Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie Wy polecacie kosmetyki dla niemowlat?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#1 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 11:27

Witam:)
Dzis tematem rozmow beda kosmetyki jakie Wy polecacie dla niemowlat :mrgreen:
-----------ktore kosmetyki sa najlepsze? :mrgreen:
----------ktore moga uczulac?: :mrgreen:
----------jakie produkty najmniej szkodza maluchom? :mrgreen:
ztgo co wiem kuzynka uzywa takich kosmetykow:
:-D proszek do prania ciuszkow:Jelp
:-D oliwka:Johnson"s Baby lub Nivea Baby
:-D Puder dla niemowlat i dzieci:Johnson'Baby
:-D chusteczki:rozne np.bambino,nivea
:-D pampersy:Huggis
:-D mleko:Bebilon

#2 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 20 października 2007 - 13:35

-----------ktore kosmetyki sa najlepsze? :mrgreen:

To zależy, co komu podpasuje. Ja używałam proszek do prania jelp, płyn do płukania lenor sensitive, pieluchy tylko pampersy, kosmetyki do kąpieli i do pielęgnacji ciała Johnson&Johnson, krem do buzi bambino, chusteczki różne (oprócz tych typowo tescowych, biedronkowych, czy innych tanich). Mleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.

Nie ma czegoś takiego, jak kosmetyki, które mogą uczulać. Każdego może uczulać coś innego (jeśli w ogóle, bo przecież nie każdy musi mieć jakieś uczulenie). Po prostu, jeśli się zauważy, że dziecko ma jakąś wysypkę, trzeba najpierw dowiedzieć się, od czego to, a później dany kosmetyk zmienić.

Nie rozumiem pytania :-? A kto używa produktów, które chociaż minimalnie dziecku szkodzą? Napisz dokładnie, o co Ci chodzi.

#3 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 20 października 2007 - 14:42

Ja używałam proszek do prania jelp

przez pierwsze miesiące ja również :)
płyn do płukania silan ;-)

pieluchy tylko pampersy

ja też

kosmetyki do kąpieli i do pielęgnacji ciała Johnson&Johnson,

najczęściej też te, próbowałam też penaten, dobre są też nasze bambino :)

chusteczki różne

ale najczęściej nivea

Mleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.

moje tak samo :) prawie 2 lata na cycu :mrgreen:

#4 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 15:48

Nie ma czegoś takiego, jak kosmetyki, które mogą uczulać. Każdego może uczulać coś innego (jeśli w ogóle, bo przecież nie każdy musi mieć jakieś uczulenie). Po prostu, jeśli się zauważy, że dziecko ma jakąś wysypkę, trzeba najpierw dowiedzieć się, od czego to, a później dany kosmetyk zmienić.

Kasiu nie chce tu robic za osobe ktora pozjadala wszystkie rozumy ale studiuje kosmetologie i wiem iz kosmetyki moga uczulac wszystkich a najbardziej to dzieci,niemowleta.Skora dziecka rozni sie od skory doroslej.Naskorek niemowlaka jest bardzo cienki i delikatny nie chroni odpowiednio przed podraznieniami(przed wiatrem lub sloneczkiem)Z powodu malej ilosci melaniny male dziecko jest bezbronne np,przed sloneczkiem.Najlepsze sa kosmetyki bezzapachowe.np.oliwka(glowny skladnik parfina)natluszcza ale dla wiekszosci niemowlakow wystepuje uczulenie(uczula)a przy dluzszym stosowaniu oliwki wystepuje tzw.tradzik niemowlecy.Mydelko takze uczula.Uczulac moze plyn do plukania,proszek dla dzieci gdyz zawiaeaja detergenty :mrgreen:

Nie rozumiem pytania A kto używa produktów, które chociaż minimalnie dziecku szkodzą? Napisz dokładnie, o co Ci chodzi.

to sa takie ktore sa robione produkowane na bazie naturalnych skladnikow

#5 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:10

Magda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?

to sa takie ktore sa robione produkowane na bazie naturalnych skladnikow

Dalej nie wiem, czego oczekiwałaś po tym pytaniu. Miałyśmy właśnie tak napisać? Czy miałyśmy Ci podać firmy? Przecież to jest logiczne, że dla niemowląt wybiera się produkty jak najbardziej naturalne :roll:

[ Dodano: 2007-10-20, 17:11 ]

Mleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.

moje tak samo :) prawie 2 lata na cycu :mrgreen:

U nas 17 miesięcy :mrgreen:

#6 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:14

Magda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?

zapytalam sie ktore uczulaja

#7 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:17

zapytalam sie ktore uczulaja

Nie, żebym się czepiała ;-)

Zresztą, jakby nie było, odpowiedziałabym tak samo :mrgreen:

#8 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:21

chyba sie nie rozumiemy bo ja sie pytam o kosmetyki ktore uczulaja a nie ze "nie ma kosmetykow ktore bardziej niz inne moga uczulac :mrgreen:

Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?

a mysle iz forum jest po to aby sobie pomagac i przestrzegac przed np.roznego rodzaju kosmetykami w tym wypadku :mrgreen:

[ Dodano: 2007-10-20, 17:22 ]
fajnie ze sie zgadzamy:) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#9 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:29

Magda, każdego może uczulać co innego. Ja nie mogę przekonywać jakiejś matki, żeby, broń Boże, nie używała tanich tescowych pieluszek, bo moje dziecko miało na nie uczulenie. Jej dziecko może je dobrze tolerować. A w ogóle, to trzeba było troszkę inaczej zadać pytanie, wtedy nie byłoby nieporozumień ;-) Teraz na pewno się zgadzamy :mrgreen: :mrgreen:

#10 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:31

Teraz na pewno się zgadzamy

ale chcialam abys Ty sie wypowiedziala co np,Twojego dzidziusia uczula tak wiem teraz sie zgadzamy:) :mrgreen:

#11 Kasiula

Kasiula
  • Użytkownik
  • 538 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:35

Moje dziecko, o dziwno, nigdy na nic nie było uczulone :-) :-)

#12 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 20 października 2007 - 16:37

Moje dziecko, o dziwno, nigdy na nic nie było uczulone :-) :-)

ciesze sie:)

#13 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 18 grudnia 2007 - 14:44

no to macie kobietki szczęście bo moja chrześnica ma atopowe zapalenie skóry i uczula ją prawie wszystko. pamietam że przez pare miesięcy pukali od lekarza do lekarza w poszukiwaniu diagnozy. a to wykluczali mleko, a to cytrusy. bratowa świra prawie dostawała, bo karmila piersią i nie mogła jeść większości rzeczy bo mała od razu miała wysypkę. później testowali mase kosmetyków własnie dla takich wrażliwców, nawet jakies maści sterydowe (zgroza jak dla mnie przy tak małym dziecku), a teraz używają Pharamaceris AT do skóry atopowej właśnie i to jedyna rzecz która nie podrażnia małej. Także jak już w dyskusji ustaliłyście jednego podrażnia to, drugiego co innego a trzeci jest skazany na jeden balsam do końca życia.
Dołączona grafika

#14 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 18 grudnia 2007 - 16:52

proszek do prania-persil zielony
plyn do plukania-lenor bialy z dzidzisiem
mleko-milupa w granulkah
pampersy-pampers
chusteczki-pampers(Hipp i Penaten nie!!)
kosmetyki-penaten
smoczki,butelki itp-nuk

#15 Aneta

Aneta
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 23:14

proszek-jelp
oliwka i mydełko- bambino
pieluchy-baby-dream
chusteczki -dzidzius
mleko- nan
krem -sudockrem

#16 koteczek

koteczek
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 29 grudnia 2007 - 11:29

ja używam kosmetyków Nivea Baby - uważam że są rewelacyjne
Kasia - mama ARECZKA

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 Olinka

Olinka
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 08:57

Ze starszą córką nie miałam żadnych problemów. Tolerowała wszystkie kosmetyki, pieluchy, proszki. Z młodszą dopiero zaczęły się schody. Jest wrażliwa na wiele rzeczy. Metodą prób i błędów oraz rady pediatry do kąpania używam tylko płynu ballenum hermal (mogłam przekręcić nazwę, ale zaraz sprawdzę i jakby co to poprawię). Pieluchy tylko oryginalne pampersy - nie ma mowy o żadnych tańszych. W tym wypadku u mnie sprawdza się zasada, że co jest tanie, to jest drogie. Chciałam przerzucić się na tańsze haggisy i niestety, musiałam kupować maści na odparzenia.

#18 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 17:34

ja używam kosmetyków Nivea Baby - uważam że są rewelacyjne

koteczku to tu jest stronka dla ciebie
reklama
tam mozesz miec mozliwosc dostania nowego produktu dla swojego maluszka sprayu do noska :) wszystko jest na tej stronce powinnas wypelnic ankietę, jest tez forum i inne konkursy wiec moze ciebie i inne mamusie ta stronka zainteresuje:)

bardzo proszę o nie wstawianie linków z reklamą

#19 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 15 stycznia 2008 - 21:19

Ja używałam :
proszek-Lovela
pieluchy-Pampers,Huggiesy
husteczki-Pampers,Nivea
kosmetyki-Nivea Baby,Bambino
mleko-Nan
kaszki i kleiki-Bobo Vita,Nestle
smoczki-Nuk
butelki-Avent

tyle pamiętam............... :-)

#20 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:20

ja tak jak Koteczek napisała wyżej, bardzo jestem zadowolona z kosmetyków nivea baby. i nie uważam ze jest to reklama ale wyrażenie mojej opinii w tym temacie. z nivea baby uwielbiam spray do noska, który psika baardzo delikatnie, zawsze co wieczór psiakam mojemu synkowi, tak profilaktycznie bo wiemy jak to teraz jest z tym suchym powietrzem. do tego bardzo cenie sobie krem na każdą pogodę, krem na odparzenia i krem do kąpieli :) to tyle w tym temacie.
wiem ze nivea teraz organizuje fajną akcje i są do wygrania ich kosmetyki, może któraś chce linka? bo widzę ze tu nie można takowych zamieszczać :) :mrgreen: