jak dbacie o skore w lato? Glownie chodzi mi o odżywienie i nawilżenie, niedługo ma być ladniejsza pogoda i trzeba będzie pokazac nogi a ja czuje ze nie estem na to gotowa :<
skóra latem
Napisano 21 lipca 2016 - 09:46
Napisano 21 lipca 2016 - 21:19
dobry olejek do ciała załatwi sprawę, u mnie się sprawdza, możesz też dolać trochę oliwki dla dzieci do wanny podczas kąpieli, działa na 100%
Napisano 25 lipca 2016 - 11:37
Jezeli chodzi o nogi, to wiadomo-depilacja
nawilzenie i poprawienie wygladu skory ciala zostawiam olejkom, bo balsamy srednio sie sprawdzaja. Natomiast do twarzy uzywam ozdywczego kremu algi morskie bielendy, ma fajna formule hydro-zelowa przez co nie obciaza skóry. Swietnie nawilza i poprawia wyglad cery, nadaje sie tez pod makijaz (ale ja w upaly sie uzywam fluidow, pudrow )
Napisano 26 lipca 2016 - 11:17
Na pewno dobry balsam to podstawa, ja po wyjściu na słońce często mam suchą skórę i mam wrażenie ż enawet bardziej przesusza się niż w zimie, teraz codziennie rano i wieczorem smaruję się balsamem balance z oeparolu, a kolana i łokcie kremem z mocznikiem, myslę ze nie będę straszyć na plaży ![]()
Napisano 16 sierpnia 2016 - 09:46
Też go bardzo lubię, fajnie nawilża i na długo, a nie tak, że skóra go wchłonie i zaraz znowu sucha. Na kolana i łokcie daję olej z wiesiołka, taki z kapsułek twist off.
Napisano 21 września 2016 - 12:27
Ja rano używam balsamu DAVE ale wieczorem nawilżam skórę olejem kokosowym, po czym biorę prysznic. Skóra jest gładka i ma zdrowy wygląd. No i oczywiście depilacja, ale w tym roku jeszcze przed latem skorzystałam z depilacji laserowej w Victoria Day Spa w Gliwicach i po trzecim zabiegu praktycznie efekt był rewelacja. Jestem ich stałą klientką i często odwiedzam ich na różne zabiegi i zawsze jestem zadowolona.
Napisano 27 września 2016 - 14:37
Ważne są balsamy nawilżające do ciała, ja używam teraz z algami morskimi z bielendy, kremowego serum do ciała. Skutecznie zastępuje mi balsam, czasem dodam trochę jakiegoś olejku, arganowego lub kokosowego, wtedy moja skóra jest naprawdę nawilżona
Napisano 08 marca 2017 - 18:12
W lecie biorę rano prysznic i stosuję balsam pod prysznic Nivea, bo nie pozostawia tłustych śladów. Natomiast po wieczornej kąpieli używam balsamu wiesiołkowego Gal, który trzymam w lodówce. Balsam wiesiołkowy łagodzi podrażnienia i ma naturalny skład (kosztuje grosze).
Napisano 09 marca 2017 - 11:43
Ja latem mam suchą skórę, no ale wiadomo, że można sobie pomóc kremami.
Napisano 10 marca 2017 - 13:31
Staram się nawilżać skórę. To bardzo ważne jeśli lubice sobie trochę opalić twarz ( oczywiście wszystko z umiarem....). Za drogeryjnymi kosmetykami w tym zakresie nie przepadam bo niektóre powoduja u mnie alergię i ogólnie skłąd nie jest zwykle za ciekawy ( jakieś parafiny czy oleje mineralne a jak widzę coś takiego w składzie to odkładam produkt na pólkę - nie będę się sorry smarowała jakimiś pochodnymi benzyny).
Aktualnie używam serum Richevon i planuję używać przez całe lato. Pierwszy kosmetyk, który tak wspaniale nawilża moją skórę oraz odżywia. Od kiedy uzywam wyglada bardzo dobrze i nawet jesli nie stosuję dodatkowo kremu.
Romantycznie