Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak się szuka i wchodzi w związki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 zewsząd i znikąd

zewsząd i znikąd
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:163
  • Włosy:siwiejący brąz
  • Stan:zaprzysięgła panna
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 maja 2016 - 14:13

Moje pytanie może za-dziwić. Ale nie, nie jestem trollem. Jestem prawdziwą dorosłą kobietą, która nigdy nie była w związku.

Jestem aseksualną lesbijką, więc mam mniejsze pole manewru, ale być może ogólne zasady są podobne niezależnie od orientacji...

Ogólnie dobrze się czuję ze swoją samotnością. Ba - mam dużo starokawalerskich (nie "staropanieńskich", to jest typowo starokawalerskie :-)) nawyków i być może nawet nie umiałabym być w stałym związku. Ale jednak czasami chciałabym mieć bliską osobę. Przyjaciółkę od serca. Najlepszą kumpelę. Siostrzaną duszę. Towarzyszkę przygód. Nawet romantyczną przyjaciółkę wedle wzorców, które istniały do początku dwudziestego wieku, kiedy nowoczesna seksuologia kazała uznać za chorobę coś, co wcześniej traktowane było jako wzniosłe i niewinne (nic nie zmyślam, bliskie związki między kobietami były historycznie traktowane z ogromną pobłażliwością, jeżeli tylko kobiety wypełniały swoje obowiązki społeczne i żadna z nich nie próbowała udawać mężczyzny). Ale nie kochankę w znaczeniu seksualnym.

I jakoś nawet nie wiem, jak szukać. Jedna dziewczyna sama mnie zaczęła podrywać, ale potem szybko się ewakuowała - może wystraszona moim statusem dziwoląga, który nigdy nie był w związku. Jeżeli nigdy nie znajdę partnerki - moje życie nie będzie klęską, ale będzie mniejsze, niż mogłoby być.

Użytkownik zewsząd i znikąd edytował ten post 10 maja 2016 - 14:15

#2 spyka

spyka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 maja 2016 - 19:32

[podobno się nie szuka, samo ma sie znaleść

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 maja 2016 - 19:41

@zewsząd i znikąd mysle ze moze byc ci bardzo trudno spotkac kogos kto zaakceptuje twoja oryginalność. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 duszawilka

duszawilka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11 maja 2016 - 23:10

Związków się zdecydowanie nie szuka ;) Same muszą się pojawić!

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 maja 2016 - 20:42

@duszawilka  dokladnie. nic na siłe ;-)

#6 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 maja 2016 - 16:25

Z jednej strony uważam, że się nie szuka, nic na siłę, ale...mówię to z pozycji osoby, która jako nastolatka znalazła obecnego męża. Gdybym jednak miała postawić się w pozycji osoby w moim wieku bez partnera, to wiem, że ciężko byłoby mi po prostu na kogoś trafić - na uczelni dzieciaki, w pracy starsi bądź nie dla mnie. No i co? Szukać? Gdzie? Z opowiadań koleżanek wiem gdzie - portale społecznościowe, randkowe, kluby. Tylko tam nie znajdzie się kogoś na życie a ja nigdy nie szukałam zabawy. Wiem, że byłoby mi bardzo ciężko szukać teraz partnera, o wiele łatwiej było się umawiać mając naście lat.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 maja 2016 - 21:15

na portalach czasem sie udaje , ale trzeba duzo ziarna odsiac od plew.

ale masz racje im czlowiek starszy tym trudniej kogos poznac. 

#8 Kate30

Kate30
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 22 maja 2016 - 14:28

No ja też jestem sama od 10 lat, chociaż hetero i niby niebrzydka... Ale jak patrzę po znajomych, to się zastanawiam, jak Ci ludzie się poznają? Jak to jest, że ze sobą są... Serio :o

#9 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 maja 2016 - 14:42

@elizabeth, ja znalazłam w klubie/dyskotece czy jak to nazwać i proszę - 3 lata minęły :P Nie szukaliśmy a znaleźliśmy :lol: I też już 25 na karku było i dziecko w pakiecie ;-) Fakt, że znaliśmy się wcześniej, ale tylko z widzenia, moja siostra nas przedstawiła i latami na "cześć" byliśmy. Oboje w innych związkach przez ten czas. A potem BACH i proszę <lol> życie jest nieprzewidywalne. Więc to też nie jest tak, że w takim miejscu można spotkać kogoś na jedną/parę nocy ;)
A w Internecie to działa w sumie na podobnych zasadach, tyle, że na żywo szybciej wyjdzie szydło z worka - wiem z doświadczenia.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 maja 2016 - 17:21

że na żywo szybciej wyjdzie szydło z worka
dlatego najlepiej od razu sie umawiac w realu. 

#11 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 maja 2016 - 16:17

Szukanie wydaje mi się nienaturalne. Ja wiem, że to pewnie jest tak, że po prostu robi się coś w tym kierunku i poznaje się jakichś tam facetów i liczy, że coś z tego wyjdzie... ale dla mnie to sztuczne. Raz byłam w takiej -nazwałabym to- desperacji i nigdy więcej. Nie mówię, że każdy kto lubi poznawać nowych ludzi to desperat, ale jeśli ktoś szuka w necie, zagaja, chodzi do klubu wyrywać to trochę słabo według mnie.