Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Graffiti

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#61 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 23:16

ja ubóstwiam graffiti, ale graffiti, a nie bohomazy rozwydrzonych gówniarzy, którzy uważają że wielką "sztukę" tworzą demolując i niszcząc co się da ... do takiego prawdziwego graffiti mam sentyment od podstawówki ... koło szkoły jest (do tej pory stoi, nie wiem czy dalej go wykorzystują) paskudny mur ... oddzielał teren szkoły od terenów prywatnych, od domów. dyrekcja ogólniaka wpadła kiedyś z uczniami na pomysł żeby go ubarwić ... w sumie nie wiem kiedy sięto zaczeło, ale kiedy ja przyszłam do podstawówki tradycja corocznego malowania muru kwitła, gdzieśw okolicach maja- czerwca był wielki "piknik" podstawówki, gimnazjum (to nieco później) i liceum. dzieciaki z LO z farbami siedziały po kilka godzin pod swoim kawałkiem ściany i malowały zawzięcie, a młodsi ganiali dookoła podpowiadając co i gdzie jeszcze domalować żeby było bardziej ok ;-)

w sumie nie wiem czy ta tradycja jeszcze istnieje ... kilka lat temu widziałam że powoli zanika, ostatnio nie byłam pod szkołą ... muszę zobaczyć jak to dziś wygląda

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#62 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 10:28

Ja lubie rowniez grafitti, ale tak jak powiedzialyscie, nie jakies bezsensowne bohomazy. Przyznam, ze moj brat cioteczny zaczynal przygode ze sprayami własnie w ten sposob, ale na szczescie zmadrzal i wzial sie za konkretniejsza sztuke. Teraz zapraszaja go na rozne inicjatywy zwiazane z grafitti. Ostatnio zorganizowal u mnie w miescie wspolne malowanie przez ludzi z calego swiata. Super, bo zrobili to w straym tunelu, brzydkim, obskurnym, ktory teraz ma swietne rysunki. Tak wiec grafitti tak, bohomazy nie! ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#63 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 13:11

U mnie kiedyś pomalowali Dom Kultury oczywiście taki był cel i pomysł a nie efekt wandali :-P
fajnie jak coś organizują i pozwalają to robic młodym ludziom w miejscach gdzie to jest możliwe :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#64 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 15:25

U mnie w mieście już chyba minęła moda na grafitti,wcale nie widzę. <bezradny></span>

[ Dodano: 2012-02-18, 16:53 ]
no może gdzie niegdzie,ale mniej niż kiedyś

#65 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 18 maja 2012 - 18:26

Moje miasto :mrgreen:
Muszę się kiedyś przejść z aparatem i pocykać, bo pełno tego u nas a na necie niewiele znalazłam niestety <bezradny></span>

Załączone miniatury

• kluski.jpg
  • spongebob.jpg
  • dobroizuo.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#66 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 18 maja 2012 - 22:45

a to z mojego miasta

Załączone miniatury

• Meeting_of_styles_Bełchatów_2003_01.JPG
  • Meeting_of_styles_Bełchatów_2003_02.JPG
  • 1115910644.jpg
  • 1115908339.jpg

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#67 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 maja 2012 - 09:01

Kot z mojego miasta ;P a trzy kolejne znajdują się w sąsiednim mieście Świętochłowicach, właśnie odbył się tam Wall Street Festival i chłopcy dali popis :mrgreen:

Załączone miniatury

• 400182_159998707443078_159989294110686_236699_1571063164_n.jpg
  • swionywallstreetfestival.jpg
  • świony.jpg
  • świony2012.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#68 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 maja 2012 - 09:07

Madź z wcześniejszego wrzutu kluski śląskie mnie powaliły :lol: no i kot genialny :mrgreen: mury zdecydowanie odżyły :-D aż sama by chciała tak umieć :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#69 milenaa

milenaa
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19 maja 2015 - 15:03

Świetny mural w Łodzi:) 39156.gif

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych