@elizabeth pochwal się jaka chusta.
Gratulacje
@palomka fajnie, że wyposażenie mieszkania sie powiększa
Napisano 21 kwietnia 2017 - 06:55
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 21 kwietnia 2017 - 18:30
Witajcie. Będę się powoli z Wami "oswajać" ![]()
Zimno, mokro i nic się nie chce. Na szczęście już po pracy, więc zawinęłam się w koc i popijam herbatę. Trochę mnie katar męczy, a tak się cieszyłam, że mnie nic nie łapie ![]()
Szukam jakiegoś film, bo mąż w trasie, więc obejrzę coś co tylko ja chcę, a nie po kompromisie ![]()
Napisano 22 kwietnia 2017 - 20:26
zrobione
W powitaniu więcej napisałam.
A co do filmów to naprawdę jak jestem sama w domu to korzystam, bo nie zawsze mój gust się z gustem męża zgadza. A bajki uwielbiam, ale rozumiem, że tęskni się za jakimś innym raz na jakiś czas.
A w którym jesteś tygodniu? I mam nadzieję, że samopoczucie się szybko poprawi.
Ja niestety bardziej chora niż wczoraj, więc koc i herbata to moi towarzysze od rana. Nawet jeść mi się nie chce, chociaż jestem głodna.
Napisano 22 kwietnia 2017 - 21:01
@MagdaH zdrówka!
@halynka oby samopoczucie się poprawiło!
Dobry wieczór!
Połowa weekendu za nami... ale, ale... następny dłuższy - pięciodniowy przy dobrych wiatrach ![]()
Dzisiaj rano wstałam z mega bólem zatok na szczęście z godziny na godzinę się poprawiało i teraz już funkcjonuję. ![]()
Jutro może rano przysiądę do pracy mgr, a wieczorem chciałabym Połówka do kina wyciągnąć, bo już daaaawno nie byliśmy. ![]()
I tak leci. Ogarnął nas szał zamawiania rzeczy ślubno-weselnych, więc przeglądamy co się da i zamawiamy i czekamy na przesyłki. ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 25 kwietnia 2017 - 09:34
Bry ![]()
Głowa mnie znowu boli, jeszcze nie przyzwyczaiłam się do spania na raty
ale Maluch jest bardzo grzeczny, jesteśmy oboje tak zakochani, że może nawet co pół godziny robić pobudki ![]()
zaraz zrobię kawę i zabieram się za obiad, no i mam nadzieję wrócić dzisiaj do obowiązków związanych z uczelnią. Na szczęście pojawić się muszę dopiero 8 maja, ale to też pod znakiem zapytania - wkurzyła mnie babka od cwiczeń, nie można mieć u niej żadnej nieobecności, więc już zawczasu załatwiliśmy, że Mąż ma 1 zmianę (akurat wtedy wraca do pracy), bo ćwiczenia są o 16. No i babka sobie zmieniła godzinę ćwiczeń na 10, pierwszy dzień po urlopie Misiek nie będzie kolejny raz prosił o zmianę godziny przecież ![]()
Buziaki ![]()
@halynka zapomniałam odpisać - chusta dosyć zwykła, ale na początek dobra
4,2 luna dream - nowość lavender evening w wersji krata, 230 g chyba, 100% bawełna. Zdjęcie mam tylko takie, ale już niedługo będziemy testować, bo chustę mi dzisiaj wysyłają a szwagierka będzie u nas za 1,5 tygodnia to będzie pomagać w pierwszych wiązaniach ![]()
Użytkownik elizabeth edytował ten post 25 kwietnia 2017 - 09:34
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 25 kwietnia 2017 - 14:05
Cześć Wam!
Pada i pada, co za wiosna.. Z nudów uzupełniam młodej album "Moje pierwsze pięć lat", bo dostała od cioci, a mi się jeszcze nie chciało tego ruszyć ![]()
Miałam iść z mamą na zakupy, ale coś jej wypadło. W sobotę idziemy na wesele i muszę wykombinować sukienkę dla młodej. Dla siebie tez chciałam, ale okazuje się, że przedciążowe są mi dobre, więc nie mam pretekstu. Dobrze to i niedobrze. ![]()
Na obiad zarządziłam pizzę. W lodówce pusto, a zakupy z Tesco dojadą dopiero jutro. I to akurat bardzo dobrze, bo mogę pospamować na babskim zamiast robić obiad. ![]()
@elizabeth mi się bardzo ta chusta podoba. Krata jest ładniejsza niż pasiak.
wieczorem chciałabym Połówka do kina wyciągnąć, bo już daaaawno nie byliśmy
a my ostatni raz jak byłam w ciąży.. ostatnio rodzice obiecali wziąć młoda na popołudnie i tak się cieszyliśmy na samotne wyjście..a im coś wypadło i
czekam, może jeszcze coś zaproponują kiedyś..
@halynka dasz radę, w nagrodę będzie śliczna zdrowa dzidzia
![]()
@MagdaH zdrowiej szybko ![]()
I planuję sobie kupić Conversy na lato i mój M. też chce. Macie jakieś zdanie na ich temat? Warto płacić za tę markę?
