W lecie na pewno przerzucacie się na trochę inne kosmetyki, macie jakieś swoje ulubione?
ulubione kosmetyki na lato
Napisano 15 lipca 2016 - 10:27
Napisano 21 lipca 2016 - 18:03
Nie lubię się opalać, ale nie lubię też straszyć bladym ciałem. Latem używam samoopalaczy, głównie na nogi i ramiona. Kiedyś używałam dove i johnsona, teraz samoopalacz tylko w piance. Moją ulubioną jest Magic Bronze od Bielendy, bo nie trzeba jej wcierać, wystarczy wsmarować, a efekt jest subtelny i delikatny, nie jest to marchewkowa opalenizna.
Napisano 21 lipca 2016 - 21:18
a ja się jakoś naturalnie szybko opalam, mam też ciemną karnację i nie chodzę na solarium, nie muszę
Napisano 26 lipca 2016 - 11:04
Mi się trudno opalić, chociaż nie powiem zebym jakoś lubiła się specjalnie opalać, moim niezbędnikiem wakacyjnym to przede wszystkim są kosmetyki z filtrem, zawsze też w torebce mam pomadkę też z fitrem, fajna jest oeparol sunnyday, jak się nie posmaruje przed wyjściem na plażę czy na spacer w bardziej słoneczny dzień to zaraz mi usta się przesuszają
Napisano 27 lipca 2016 - 11:39
Latem rezygnuje z podkladow, pudrow, ktore przy upale splywaja
uzywam hydro-zelowego serum do twarzy z alg morskiech, od bielendy. Jest swietny, regeneruje, nawilza, odzywia, wygladza skóre i widocznie poprawia jej wyglad i kondycje. To taki moj ulubiony krem ![]()
Napisano 16 sierpnia 2016 - 22:23
Jaki ładny zestaw
Widzę, że bywalczyni Natury
A kartę Klubu Natury masz?
Napisano 21 sierpnia 2016 - 19:37
Trzeba uważać bo słońce strasznie prazy a czerwona skóra na buzi to dla mnie najgorsze co może być. A poza tym to bardzo niezdrowe dla skóry opalac się bez żadnej ochrony. teraz uzywam kremu z eparola hydrosense bo zawiera faktor 15. mi t wystarcza na co dzien, jak biegam po mieście. Buzia nie jest wysuszona i ładnie wygląda. Wtedy nawet makijaż nie jest potrzebny haha
Napisano 23 sierpnia 2016 - 11:59
ja używam takiego kremu rozjaśniającego włosy
mam swoje rozjaśniane i dzięki kosmetykowi mam takie jasniejsze naturalne refleksy ![]()
Napisano 26 sierpnia 2016 - 19:45
Jaki ładny zestaw
Widzę, że bywalczyni Natury
A kartę Klubu Natury masz?
Trafiłaś w 10!
Bywalczyni Natury i to mogę śmiało stwierdzić, że stała i regularna. Kartę Klubu mam od niedawna, bo wyrobiłam po powrocie z urlopu. Jestem świeżo po pierwszych zakupach z nią, miło jest kupować jeszcze taniej produkty których używa się regularnie. Dziś po 3,99 kupiłam żele Seyo dla siebie i dla tz-ta, a zużywamy ich rekordowe ilości, wiadomo upały.
Napisano 28 sierpnia 2016 - 10:02
U mnie lato to przede wszystkim kremy do twarzy i mleczka do ciała z wysokim filtrem 50 oraz kremy do depilacji, szczególnie nóg i okolic bikini, bo staram się nie używać maszynki (tylko do golenia pach). Tego lata używam kremu do depilacji od Bielendy z serii gładkie ciało i chyba jest to pierwszy krem, który nie ma takiego paskudnego chemicznego zapachu, a skutecznością niczym nie odstaje od kosmetyków innych firm.
Poza tym lato to jeszcze dobry dezodorant, najlepiej bloker, kiedyś używałam Etiaxilu, ale teraz jest Ziaja, która jest dużo tańsza i ma takie samo działanie.
Napisano 01 września 2016 - 00:55
Ja w lato stawiam na lekki krem do twarzy, np z algami morskimi albo fajny jest krem-żel Dermedic. Do tego lekki podkład, nic ciężkiego, no i dobry balsam nawilżający. Oprócz tego na wyjazd nad morze koniecznie kosmetyki do opalania, mam swoje ulubione z serii Bikini bielendy, olejek do opalania i mleczko kokosowe, do tego balsam po opalaniu. Nie spaliłam się jeszcze, skóra też mi po nich nie schodziła, uważam że dobrze chronią przed słońcem
Napisano 01 września 2016 - 14:46
krem bb
Napisano 02 września 2016 - 13:27
Cóż ja też zmieniam zwykły balsam na brązujący, żeby tak białymi nogami nie razić. Ale włosy, cera... tutaj zostają te same co w zimie ![]()
Napisano 15 września 2016 - 15:14
U mnie jeszcze niezbędne do szczęścia w okresie letnim są bez dwóch zdań lakiery do paznokci.
Potrafię każdego dnia mieć inny kolor na pazurach.
Przy niedawnej promocji w naturze kupiłam kilka kolorów z letniej edycji MySecret:

Napisano 26 września 2016 - 20:18
Moje kolory! Śliczne. <3 A wypróbowałaś już te nowe zmywacze Sensique, też z Natury? Widziałam w gazetce, ale nie miałam okazji się do nich przymierzyć. Wiesz może coś o nich? ![]()
Napisano 30 września 2016 - 18:11
Jeszcze nie kupowałam tych zmywaczy. Muszę wypróbować koniecznie ten Sensique do hybryd, bo będę robiła pazury w weekend, więc dam znać jak się spisuje.
Napisano 02 lipca 2017 - 19:24
Moim numerem jeden jest mieszanka olejkow z Waterclouds - kupilam skuszona pieknym opakowaniem <3 nazywa sie bodajże Divine Miracle Oil i jest super właśnie na włosy latem kiedy wysusza je słońce - olejek je mega regeneruje!
Napisano 31 lipca 2017 - 22:16
O dziwo, ulubione dla mnie na lato są samoopalacze, a dokładnie rajstopy w sprayu z st.moriz. Zawsze mam problem z opaleniem nóg... Ale to zawsze... góra fajna brązowa... a nogi blade... Wyglądało to fatalnie.. Ale teraz już jest ok
Napisano 17 sierpnia 2017 - 09:46
Ja akurat w lecie stawiam na kremy z filtrami.