Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

ulubione kosmetyki na lato

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 15 lipca 2016 - 10:27

W lecie na pewno przerzucacie się na trochę inne kosmetyki, macie jakieś swoje ulubione?

#2 Sikorka_91

Sikorka_91
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 21 lipca 2016 - 18:03

Nie lubię się opalać, ale nie lubię też straszyć bladym ciałem. Latem używam samoopalaczy, głównie na nogi i ramiona. Kiedyś używałam dove i johnsona, teraz samoopalacz tylko w piance. Moją ulubioną jest Magic Bronze od Bielendy, bo nie trzeba jej wcierać, wystarczy wsmarować, a efekt jest subtelny i delikatny, nie jest to marchewkowa opalenizna.

#3 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 21 lipca 2016 - 21:18

a ja się jakoś naturalnie szybko opalam, mam też ciemną karnację i nie chodzę na solarium, nie muszę

#4 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 11:04

Mi się trudno opalić, chociaż nie powiem zebym jakoś lubiła się specjalnie opalać, moim niezbędnikiem wakacyjnym to przede wszystkim są kosmetyki z filtrem, zawsze też w torebce mam pomadkę też z fitrem, fajna jest oeparol sunnyday, jak się nie posmaruje przed wyjściem na plażę czy na spacer w bardziej słoneczny dzień to zaraz mi usta się przesuszają

#5 RóżaNiecko

RóżaNiecko
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 11:39

Latem rezygnuje z podkladow, pudrow, ktore przy upale splywaja :P uzywam hydro-zelowego serum do twarzy z alg morskiech, od bielendy. Jest swietny, regeneruje, nawilza, odzywia, wygladza skóre i widocznie poprawia jej wyglad i kondycje. To taki moj ulubiony krem :)

#6 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 16:51

Latem przerzucam się na lżejsze kosmetyki. Takimi podstawowymi które zmieniam są te do konturowania i tu przerzucam się z wersji kremowej na suchą. Pozostaje jednak wierna jednej, sprawdzonej marce:

MlnvAQ.jpg

#7 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 16 sierpnia 2016 - 22:23

Jaki ładny zestaw :) Widzę, że bywalczyni Natury ;) A kartę Klubu Natury masz?

#8 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 21 sierpnia 2016 - 19:37

Trzeba uważać bo słońce strasznie prazy a czerwona skóra na buzi to dla mnie najgorsze co może być. A poza tym to bardzo niezdrowe dla skóry opalac się bez żadnej ochrony. teraz uzywam kremu z eparola hydrosense bo zawiera faktor 15. mi t wystarcza na co dzien, jak biegam po mieście. Buzia nie jest wysuszona i ładnie wygląda. Wtedy nawet makijaż nie jest potrzebny haha

#9 czajko-wska

czajko-wska
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23 sierpnia 2016 - 11:59

ja używam takiego kremu rozjaśniającego włosy :-) mam swoje rozjaśniane i dzięki kosmetykowi mam takie jasniejsze naturalne refleksy :-)

#10 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 26 sierpnia 2016 - 19:45

Jaki ładny zestaw :-) Widzę, że bywalczyni Natury :-) A kartę Klubu Natury masz?

Trafiłaś w 10! ;) Bywalczyni Natury i to mogę śmiało stwierdzić, że stała i regularna. Kartę Klubu mam od niedawna, bo wyrobiłam po powrocie z urlopu. Jestem świeżo po pierwszych zakupach z nią, miło jest kupować jeszcze taniej produkty których używa się regularnie. Dziś po 3,99 kupiłam żele Seyo dla siebie i dla tz-ta, a zużywamy ich rekordowe ilości, wiadomo upały. :) 

#11 Sikorka_91

Sikorka_91
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 28 sierpnia 2016 - 10:02

U mnie lato to przede wszystkim kremy do twarzy i mleczka do ciała z wysokim filtrem 50 oraz kremy do depilacji, szczególnie nóg i okolic bikini, bo staram się nie używać maszynki (tylko do golenia pach). Tego lata używam kremu do depilacji od Bielendy z serii gładkie ciało i chyba jest to pierwszy krem, który nie ma takiego paskudnego chemicznego zapachu, a skutecznością niczym nie odstaje od kosmetyków innych firm. 

Poza tym lato to jeszcze dobry dezodorant, najlepiej bloker, kiedyś używałam Etiaxilu, ale teraz jest Ziaja, która jest dużo tańsza i ma takie samo działanie.

#12 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 01 września 2016 - 00:55

Ja w lato stawiam na lekki krem do twarzy, np z algami morskimi albo fajny jest krem-żel Dermedic. Do tego lekki podkład, nic ciężkiego, no i dobry balsam nawilżający. Oprócz tego na wyjazd nad morze koniecznie kosmetyki do opalania, mam swoje ulubione z serii Bikini bielendy, olejek do opalania i mleczko kokosowe, do tego balsam po opalaniu. Nie spaliłam się jeszcze, skóra też mi po nich nie schodziła, uważam że dobrze chronią przed słońcem

#13 agaziela15

agaziela15
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 01 września 2016 - 14:46

krem bb

#14 agaaga07

agaaga07
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 02 września 2016 - 13:27

Cóż ja też zmieniam zwykły balsam na brązujący, żeby tak białymi nogami nie razić. Ale włosy, cera... tutaj zostają te same co w zimie ;)

#15 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 15 września 2016 - 15:14

U mnie jeszcze niezbędne do szczęścia w okresie letnim są bez dwóch zdań lakiery do paznokci. :-D Potrafię każdego dnia mieć inny kolor na pazurach. :-) Przy niedawnej promocji w naturze kupiłam kilka kolorów z letniej edycji MySecret:

10r4oiv.jpg

#16 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 26 września 2016 - 20:18

Moje kolory! Śliczne. <3 A wypróbowałaś już te nowe zmywacze Sensique, też z Natury? Widziałam w gazetce, ale nie miałam okazji się do nich przymierzyć. Wiesz może coś o nich? :)

#17 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 30 września 2016 - 18:11

Jeszcze nie kupowałam tych zmywaczy. Muszę wypróbować koniecznie ten Sensique do hybryd, bo będę robiła pazury w weekend, więc dam znać jak się spisuje. :) 

#18 koko87

koko87
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02 lipca 2017 - 19:24

Moim numerem jeden jest mieszanka olejkow z Waterclouds - kupilam skuszona pieknym opakowaniem <3 nazywa sie bodajże Divine Miracle Oil i jest super właśnie na włosy latem kiedy wysusza je słońce - olejek je mega regeneruje! 

#19 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 31 lipca 2017 - 22:16

O dziwo, ulubione dla mnie na lato są samoopalacze, a dokładnie rajstopy w sprayu z st.moriz. Zawsze mam problem z opaleniem nóg... Ale to zawsze... góra fajna brązowa...  a nogi blade... Wyglądało to fatalnie.. Ale teraz już jest ok :D 

#20 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17 sierpnia 2017 - 09:46

Ja akurat w lecie stawiam na kremy z filtrami.