Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zaskorniki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 07:28

Mam problem z zaskórnikami, ale w postaci takich grudek. W sensie, że nie tworzy się syfek, tylko jest taka kaszka na twarzy. Wkurza mnie to bo niby nic, ale skóra jest gładka.
I nie wiem co mam na to stosować <bezradny></span>
Jakichś peelingów stosowałam, żeli, kremow - nadal są te zaskórniki.
Nie chcę ich wygniatać, bo niby wyczyszczę pory, ale pewnie nie do końca i się więcej ich porobi :roll:
Czym oczyścić zatkane pory?

#42 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 15:59

Wisienkowa, moja koleżanka miała taki sam problem i jakiś czas temu zafundowała sobie oczyszczanie twarzy u kosmetyczki. Przez pierwsze 2 dni wyglądała delikatnie mówiąc średnio, ale teraz różnica jest ogromna. Myślę, że dobrze zainwestować w to, zamiast w kolejny żel czy peeling, który nie zadziała tak dobrze.

#43 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 21:23

karatetyka, to jest myśl. Tylko takie zabiegi robi się chyba na jesień kiedy słońce tak nie daje. :->

#44 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 21:30

Kiedyś chodziłam na oczyszczanie. Ale mam chyba tak delikatną skórę na twarzy, że po takim zabiegu z tydzień chodziłam czerwona i wszystko mnie szczypało. Ale fakt różnica była duża.

teraz sama robię sobie taką "parówkę". Ukrop wlewam do miki dodaję aloesu lub mięty i nakrywam głowę ręcznikiem i wdycham. Potem lekko wyciskam (nie paznokciami tylko opuszkami) i potem nakładam maseczkę z glinki. Nie ma takiego efektu jak u kosmetyczki, ale jest tych cholerstw mniej.

A na taką kaszkę na mnie działają takie peelingi z Joanny (jagodowy, truskawkowy ipt). Są delikatne ale skórę mam gładszą.

Każdy z nas urodził się ateistą

#45 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 18:35

Bylam ostatnio u kosmetyczki, która na problemy cera kazała mi kupic krzem w sprayu, że ponoc bardzo dobry i to jakas nowosc. Niestety ja nie moge ze wzgledu na ciaze, ale moze kiedys wypróbuje

iv09i09kftvt0mdm.png

#46 visienka

visienka
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 19:55

Ja część usuwam dzięki domowym parówkom. Tylko zamiast mięty rumianek wrzucam. Krzem w sprayu?

#47 kewina

kewina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 02:51

U mnie problem zaskórników zmniejszył się diametralnie, odkąd zaczęłam używać specjalnego dla mojej cery żelu do mycia twarzy: Soraya z serii Vitamin dla ceru tłustej i mieszanej. Na opakowaniu napisane jest, że żel pomaga w usuwaniu zaskórników i zwęża pory. To co pisze producent w pełni pokrywa się z tym, co widzę na swojej twarzy. Jestem bardzo zadowolona z tego żelu, który teraz mam i szczerze mówiąc nie wiem czy kiedyś w ogóle będę chciała go zmienić na coś innego :) Zaskórniki już nie są takim problemem. A oto i mój wybawiciel ;P

Załączone miniatury

• 20130618_144313.jpg

#48 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 07:51

kewina, Ja na razie mam Garniera 3w1. Ale jak skończę to kupię tego z Sorai, skoro pomaga ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych