Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

grudniowe bajanie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 00:08

ja chcę już marzec !

ty ktora tak kocha zime :P

mężowi takie w domku robione smakują, ale przecież to nie obiad jaki powinien być
przestan masz prawo, nawet jakby tydzien mialby byc na zupkach chinskich :P

łoża
moje ma 160 na 200 :P

dzis jest dzien pizamki, nie ubieralam sie :P

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 08:51

moje ma 160 na 200
Nasze też i jest w sam raz bo mieszkanie małe a i tak pół pokoju zajmuje łóżko, ale w sumie to pasi mi to  :lol:

Hej :)

Wstałam wcześnie jak na wolny piątek, bo M. idzie na zajęcia i śniadanie mu wypasione zrobiłam. Zasłużył chłop bo bardzo mnie rozpieszcza, co chwila coś słodkiego, albo jakieś miłe słowa i wgl.  <serduszka>

Muszę się wziąć za naukę bo egzamin mam za tydzień i muszę z innego kursu kolosy dobrze napisać, bo mam szansę być zwolniona z egzaminu. Ciągle w to wierzę, dlatego muszę spiąć poślady.

Dziś jedziemy do M. na imprezę do kumpli, a jutro wracam do siebie odebrać rzeczy które zamówiłam w Black Friday, bo wczesniej nie miałam kiedy. 

#23 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 08:55

przestan masz prawo, nawet jakby tydzien mialby byc na zupkach chinskich :-P

ale mi nie chodzi o niego :P dla mnie dom, to pyszny obiad :P

Wykąpałam się, zaraz kawka i dokończę co tam wczoraj machnęłam w mgr ;) potem na uczelnię i albo kino albo dom jeśli będę mocno zmęczona.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#24 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 09:36

Dzień dobry!

Jak dobrze, że piątek.

5 godzin w pracy i weekend  :mrgreen:  :mrgreen:

Po pracy może skoczymy na basen... marzy mi się już relaks w jacuzzi  <ookk>

Weekend mam wolny, porobię tylko jakieś dekoracje do przedszkola do sali i będę mogła się polenić z książką.  <ookk>

;*

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#25 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 12:31

ktora tak kocha zime

nie porę roku miałam na myśli  :-P

dla mnie dom, to pyszny obiad

odkąd Młody je w przedszkolu, a mąż przychodzi wieczorem, odbiłam się od gotowania - nie chce mi się, a jeśli już coś robię to to co szybkie i na dwa dni od razu

Cześć  :-)

Niby czuję się lepiej, ale to jeszcze nie to co być powinno, albo co bym chciała aby było.

Energii mam trochę więcej. I tak ogarniam co nieco w domu na weekend i zerkam do notatek na jutro. Jutro cały dzień na uczelni. W niedzielę zrobiłabym sobie wolne, ale zastanawiam się czy przy chłopakach w domu dam radę odpocząć  ;-)

Miłego weekendu <buzki>

#26 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 grudnia 2016 - 16:17

odbiłam się od gotowania - nie chce mi się, a jeśli już coś robię to to co szybkie i na dwa dni od razu

Ja w tygodniu robię tak samo, moja mama nie je w domu obiadów, więc sama dla siebie nie gotuję codziennie. Poza tym jak wracam o tej 18/19 to w zasadzie nie mam już nawet siły na gotowanie, często jem też na uczelni.

dzis jest dzien pizamki, nie ubieralam sie :-P

Najlepsze są takie dni ! ;-)

To już grudzień ! Zaraz Święta, czas pędzi jak szalony ;-)

A ja standardowo nie mam czasu na nic, uczelnia pochłania mnie całkowicie, plus teraz jeszcze zakupy świąteczne. Mam dopiero połowę, za drugą połową będę chyba chodzić przed Świętami.

Ostatnio też musiałam pochodzić po sklepach w poszukiwaniu sukienki, butów i biżuterii na Połowinki na studiach ( tak! zaraz będzie już półmetek :shock: ) ale cieszę się, bo mam już prawie wszystko. Sukienkę mam piękną! Mama i koleżanki mówią, że wyglądam super. Sama też się tak w niej czuję, nie była tania, ale wiem, że się opłacało ;-)  Buty kupiłam dopiero wczoraj, też są super.

Nogę ciągle rehabilituję, nie mam zbyt wiele czasu na to, ale jeśli tylko znajdę chwilkę to chodzę na prywatne sesje. Widać postępy, to mnie cieszy najbardziej <ookk> Nie wiem czy do imprezy uda mi się tak wytrenować nogę, żeby jakoś mocno tańczyć w tych szpilkach, podejrzewam, że nie. Ale spokojnie, przynajmniej nie będę musiała brać butów na zmianę <umieraam>

Pogoda dzisiaj paskudna, więc byłam jedynie po zakupy na obiad ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#27 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 11 grudnia 2016 - 19:15

@inqaa to poprosimy później foty z imprezy ;) czasem warto wydać więcej, żeby było bosko :D

Buuu
Leżę sobie dzisiaj z chrypą i katarem. Masakra.
Ale pogoda sprzyja leżakowaniu- deszcz pada cały dzień.

Dobrze, że wczoraj miałam lepszy dzień, bo znajomi trochę posiedzieli.

Jutro w planach wizyta u endokrynologa i kawa imieninowa u ciotki. Nie mam ochoty, ale na pewno będzie coś pysznego ;)

Miłego wieczorku!
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 15:49

endokrynolog
te tarczyce skonsultowac ???

leje i jest ponuro , podobno mrozy ida. 

#29 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 17:38

eje i jest ponuro , podobno mrozy ida

A u mnie 0 stopni, ale piękne słoneczko. Z młodą dzisiaj 2 godziny się włóczyłyśmy.  <ookk>

@Majorka^^ zdrówka!

tak! zaraz będzie już półmetek

:shock: kurcze, ale zleciało! Gratuluję!

odkąd Młody je w przedszkolu, a mąż przychodzi wieczorem, odbiłam się od gotowania - nie chce mi się, a jeśli już coś robię to to co szybkie i na dwa dni od razu

My ostatnio bardzo często zamawiamy jedzenie z ulubionej naleśnikarni albo pobliskiego baru mlecznego. :) Czasami po prostu mi się nie chce, a czasami wolę wykorzystać czas na zajęcia z młodą.  :-) A jak gotuję to przeważnie też na dwa dni. ;)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#30 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 20:31

u mnie 0 stopn
u mnie na razie 5 na minusie :roll:

czasem bym do domu nie wracala kurwa tak mnie brat wpienia kurwa

mamy psa ze schroniska , ktory nie jest ulozony , wczoraj go zamknal na korytarzu i ten rozpierdzielil worek ze śmieciami i porozwlekal na całym korytarzu. dzis mi mowi , ze zabral moje puzzle , bo jakies dziewczynce mial dac :roll:  przed chwila postawilam sobie garnek z woda na herbate < ja gotuje herbate z przyprawami > wrzucil sobie do niej jajka zeby zrobic sobie na twardo kurwa 

ze tez w zyciu musi tak byc pod górkę , ze człowiek sie wyprowadzić nie może <bezradny>

#31 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 13 grudnia 2016 - 13:51

My ostatnio bardzo często zamawiamy jedzenie z ulubionej naleśnikarni

My też od czasu do czasu zamawiamy naleśniki.

Ale skoro ostatnio siedze w domu coś tam więcej gotuje. I nie wiem czemu ale najczęściej robie obiad na jeden dzień.Chyba , że zupe gotuje, i wtedy zostaje no ale to  nie zawsze. Syn je w przedszkolu, a dla męża może zup nie być, bo on woli coś konkretnego zjeść , a taka zupka to przecież nic :-P

Na dzisiaj zrobiłam kotlety mielone ziemniaki i mizeria, dawno nie było, a mój mąż będzie zachwycony <ookk>

Poza tym dzisiaj zamowilam ostatni prezent, i chyba mam już wszystkie tylko popakować. Syn na pewno będzie zadowolony, mąż też, a i ja będe zadowolona z prezentu , bo mąż mi funduje keratynowe prostowanie włosów :-P taki sobie prezent zażyczyłam :-)

Choinki jeszcze nie mamy, pewnie w przyszlym tygodniu mąż kupi. Będzie żywa i duuuża :mrgreen: 

Jakieś ozdoby już powiesiłam, lampki są i kupiłam ładne lampiony świąteczne i latarenki. Klimatycznie będzie.

