uderzasz na odpoczynek? ;) pewnie będą tam palmy i ciepła woda w morzu(a może oceanie???) Gdziekolwiek by to nie było...zazdroszczę :P sama chętnie zapakowałabym walizkę i gdzieś uciekła od tej pochmurnej deszczowej pogody....

w koncu jakas spóźniona podróż poślubna nam się należy

a kiedy ślub był? ;)

#4 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 06 lutego 2007 - 09:54

w koncu jakas spóźniona podróż poślubna nam się należy ;)

no ba!! pewnie, że się należy :-)

a kiedy ślub był?

no właśnie!! kiedy? i może jakimiś fotkami byś się pochwaliła? ;-)

moje marzenie to na pewno Ameryka: Waszyngton, Nowy Jork, Hollywood, Floryda. Oraz Wielka Brytania: dzika Irlandia, Szkocja, Walia...To chyba troszkę takie zboczenie zawodowe ;-)

Wierzę, że tam kiedyś pojadę...ale to kiedyś....pewnie za kilkanaście lat...
a teraz...gdziekolwiek byle ciepło i z mężem :) w tym roku póki co realna stała się Chorwacja, więc sobie o niej marzę ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#5 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 06 lutego 2007 - 10:17

Uderzamy na Wyspy Kanaryjskie :) dokładniej na Gran Canarię

a ślub był w grudniu, tyle że zdjęcia mam nieciekawe bo nie zamawialiśmy fotografa, zdjęcia studyjne nie bardzo nam się podobają a pora roku niezbyt przystępna na sesję w plenerze ;)
mogę wam jedynie sukienkę zaprezentować (ale to już w innym wątku) bo jeszcze jej nie sprzedałam z nadzieją że może w lecie coś się ładnego pocyka ;)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#6 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 06 lutego 2007 - 14:39

Uderzamy na Wyspy Kanaryjskie

Ja również tam uderzam ale dopiero na wakacje ;] piekne mijsce i idealne na wypoczynek :-D
Dołączona grafika

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 06 lutego 2007 - 22:11

Uderzamy na Wyspy Kanaryjskie :) dokładniej na Gran Canarię

super :-) pozazdrościć!!

mogę wam jedynie sukienkę zaprezentować

no pewnie, że nam pokaż ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 07 lutego 2007 - 11:36

To ja Wam pokażę, o czym marzę :)
Wyspa Bora Bora, ale chodzi mi dokładnie o takie domki na wodzie ;) Chyba oszalałabym ze szczęścia, gdybym mogła się tam znaleźć :) Tyle, że taki 2-tygodniowy pobyt tam dla jednej osoby to koszt około 15 000 zł, więc kiepsko to widzę :P To wkleję kilka zdjęć :)

Załączone miniatury

• h0d4id05_182.jpg
  • h0d4id0j_196.jpg
  • h0d4id08_184.jpg
  • pf1657-5_145.jpg
  • IC-BOB2-VILLA-DH-H-_11.jpg
  • IC-BOB2-VILLA-KK-H-_08.jpg
  • IC-BOB2-VILLA-DH-H-_02.jpg
  • h0d4id0w_517.jpg
  • h0d4id0u_702.jpg
  • h0d4id0q_282.jpg
  • IC-BOB2-VILLA-DH-H-_08.jpg

#9 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 07 lutego 2007 - 12:15

Ale jest tam prześlicznie :-) fajnie byłoby kiedyś wygrac taka wycieczkę :mrgreen:
Dołączona grafika

#10 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 07 lutego 2007 - 13:42

Mnie rozwala to łóżko z widokiem na morze i w ogóle to że w każdym momencie mogę się znaleźć w tej cudownej wodzie :D Ale szczerze....to musiałabym być baaaaaaaaardzo bogata, żeby nie szkoda mi było wydać 30 tyś zł na 2 tygodnie odpoczynku...

#11 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 08 lutego 2007 - 09:45

jejku, że też takie miejsca istnieją!! chyba po to, żebyśmy mogły sobie pomarzyć ;-)
to śniadanie...rozbrajające <dreams></span>
może kiedyś...jak będziemy już okropnie bogaci ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 15 maja 2007 - 10:11

Piekne miejsce.
Ja marze o Meksyku...troche bardziej osiagalne miejsce :->
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#13 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 21:15

achhh a ja marze zeby do znajomej do japonii na okinawe poleciec :-> tyle razy mnie juz zapraszala a mnie nie stac :cry: ale jeszcze ze 3 podwyzki i jakies 10 lat ciezkich robot i polece

#14 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 21:26

Jaaaaaaa :shock: raj na ziemi. Przepięknie <zakochany></span>
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#15 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 13:05

to jest własnie najgorsze że takie piękne miejsca sa tak trudno dostępne finansowo... chociaż szkoła pana Cejrowskiego mówi (planując podróz na własną rekę) wydać więcej na bilet i polecieć gdzieś gdzie jest daleko i egzotycznie, za to wszystko tanie jak barszcz, niż kupic bilet okazyjnie i poleciec np. gdziekolwiek do europy ale wszystko jest pioruńsko drogie...
moge z własnego doświadczenia powiedzieć, ze faktycznie. byłam w tym roku na swoją drugą rocznicę w Paryzu własnie, na taką romantyczna wyprawę we dwoje, organizaowana samemu. No i bilet faktycznie, 160 zł w dwie strony(!!!), ale za to hotel drogi, bilet na metro drogi, wszędzie wstęp drogi, że nie wspomne o jedzeniu, a mój maciek to żerty chłop :D także 5 dni i 3000 zł poszło... a na dobra sprawe za tyle spokojnie sie kupi bilet do tajlandii a na przezycie tam powiedzmy przez 2 tygodnie to naprawde niewiele juz potrzeba.

#16 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 15:23

chcialabym sie tam znalezc chociaz na jeden dzien... cudnie...
dookola woda i tez sliczny widok
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#17 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 12:49

a mi to teraz w głowie Kenia :)
Dołączona grafika

#18 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 18:45

ritka, w sumie racja. tylko, że takie wyprawy na własną rekę są nieco ryzykowne i nie każdy się na taką zdecyduje.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#19 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 18:51

no racja racja. ja też nie wiem czy prędko się na coś takiego zdecyduję, bo nawet organizowanie paryża mnie troszke przerażało. ale kto nie ryzykuje ten nie żyje ;) czy jakoś tak :)
Dołączona grafika

#20 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:23

Bora Bora...marzenie. <serduszka></span>

Najchętniej zwiedziłabym Francję, Włochy (raz jeszcze i dokładniej) oraz Tybet. Inne kraje też chętnie bym zobaczyła np. Egipt.

Szkoda, że wszystko takie drogie, żeby człowiek nie mógł sobie po prostu spędzić wakacji na Bora Bora ? :-P

wrrr :evil: