Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

faktury w chmurze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 04 grudnia 2018 - 18:15

Dziewczyny macie doświadczenia jakieś w tym temacie? Wystawiałyście kiedyś w ten sposób faktury? Jakie programy polecacie?

#2 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 28 grudnia 2018 - 20:54

Zamiast programów można za darmo po prostu w Chmurze Faktur. O to ci chodzi?

#3 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 11 stycznia 2019 - 12:21

Zamiast programów można za darmo po prostu w Chmurze Faktur. O to ci chodzi?

używasz tej chmury? To jest za darmo? Jest jakiś limit faktur?

#4 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 18 stycznia 2019 - 08:52

Tak, nie płacisz zupełnie nic, ile byś nie korzystała. Najlepiej wejdź sobie na stronę i załóż konto, nie wymaga aktywacji, możesz od razu poklikać i sobie wszystko obejrzeć. Ja jestem zadowolona. :)

#5 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 19 stycznia 2019 - 14:39

Tak, nie płacisz zupełnie nic, ile byś nie korzystała. Najlepiej wejdź sobie na stronę i załóż konto, nie wymaga aktywacji, możesz od razu poklikać i sobie wszystko obejrzeć. Ja jestem zadowolona. :-)

tak właśnie zrobiłam, mam nadzieję, że żadne dodatkowe koszty nie wyskoczą, wystawianie faktury ekspresowo wyszło, wydaje mis ię że tak będzie dużo łatwiej mieć oko na  finanse

#6 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 25 stycznia 2019 - 13:50

Ciekawe rozwiązanie, tylko czy bezpieczne? Skąd pewność, ze faktury nie wpadną w niepowołane ręce?

#7 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 12 lutego 2019 - 15:12

Ciekawe rozwiązanie, tylko czy bezpieczne? Skąd pewność, ze faktury nie wpadną w niepowołane ręce?

Dowiadywałam się  i to działa podobnie do bankowości internetowej, nie ma się czego obawiać, link jest bezpieczniejszy niż wysylanie danych jako pdf.

#8 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 13 lutego 2019 - 20:36

A czy odbiorca tez musi korzystać z chmury, żeby taki link otworzyć?

#9 ivonsi

ivonsi
  • Użytkownik
  • 184 postów

Napisano 13 marca 2019 - 14:27

Nie, nie musi mieć chmury żeby pobrać fakturę chociaż akurat założenie konta trwa parę sekund.

#10 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 14 marca 2019 - 14:22

No tak, ale nie każdy potrzebuje programu do faktur. Ja wystawiam faktury nie tylko firmom, ale też prywatnym osobom, których program jest zbędny. Ale skoro można i bez tego odebrać dokument to sprawa jasna ;)

#11 Kaszelek

Kaszelek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 25 października 2019 - 00:01

U mnie świetnie się sprawdził www.bizin.pl. A zarzuty o brak bezpieczeństwa w programach dostępnych online są wg mnie bezpodstawne. Wystarczy wejść na ich stronę i zobaczyć jakie są zastosowane rozwiązania zabezpieczające. I tak, pierwszy lepszy dzieciak za nic takich zapezbieczeń nie pokona, a gruba hakerskaa ryba ze swoimi umiejętnościami raczej zagnie parol na bank, a nie na nasze faktury ;)

#12 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 28 października 2019 - 19:14

A ja Wam powiem dziewczyny, że ja  z kolei korzystam z super fajnego oprogramowania z wfirma.pl do zarządzania sprzedażą https://wfirma.pl/za...zanie-sprzedaza Jestem bardzo zadowolona, z tego względu, że mam tutaj na prawdę ogrom możliwości jak np integracja z drukarką fiskalną, umożliwiająca generowanie paragonów fiskalnych bezpośrednio z programu czy integracja z magazynem oraz systemem księgowości online i wiele wiele innych udogodnień ;)

#13 boomboom

boomboom
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 03 listopada 2019 - 08:06

Dodaj tylko, że to już jest płatne ;) w bizin przynajmniej masz miesiąc premium za darmo do wykorzystania, żeby się przekonać czy obsługa jest odpowiednio prosta. Tak się składa, że akurat u mnie też była potrzebna obsługa drukarki fiskalnej, co jest w ogóle dodatkowo płatne wszędzie o czym też zapomniałeś dodać :P ale w bizin są zminimalizowane koszty bo sami dostarczają oprogramowanie dodatkowe do tego, poza tym też istotne jest, że nie potrzeba przy tym pomocy wykwalifikowanego pracownika bo na stronie jest ogólnie dostępna instrukcja krok po kroku jak to zrobić. 

#14 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 514 postów

Napisano 02 stycznia 2024 - 23:54

superrrrrrrrrrrr

#15 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 514 postów

Napisano 04 listopada 2024 - 15:42

Czy macie firmę, którą chcecie rozwijać? Jeśli tak, to ja chętnie Wam powiem, że rozwiązania cloud mogą być dla Was. Tak naprawdę zapisywane dane w chmurze to coś naprawdę fajnego i myślę, że warto będzie w tym obszarze porozmawiać. Są to kolejne przestrzenie do pracy i jestem pewna, że im więcej osób się wypowie, tym nam będzie nam prościej.

#16 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 26 stycznia 2025 - 13:55

Rozwiązania chmurowe to rzeczywiście doskonała opcja dla firm, które chcą się rozwijać i być bardziej elastyczne w swoim działaniu. Przechowywanie danych w chmurze zapewnia nie tylko większą dostępność, ale także bezpieczeństwo oraz możliwość pracy z dowolnego miejsca na świecie. Dzięki temu zespoły mogą efektywnie współpracować, a firmy oszczędzać na kosztach infrastruktury IT. Zajrzyjcie też tutaj https://warsawnow.pl...it-w-2020-roku/

#17 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 514 postów

Napisano 30 czerwca 2025 - 22:38

A jak  chodzi o  programy...    To  od jakiegoś czasu testuję różne systemy ERP i ostatnio trafiłam na https://atomerp.pl/moduly. Na pierwszy rzut oka wygląda całkiem sensownie -  dużo funkcji, bez zbędnych fajerwerków. Może ktoś używa w swojej firmie i podzieli się opinią?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych