Dzis tematem rozmow beda kosmetyki jakie Wy polecacie dla niemowlat
-----------ktore kosmetyki sa najlepsze?
----------ktore moga uczulac?:
----------jakie produkty najmniej szkodza maluchom?
ztgo co wiem kuzynka uzywa takich kosmetykow:
Napisano 20 października 2007 - 11:27
Napisano 20 października 2007 - 13:35
-----------ktore kosmetyki sa najlepsze?
Napisano 20 października 2007 - 14:42
przez pierwsze miesiące ja równieżJa używałam proszek do prania jelp
ja teżpieluchy tylko pampersy
najczęściej też te, próbowałam też penaten, dobre są też nasze bambinokosmetyki do kąpieli i do pielęgnacji ciała Johnson&Johnson,
ale najczęściej niveachusteczki różne
moje tak samoMleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.
Napisano 20 października 2007 - 15:48
Kasiu nie chce tu robic za osobe ktora pozjadala wszystkie rozumy ale studiuje kosmetologie i wiem iz kosmetyki moga uczulac wszystkich a najbardziej to dzieci,niemowleta.Skora dziecka rozni sie od skory doroslej.Naskorek niemowlaka jest bardzo cienki i delikatny nie chroni odpowiednio przed podraznieniami(przed wiatrem lub sloneczkiem)Z powodu malej ilosci melaniny male dziecko jest bezbronne np,przed sloneczkiem.Najlepsze sa kosmetyki bezzapachowe.np.oliwka(glowny skladnik parfina)natluszcza ale dla wiekszosci niemowlakow wystepuje uczulenie(uczula)a przy dluzszym stosowaniu oliwki wystepuje tzw.tradzik niemowlecy.Mydelko takze uczula.Uczulac moze plyn do plukania,proszek dla dzieci gdyz zawiaeaja detergentyNie ma czegoś takiego, jak kosmetyki, które mogą uczulać. Każdego może uczulać coś innego (jeśli w ogóle, bo przecież nie każdy musi mieć jakieś uczulenie). Po prostu, jeśli się zauważy, że dziecko ma jakąś wysypkę, trzeba najpierw dowiedzieć się, od czego to, a później dany kosmetyk zmienić.
Nie rozumiem pytania A kto używa produktów, które chociaż minimalnie dziecku szkodzą? Napisz dokładnie, o co Ci chodzi.
Napisano 20 października 2007 - 16:10
to sa takie ktore sa robione produkowane na bazie naturalnych skladnikow
moje tak samoMleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.
prawie 2 lata na cycu
Napisano 20 października 2007 - 16:14
zapytalam sie ktore uczulajaMagda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?
Napisano 20 października 2007 - 16:17
zapytalam sie ktore uczulajaMagda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?
Napisano 20 października 2007 - 16:21
a mysle iz forum jest po to aby sobie pomagac i przestrzegac przed np.roznego rodzaju kosmetykami w tym wypadkuCzego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?
Napisano 20 października 2007 - 16:29
Napisano 20 października 2007 - 16:31
ale chcialam abys Ty sie wypowiedziala co np,Twojego dzidziusia uczula tak wiem teraz sie zgadzamy:)Teraz na pewno się zgadzamy
Napisano 20 października 2007 - 16:35
Napisano 20 października 2007 - 16:37
ciesze sie:)Moje dziecko, o dziwno, nigdy na nic nie było uczulone
![]()
Napisano 18 grudnia 2007 - 14:44
Napisano 18 grudnia 2007 - 16:52
Napisano 21 grudnia 2007 - 23:14
Napisano 30 grudnia 2007 - 08:57
Napisano 30 grudnia 2007 - 17:34
ja używam kosmetyków Nivea Baby - uważam że są rewelacyjne
Napisano 15 stycznia 2008 - 21:19
Napisano 20 stycznia 2008 - 22:20