Tylko śnieg coś nie chce padać, a nie pamiętam już świąt kiedy było go mnóstwo <bezradny>

iv09i09kftvt0mdm.png

#32 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 10:04

Hej, znów wyszło na to, że wpadam raz w miesiącu...

No i przyszedł grudzień, a ja nadal nie mam świątecznego nastroju. To na czym mi zależy, to święty spokój. Ciesze się, że ten rok się już kończy.

A na nowy rok już sobie robię listę lekarzy jakich muszę odwiedzić i ja i junior. Trochę się tego nazbierało, bo ostatnio nie dopilnowałam.

No i 3 urodziny szkraba. Jak to przeleciało, ciągle się dziwie, że już taki duży chłopak.

@elizabeth przerastało bo forum kręci się trochę wokół tematów około-dzieciowych i ciążowych

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#33 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 15:07

Cześć  :mrgreen:

Krasnal usnął wreszcie przed telewizorem. Teraz, jak nie chodzi do przedszkola, to szaleje do wieczora. Właściwie nic poza ogromnym brzydkim katarem mu nie dolega. Jutro jeszcze zostaje, ale mam nadzieję, że w piątek będzie w stanie iść na ten jeden dzień. Mam jeszcze trochę do załatwienia przed świętami i nie chciałabym tego zostawiać na "po weekendzie".

Niefortunnie dzisiaj odwiedził Krasnala Mikołaj. Ciocia wysłała wielką paczkę i miało być pod choinkę od niej i od teściów. Kurier nie zadzwonił wcześniej i trafił akurat na Małego w domu  :roll:  No trudno. 

W przelocie robię świąteczne porządki, tzn piorę zasłony, a jutro firany. W weekend chciałabym ubrać choinkę, ale nie wiem czy huragan energii mi w tym pomoże  ;-)

Pora na cappucino i ciastka korzenne  :-)

Miłego <buzki>

#34 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 15:28

To na czym mi zależy, to święty spokój. Ciesze się, że ten rok się już kończy.

To zupełnie jak ja w tamtym roku. U mnie wszystko się odwróciło, czego i Tobie życzę. <pocieszacz>

Pora na cappucino i ciastka korzenne 

Ja właśnie z dużym kubkiem kawy i piernikami siedzę. :)

Dzisiaj mamy dzień tylko we dwie, bo mąż na służbowym wyjeździe. Zrobiłam sobie na obiad frytki z batatów. I zamiast sprzątać to pół dnia leżałam na macie, bawiłam się grzechotkami i śpiewałam "Była sobie żabka mała". To teraz nasz hicior.  8-)

Choinki jeszcze nie mamy, pewnie w przyszlym tygodniu mąż kupi. Będzie żywa i duuuża  

A u nas żywa i malutka. Ale za rok już na pewno będzie ogromna.  <jezorek11>  Nie lubię sztucznych choinek. 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 21:10

Tylko śnieg coś nie chce padać,
u mnie bylo tyle jakby ktos worki trzepał z resztek ;-) lekko bialo jest , prawie nic .

a nadal nie mam świątecznego nastroju.

ja juz od paru lat  nie mam , ale z tego powodu , ze nie chodze po marketach , to nie mam jeszcze dosyc świątecznych piosenek.:P

No i 3 urodziny szkraba. Jak to przeleciało, ciągle się dziwie, że już taki duży chłopak.
wow, a wyadawalo sie , ze tak niedawno widialysmy sie na zlocie forumowym , a od tego czasu twoje zycie calkiem inne jest ;-)

wokół tematów około-dzieciowych i ciążowych

bo aktywne uczestniczki w 90 % sa w ciazy , alno urodzily , albo maluszki maja ;-) wiec nie ma dyskusji o randkach , sexie, imprezach  czy sporcie  tylko  zupki, ubranka etc ;-)

jak czytałam archiwalne watki to az dziw ze te dyskusje byly takie szczere od serca ;-) i doi tego ciekawe. 

zmeczona dzis po 2 dniach pracy po 11 h , ale niedlugo kapiel i lulu. 

@Aspirynkaaa fajnie ze masz czas popisac troche na forum ;-)

#36 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 21:37

@magdaaaaa współczuję tyle czasu w pracy... 

@Aspirynkaaa żywa też nam się choineczka marzy. Za rok już na swoim taką postawimy  <zakochany>

@halynka też mam taką listę lekarzy do odwiedzenia, ciekawe jak uda mi się to zrealizować. 