Nie miałam, więc nie wiem czy warto, ale bardzo bym chciała. U nas niestety cięcia budżetowe i nie da rady, ale Tobie niech się przyjemnie noszą! ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 kwietnia 2017 - 17:02
Pewnie bajeczne sukieneczki dla malutkich dziewczynek można kupić. Pewnie aż ciężko wybrać.
Teraz jak aspirynkaaa odpisała to zobaczyłam, że pytasz o conversy. Ja w sumie tylko takie trampki noszę, mam i długie i krótkie i jak dla mnie warto. Co prawda uważam, że cena jest za wysoka, bo spokojnie o 50 zł mogłyby być tańsze i wtedy bym uważała, że jest bardzo dobra. Dlatego długie kupuję w lato, a krótkie w zimę - wtedy jest zawsze trochę taniej. Ale co do jakości to naprawdę długo w nich chodzę i ani się nie porozklejały, ani nie podarły za szybko. Prałam jedne nawet w pralce i też nic się nie stało. Ale najważniejsza jest guma używana do podeszwy, bo jest taka mięciutka i czuje się różnicę jak się chodzi, ale przede wszystkim nie poci się noga i nie śmierdzi tą gumą jak w niektórych trampkach. Więc ja polecam, chociaż tak jak mówię cena jest trochę za wysoka.
Ja już czuję się całkiem dobrze. Jeszcze trochę taka osłabiona, ale już funkcjonuję. Nie chciało mi się do pracy iść, bo wolałabym aby ktoś mnie pomasował, no ale... Miałam dzisiaj na 6, więc rano się ubrałam jakby było na minusie, a teraz co prawda wiało jak wracałam, ale ciepło było. Chyba muszę dwie kurtki zabierać ze sobą.
Mąż też już wrócił, to od razu czyściej w domu się zrobiło ![]()
Napisano 25 kwietnia 2017 - 20:30
@MagdaH. To prawda, cudne kiecki można znaleźć
i ciężko zachować rozsądek, ja dzisiaj znowu spakowałam reklamówkę ciuszków, których młoda ani razu nie zdążyła założyć. Dobrze, że mamy komu oddawać ![]()
Mąż wrócił a Ty siedzisz na babskim? 😜
Ja dopijam herbatę i idę malować paznokcie. Dzisiaj znowu zamieszanie na budowie. Niech to się skończy, bo kogoś rozstrzelam!
Napisano 26 kwietnia 2017 - 09:06
@elizabeth mi się bardzo ta chusta podoba. Krata jest ładniejsza niż pasiak.
No własnie miałam do wyboru krata i paski a pasków wszędzie pełno, więc wybrałam kratę
no i zdecydowanie moje kolory, to przeznaczenie <3 ale tak na przyszłośc jak już ogarnę motanie, to mi się jagodowe stempelki marzą ![]()
idę malować paznokcie
też chcę w końcu pomalować, już po porodzie, to mogę ![]()
![]()

Napisano 26 kwietnia 2017 - 14:11
miałam do wyboru krata i paski a pasków wszędzie pełno, więc wybrałam kratę
Widziałam. Zazdroszczę, też chciałam wziąć udział w tym konkursie, ale młoda mnie rozproszyła i potem zapomniałam. Piękna ta chusta
my się teraz nosimy w LL kolory życia. A na lato marzy mi się coś z domieszkami, ale ceny powalają
no i młoda usiadła, więc nie wiem, czy nie praktyczniej nosidło zamiast nowej chusty ![]()
A my mamy dzisiaj 3. rocznicę ślubu
I chyba sobie cudowny prezent zafundowaliśmy, ale jeszcze nie będę nic więcej mówiła, żeby nie zapeszać. O! Po prostu mam taki humor ->
I takiego samego Wam dzisiaj życzę!!
Napisano 26 kwietnia 2017 - 15:48
LL kolory życia
fajna, ostatnio na nią konkurs widziałam, przypomniałaś mi, że chciałam wziąć udział ![]()
nie wiem, czy nie praktyczniej nosidło zamiast nowej chusty
my pewnie jak usiądzie, to pójdziemy w nosidło, bo tatuś chce nosić, ale chusty się boi ![]()
gratuluję, ale szok
w sensie zleciało jak nie wiem!
I chyba sobie cudowny prezent zafundowaliśmy
wiesz jak to zabrzmiało?
pewnie to nie to, ale tak zrozumiałam ![]()
![]()

Napisano 26 kwietnia 2017 - 16:34
Mój trochę nosi, ale kiepsko mu idzie motanie:)tatuś chce nosić, ale chusty się boi
dzięki!gratuluję
no faktycznie trochę tak zabrzmiało ;-Dwiesz jak to zabrzmiało?
Napisano 26 kwietnia 2017 - 17:28
Mąż wrócił a Ty siedzisz na babskim?
Weszłam jak on był pod prysznice, bo u niego to godzina
Potem się nim nacieszyłam ![]()
I chyba sobie cudowny prezent zafundowaliśmy, ale jeszcze nie będę nic więcej mówiła, żeby nie zapeszać. O! Po prostu mam taki humor ->
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I takiego samego Wam dzisiaj życzę!!
