Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wyjazdowa apteczka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 07 czerwca 2016 - 12:51

Jestem ciekawa co zabieracie do swojej wyjazdowej apteczki. Wszędzie niby są apteki ale na wakacjach w lesie czy górach chyba nikt nie będzie szukał apteki ;)

#2 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 czerwca 2016 - 10:39

Dicloziaja - maść na urazy, na przemęczone mieśnie itp. Uwielbiam ją, szybko pomaga mi i jest tania. 

#3 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 czerwca 2016 - 11:15

plastry, bandaże, oktenisept, coś na ukąszenia komarów np. fenistil, tabletki przeciwbólowe, aspiryna, wapno, w razie potrzeby plastry na odciski, panthenol, stoperan - to taka podstawa

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#4 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 22 czerwca 2016 - 10:02

Chyba sobie uzupełnię listę zakupów :) o ten żel na urazy, wapno rozumiem, że na alergię?? Ja to się martwię wlaśnie najbardziej alergicznych spraw, czekamy na wizytę u alergologa i będziemy potwarzać testy bo ostatnio młodemu nic nie wyszło a ciągle jakiś katar się za nim ciągnie, te leki to też często zmieniamy bo jakoś go przymulają. Te na komary rzeczy to tez jakoś nam się średnio sprawdziły, różne stosowaliśmy a i tak nas gryzą zawsze :/

#5 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 22 czerwca 2016 - 10:36

@milla77 na komary dla dzieci warto wypróbować opaski albo plasterki, ale przyznasz szczerze, że jeszcze nie testowałam

tak wapno by zapobiegać odczynom alergicznym np. po ukąszeniu.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#6 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:53

to dzięki za polecenie, ciekawe czy w to w ogóle działa i czy moje dziecko nie bęzie chciało sobie tego ściągać :/, wapno mamy w pogotowiu ale ne wiem w sumie czy to coś dużo pomaga

#7 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 30 czerwca 2016 - 08:50

ja zabieram ze sobą plaster, środek przeciwbólowy, dicopeg i tabletki przeciwalergiczne a ostatnio też specjalne wapno na alergię

#8 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 10:50

mi wapno średnio pomaga, jak mnie alergia dopadnie to biorę hitaxę fast, szybciej działa, kiedyś piłam wapno ale to raczej przy łagodnych objawach typu wysypka lekka, na katar alergiczny się to nie sprawdza