Dobry wieczór.

Czas pędzi ... Jutro już połowa miesiąca.

Dla nas jutro fajny dzień - 5 lat razem - naprawdę nie mam pojęcia kiedy nam to przeleciało.  ;>

Rano idę do kosmetyczki na pazurki, potem praca, a wieczorem Połówek zaprasza gdzieś na kolację rocznicową.  <dreams>

Nim się obejrzymy, a będzie już po świętach, dla mnie to akurat na plus by było, bo nie przepadam specjalnie za tym przedświątecznym i świątecznym czasem...  8-)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#37 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 22:14

wow, a wyadawalo sie , ze tak niedawno widialysmy sie na zlocie forumowym , a od tego czasu twoje zycie calkiem inne jest
 Tak sobie myślałam, żeby jakiegoś zlota zrobić, ale po pierwsze się trochę krępuję, a po drugie nie ma chyba z kim już :P

bo aktywne uczestniczki w 90 % sa w ciazy , alno urodzily , albo maluszki maja wiec nie ma dyskusji o randkach , sexie, imprezach  czy sporcie  tylko  zupki, ubranka etc
jak czytałam archiwalne watki to az dziw ze te dyskusje byly takie szczere od serca i doi tego ciekawe. 
Prawda :P Ale ileż można pisać o seksie i imprezach :P Już wszystko zostało powiedziane :P

#38 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 22:27

@magdaaaaa współczuję tyle czasu w pracy...
[/quote]wczoraj bylam na rano i po pracy nie kładłam sie na drzemke by calego dnia nie stracić , zrobiłam sobie obiadek na drugi dzien i mialam wene na sprzątanie i dzwoni laska , ktora miala byc na 18 , ze nie da rady :roll: wiec w robocie do 23 znowu  a dziś na rano. ostatnio już staram się tak ukladac sobie dniówki , aby wiecej pospac przed dniem kiedy mam dwie prace , ale czasem tak wychodzi. <bezradny>

Nim się obejrzymy, a będzie już po świętach, dla mnie to akurat na plus by było, bo nie przepadam specjalnie za tym przedświątecznym i świątecznym czasem... 

bo jest stucznie w domu czy co ??? mnie tez to nie bawi. w wigilie do 2 prac lece , a na drugi dzien swiat nawet sie wpisalam by isc do pracy. 

ak sobie myślałam, żeby jakiegoś zlota zrobić, ale po pierwsze się trochę krępuję, a po drugie nie ma chyba z kim już

przy takiej ilosci aktywnych uczestniczek to byloby bardzo trudne. te ktore sa albo za granica albo w domu z dzieckiem ;-)

Ale ileż można pisać o seksie i imprezach Już wszystko zostało powiedziane
e tam , zawsze mozna. przeglądając stare tematy natknęłam sie na zarty  z rosolu <biglol> to byl wtedy tekst roku ;-)

#39 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 08:50

@palomka u nas w niedziele 8 lat! Jezu tyle już minęło, że czasem muszę się upewnić czy dobrze liczę :lol:

Chyba wszyscy zauważyli że na babskim się bejbik zrobił. Trzeba by odświeżyć trochę stare tematy ;)
Tym bardziej, że jeszcze forum pika :D

Buuu
Dzisiaj mam 3 kumpele umowione. Dzień rekordowych plot :lol: Dlatego musiałam wczesniej wstać. Zaraz zmykam po chlebek i coś slodkiego.

Wczoraj ogarnął mnie dół finansowy. Kiepski dzień... Jak sobie pomyśle ile jeszcze potrzebuję do ogarnięcia mieszkanka na tip top to dzień mam zje**** .... :lol:
To ponarzekalam ;)

Miłego dnia!
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#40 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 11:39

@magdaaaaa przemęczysz się kobieto! 

bo jest stucznie w domu czy co mnie tez to nie bawi. w wigilie do 2 prac lece , a na drugi dzien swiat nawet sie wpisalam by isc do pracy. 

W sumie nawet i nie sztucznie...

Jakoś tak po prostu... nie przepadam. Nawet jako dziecko gdzieś tam pamiętam, że święta to nie bardzo dla mnie były... 

@Majorka^^ ale ten czas leci. Ja też czasami nie dowierzam, że to już 5 :D 

Udanych plotek :D