No to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i oby prezent wypalił ![]()
Ja padam dzisiaj, w pracy jakaś masakra cały czas ktoś coś chciał. Potem zakupy i wreszcie w domu. Na szczęście mąż ugotował to wróciłam na cieplutki obiad.
Coś by się przydało zaplanować na majówkę, bo bym się wyrwała z domu chętnie.
my pewnie jak usiądzie, to pójdziemy w nosidło, bo tatuś chce nosić, ale chusty się boi
Też bym się bała. Ślicznie to wygląda, mam wrażenie, że taką fajną bliskość daje. Ale ja to w ogóle boję się niemowlaków, to znaczy tego, że ja im coś zrobię i nie będę miała wyczucia.
Napisano 26 kwietnia 2017 - 19:40
@Aspirynkaaa może się uda coś u Was z tym kinem, u nas też nie wypaliło ![]()
Gratuluje rocznicy - wszystkiego dobrego na kolejne lata!
@elizabeth fajny wzór tej chusty!
@MagdaH też wczoraj myśleliśmy co w majówkę, ja mam 5 dni wolnego Połówek 2-go maja pracuje, ale wymyśliliśmy choć jednodniowe wypady ![]()
Oby tylko właśnie pogoda na majówkę dopisała tak jak zapowiadają to będzie świetnie. ![]()
Muszę jutro jechać do US oddać pit, bo mi się lekko o nim zapomniało.
Wstanę po 6, od 7 urząd to może ominę kolejki. ![]()
Cały dzień dzisiaj deszczowy, moje dzieciaki już w sali energia roznosiła... słonko by się przydało to na dworze nam zawsze czas inaczej mija ![]()
No to jeszcze tylko jutro i piątek i będzie cudnie.
Odpocznę, może coś pracy mgr ruszę. ![]()
Teraz może jakiś serial? Książka? I pewnie spać ![]()
Napisano 27 kwietnia 2017 - 10:32
:
Muszę jutro jechać do US oddać pit, bo mi się lekko o nim zapomniało.![]()
![]()
a my chyba pierwszy raz złożyliśmy bardzo szybko i nadal zwrotu nie mamy
czekamy już chyba ponad miesiąc.
Bry ![]()
Dziś od rana dzieć był nieodkładalny, dopiero niedawno poszedł na drzemkę. Mąż pojechał na zakupy, ja ogarnęłam siebie i mam chwilę odpoczynku a potem
coś pracy mgr ruszę
![]()
Wczoraj niedużo, ale ruszyłam.
@MagdaH witam na babskim, mam nadzieję, że się zadomowisz
wiele z nas jest tu latami już ![]()
![]()

Napisano 27 kwietnia 2017 - 16:07
Napisano 27 kwietnia 2017 - 17:46
@MagdaH też wczoraj myśleliśmy co w majówkę, ja mam 5 dni wolnego Połówek 2-go maja pracuje, ale wymyśliliśmy choć jednodniowe wypady
No i u mnie się okazało, że ja pracuję
Mąż ma wolne, ale ja jednak muszę przyjść. No, ale w sobotę wyskoczymy do znajomych na działkę i do poniedziałku zostaniemy. Chociaż tyle.
@MagdaH witam na babskim, mam nadzieję, że się zadomowisz
wiele z nas jest tu latami już
Też mam taką nadzieję. Właśnie widziałam, że Wy tu już zgrana paczka od dawna. Więc mam sporo do przyswojenia informacji ![]()
Sporo się dzisiaj działo w pracy. Nawet nie miałam kiedy zjeść, dobrze, że wzięłam ananasy suszone to mnie ratowały w kryzysowych momentach. Za to piłam jakbym kaca miała.
Muszę zrobić porządki w dokumentach, bo szukam jednego papieru i już nie mam pomysłu gdzie go położyłam. A jak mnie wkurza, bo akurat bardzo potrzebny.
Napisano 27 kwietnia 2017 - 18:16
Daje, daje
mam wrażenie, że taką fajną bliskość daje
Muszę jutro jechać do US oddać pit, bo mi się lekko o nim zapomniało.
Też zapomniałam.. dzisiaj zrobiłam dopiero ![]()
Ciekawe jak będzie wyglądało wieczorne usypianie Olka- bo wczoraj to było ciężko...
Może dzisiaj będzie miał lepszą melodię do spania. Moja jest okropna w kwestii spania, ale dzisiaj akurat (tfu tfu odpukać) w miarę idzie ![]()
Wyprasuję jeszcze Brzydalowi koszulę na jutro i nic więcej nie będę robić dzisiaj! Może Młodej zrobię pastę na kanapki na śniadanie, bo rano pewnie nie będzie mi się chciało
Nam się zapowiada intensywna majówka, bo nadrabiamy towarzyskie znajomości. Na budowie oczywiście kolejna afera. Dobrze, że mój mąż taki stanowczy i opanowany, bo ja bym już chyba się poddała ![]()
Miłego wieczoru!
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych