Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

jestem chuda ale mam duży procent tłuszczu w organiźmie?!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kaszelek

Kaszelek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 09 lipca 2016 - 11:39

Cześć, od zawsze byłam szczupła, teraz dobijam do trzydziestki i rozpoczęlam poważniejszy etap życia. M.in postanowiłam zrobić sobie kompleks badań takich...hm, no co to są zapobiegawcze dla wykrycia. No i wyszedł taki mankament że mimo że jestem szczupła to powinnam być szczuplejsza lub przekuć to co mam w mięśnie bo...to co jest to i tak za dużo tłuszczu! Nie wyglądam a mam otłuszczone narządy!!!! Dziewczyny, ćwiczyć intensywnie nie moge bo mam bardzo chory kręgosłup w specyficzny sposób. SPróbuję jogi, bo większość tych póz które widziałam nie sprawią mi problemu ale to raczej nie da spektakularnych efektów...jak się pozbyć tej "nadwagi"?!

#2 Ramma

Ramma
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10 lipca 2016 - 09:52

mi isę joga zawsze ze spokojem kojarzyła a nie chudnięciem  :shock: no ale cóż, nie muszę o wszystkim wiedzieć  :mrgreen: moja koleżanka brała jakies tabsy na odchudzanie wspomagające ale ona to maniaczka zdrowotności, więc na pewno nie pierwsze lepsze tylko jakieś takie naturalne czy coś...

#3 WiolkaKlaman

WiolkaKlaman
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11 lipca 2016 - 11:59

A może pomogłaby w tym przypadku dieta, taka na usunięcie tego tłuszczu z narządów ? Pytałaś dietetyka ? 

#4 Kaszelek

Kaszelek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 12 lipca 2016 - 10:13

Nie ma u nas w mieście jakiegoś dietetyka z renomą, a właściwie nawet nie wiem czy w ogóle jest bo poprostu nie jest to u nas popularne. Pewnie w wielu miejscach nieświadomie popełniam błędy ale staram się odżywiać zdrowo, jak najwięcej warzyw i to surowych często. Owoce z pominięciem tych z mnóstwem cukru choć czasem i na nie sobie pozwalam ale przecież od tego to sie nie zrobiło i nie wiem czy dieta ma w moim przypadku takie znaczenie. Badania krwi są w porządku, nie mam zaburzenia hormonów (robiłam dwa razy tak jak się powinno przepisowo). A ps. yoga z youtube to nie najlepszy pomysł, ćwiczenia wyrwane z kontekstu brak jakichś spójnych programów :( jestem załamana.

#5 Ramma

Ramma
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 13 lipca 2016 - 12:34

A więc pozostają tabletki i ćwiczenia i faktycznie joga w domu to już raczej z jakąś stroną próuj aplikacją, a nie na własną rękę z YT bo masz tam misz masz różnorodny a ta sztuka właśnie polega na uporządkowaniu. W tabsach się orientujesz? Za sprawą cioci mamy babci czy cokolwiek czy trzeba Ci dać wykład? :D służę pomocą bo już to przerabiałam :D

#6 Kaszelek

Kaszelek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 14 lipca 2016 - 14:27

Byłabym wdzięczna, możesz? Nigdy nie musiałam szukać tego typu produktów więc nie wiem nawet na co zwracać uwage przy wyborze. Co jest prawdziwym atutem a co tylko naciąganą teorią

#7 Ramma

Ramma
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 17:15

A więc z doświadczenia wiem, że powinnaś otworzyć sobie jakieś sryliard zakładek z różnymi produktami. Póżniej odrzucić te, które są niecertyfikowane, późneij odrzucić te, które mają w składzie cokolwiek chemicznego. Są takie tabsy które mają zieloą kawę, piperynę tudzież inne naturalne środki i na te stawiaj. Nie dadzą Ci efektu w dwa tygodnie tylko w dwa miesiące. nie będzie to 20 kilo tylko 6-7. Ale za to będą to rzeczywiste stracone kilogramy a nie np wysuszenie wody, która późneij wróci ze zdwojoną mocą. JJa sama zdecydowałam się na piperine forte, bo są zupełnie naturalne i działanie mają tak, po pierwsze przyspieszają metabolizm, po drugie ograniczają wchłanianie się nowego tłuszczu do organizmu. Ale oczywiście masz dowolny wybór. Musisz tylko pamiętać o najważniejszym: zdrowiu!

#8 Ania_ABCfitness

Ania_ABCfitness
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 31 lipca 2016 - 19:58

Muszę Cię rozczarować - niestety same tabletki Ci nie pomogą. Przede wszystkim - czym robiłaś pomiar i jaki jest wynik? Nadmiar tłuszczu prowadzi do otyłości, a Ty piszesz że jesteś raczej szczupła. Nie będę wypowiadać na temat skuteczności tabletek (wiele z nich to placebo, oczywiście nie wszystkie, ale trzeba mocno pilnować składu), ale regulowanie metabolizmu to o wiele bardziej skomplikowana kwestia. Bardziej pomoże Ci zdrowsza dieta, jeżeli zaś chodzi o ćwiczenia - trudno radzić, najbezpieczniej zgłoś się z tym pytaniem do lekarza, żeby mieć 100% pewność, że sobie nie zaszkodzisz. 

#9 animka

animka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 22:26

Mniej tłuszczy, zwłaszcza zwierzęcych, więcej białka. Prawdopodobnie będziesz ważyła tyle samo, a problem otłuszczenia od wewnątrz zniknie. Wiem cos na ten temat, bo sama przy niedowadze około 3-4 kg miałam wysoki poziom tłuszczu w organizmie.

#10 darcia7

darcia7
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 października 2017 - 20:29

Jeśli nie masz innych chorób, które doprowadziły do takiego stanu, to zapewne sama sobie to sprawiłaś niewłaściwą dietą. Ćwiczenia to tylko dodatek, dlatego, żeby schudnąć wystarczy zmiana nawyków żywieniowych i czas :)

Pozdrawiam!

#11 sosimply.pl

sosimply.pl
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 12:31

Dla wszystkiego skonsultowałabym się z dobrym trenerem personalnym bądź dietetykiem.