Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Na co zwrócić uwagę przy urządzaniu kuchni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 06:47

Jak w temacie. Co się u Was sprawdziło, a czego jednak polecicie przy urządzaniu kuchni unikać? 

#2 odes

odes
  • Użytkownik
  • 380 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 07:42

Ja nie polecam szafki naroznej i zlewu narożego, ostrych i kanciastych uchwytów (są ładne, ale cały czas widać na nich kurz i przecieram je kilka razy dziennie, do tego trzeba uważać przy myciu frontów, bo łatwo się skaleczyć)
Ciemnych, matowych frontów na dole. Płyty gazowej metalowej (ciągle widać na niej kurz i trudno ja domyć żeby nie było widać smug)
Okapu z przeźroczystym szkłem (cholery można dostać )
Polecam:
białe szafki lakierowane
Szafki do sufitu czy to otwierane do góry czy nie
Płytę indukcyjna zamiast gazowej (płyta indukcyjna jest o niebo łatwiejsza w utrzymaniu w czystości i moim zdaniem ładniejsza)
Szafki bez uchwytów, otwierane na docisk lub z frezami
Szkło między szafkami (rewelacyjne w utrzymaniu w czystości i fajnie wygląda)

No i dobrze jest sprawić sobie w kuchni stól do codziennego spożywania posiłków. Zerknij sobie do tego sklepu . Znajdziesz tam spory wybór takich mebli. 

Romantycznie

#3 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 418 postów

Napisano 10 grudnia 2020 - 08:24

A ja polecam raczej szafki matowe - mam wrażenie, ze błysk powoli wychodzi z mody i jednak szafki matowe są bardziej uniwersalne. My meble do kuchni kupowaliśmy w sklepie stacjonarnym, nie było nas stać na meble w studio mebli kuchennych Dopasowaliśmy je do pomieszczenia i moim zdaniem wygladają całkiem nieźle ;)

Jeśli miałabym polecić to polecam sklep Meble Arkadius:

https://meblearkadiu...meble-kuchenne/

W tym sklepie włąśnie kupowaliśmy meble do kuchni :) 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#4 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 407 postów

Napisano 31 stycznia 2023 - 12:43

Sama jestem w trakcie urzadzania kuchni i zastanawiam się co się sprwadzi. 

#5 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 385 postów

Napisano 31 stycznia 2023 - 13:58

Nerka lub coś podobne w działaniu w szafce narożnej, daje wygodny dostęp do garnków, patelni. Wysuwasz i masz wszystko widoczne.
Szeroka płyta gazowa lub indukcyjna, ja mam 80, sporo miejsca na garnki.
Cargo to moja mini spiżarka.
Młynek przy zlewozmywaku, przydatna rzecz, chociaż często myślimy że nie, bo przecież jest kosz na śmieci. Jednak sporo tych resztek jest w zlewie, wtedy mielimy i nie zapycha nam rur, plus lepiej spływa.
Kosz na śmieci wysuwany dotknięciem kolana, dobra rzecz kiedy masz ręce zajęte przez jakieś obierki lub inne śmieci, które niesiesz. Mam polecam.
Zmywarka 60cm. Lodówka duża, jeśli nie ma możliwości podwójnej, to wysoką 203 i szerokość 70cm, dużo miejsca w niej.

Zerknij sobie równeiż na akcesoria kuchenne na stronie Kuchinox. 

Mają tam wiele gadżetów które pomogą na przykład w utrzymaniu czystości w kuchni :) 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.