Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Idealne pięty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 24 marca 2016 - 17:05

Dziewczęta kochane, nie mam już sił do tych stópek moich. Niby ok, zadbane, pielęgnowane, ale nie jestem zadowolona z pięt. Czym traktujecie swoje, żeby były idealne? :-)

14330_3.jpg

#2 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 24 marca 2016 - 22:51

Dlaczego nie jesteś zadowolona z piet? Co dokładnie im dolega?

#3 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 26 marca 2016 - 09:07

Ja też jestem niezadowolona ;/  U mnie to chodzi o popękane i suche pięty. A jednak wstydzę się wybrac do kosmetyczki. Ja na razie to używam kremów, skarpetek złuszczających i czegoś do starcia zrogowaciałej skóry. Ale to i tak marny efekt.

#4 eM.

eM.
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 26 marca 2016 - 11:36

Ja używam kremu z ziaji na pięty :) dodatkowo mam sprzęt do ścierania tej skóry na pietach i jestem zadowolona :)

<bujanka1>

#5 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 28 marca 2016 - 22:57

Ja też mam od jakiegoś czasu sprzęt do pięt, elektryczny pilnik do stóp Scholla, w ogóle nie chodzę na pedicure, nie mam potrzeby, a pięty gładkie jak u niemowlaka :)

#6 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 30 marca 2016 - 06:04

A co jaki czas go używacie? Rozumiem, że jest na akumulatorki? Łatwy w obsłudze? :D NIgdy nie miałam, stąd tyle pytań :D

#7 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 31 marca 2016 - 16:17

Brzmi jak coś dla mnie. Właśnie pięty mnie denerwują, bo mam brzydkie a kocham klapeczki. Ten pilnik to ten co reklamują ostatnio w tv?

#8 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 31 marca 2016 - 19:33

Tak, to nowa wersja :) Fajna sprawa bo nie trzeba pamiętać o bateriach tylko odpowiednio wcześniej podłączyć do ładowarki, no i da się na mokro, z odmoczonej stopy łatwiej schodzi zrogowaciały naskórek. Przynajmniej ja mam takie wrażenie, że na mokro jest  lepiej, ale to też kwestia indywidualna. 

#9 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 marca 2016 - 20:03

Lato się zbliża to trzeba o stopy zadbać. Ja chyba kupię ten pilnik bo widzę, że z nim praca nad stopami to przyjemność. A nie chce znowu kupić sandałków z zakrytą piętą. Ma tylko jedną prędkość? Ja będę musiała złapać wprawę a zawsze się boję przy takich urządzeniach, żę mogę się pokaleczyć. W ogóle się da skaleczyć?

#10 Alexandra

Alexandra
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 13:43

Lato się zbliża to trzeba o stopy zadbać. Ja chyba kupię ten pilnik bo widzę, że z nim praca nad stopami to przyjemność. A nie chce znowu kupić sandałków z zakrytą piętą. Ma tylko jedną prędkość? Ja będę musiała złapać wprawę a zawsze się boję przy takich urządzeniach, żę mogę się pokaleczyć. W ogóle się da skaleczyć?

Na popękane pięty polecam wypróbowane kosmetyki.Peeling do stóp wygładzający potem krem na popękane pięty i na koniec krem nawilżający-wygładzający.Pięty na pokaz!Ja korzystam z kosmetyków polskiej firmy Mariza, polecam również inna kosmetyki i bardzo tanie.!

#11 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 kwietnia 2016 - 07:09

Regularne ścieranie naskórka pumeksem, a na noc gruba warstwa kremu (nie mam swojego ulubionego).
''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#12 agaaga07

agaaga07
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 04 kwietnia 2016 - 14:00

Ja sobie ostatnio kupiłam taką maskę/peeling złuszczającą w skarpetach, ale trochę się boję, bo widziałam na zdjęciach na różnych blogach, że po tym skóra schodzi płatami. I mam obawy czy sobie tej starej nie oderwę razem z nową i rany nie zrobię ;/

#13 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 15:17

Ja nie mam aż tak dużego problemy z piętami bardziej w moim przypadku wstydzę się odcisków które zawsze mam na najmniejszym palcu ewentualnie w okolicy pięty

#14 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2016 - 20:55

Ja akurat wolę na sucho :-) Cała sucha i twarda warstwa zamienia się w pył :-) Pumeksu nie używam, bo to największe z możliwych siedlisko bakterii: kawałki naskórka w mokrym środowisku.... Prędkości są dwie, ale bez względu którą włączysz na pewno się nie skaleczysz, nie ma opcji :-)  

Użytkownik beata_m edytował ten post 08 kwietnia 2016 - 20:55

#15 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 10 kwietnia 2016 - 17:32

U mnie pumeks się nie sprawdza, w dodatku nie lubię tego  jak z czasem wygląda ;/  Ja pewnie najpierw spróbowałabym z pilnikiem na mokro :D Wydaje mi się, że byłoby łatwiej. Planuje właśnie zakupić teraz, bo ciepło się robi i czuje że trzeba będzie pokazać stopy :D

#16 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 16 kwietnia 2016 - 22:20

Tak naprawdę to bez znaczenia, czy na sucho czy na mokro. Ważne, że można sprzęt zmoczyć i nic się nie dzieje. Ostatnio dziecię się dorwało i przetestowało, ale to sprzęt na tyle delikatny, że krzywdy nie zrobi :)

#17 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 17 kwietnia 2016 - 19:10

Bardzo cenna informacja! Wczoraj kupiłam ten pilnik i jest mega :D A ile zabawy na początku przy tym.Pewnie jak nabiorę wprawy to będzie raz dwa. Ale stopy teraz marzenie.. Aż chce się dotykać i pokazywać co najważniejsze. Kupiłam też krem Scholla do stóp. Na lato przygotowana!

#18 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 26 kwietnia 2016 - 10:22

A kupiłaś ten najnowszy Wet&Dry z ładowarką? Pamiętaj, żeby zwrócić na to uwagę jak będziesz chciała wymienić głowicę, bo tylko wersja Wet&Dry jest przystosowana do działania na mokro

#19 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 27 kwietnia 2016 - 11:06

Tak, ten dokładnie :) Zależało mi na ładowarce właśnie. Na razie nie myślałam jeszcze o głowicy. Na to przyjdzie pewnie czas za kilka dobrych miesięcy. Na razie mam dobrą zabawę. Idealnie leży w dłoni! :) Nie ma obaw, że wypadnie.

#20 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 30 kwietnia 2016 - 17:09

Tak długo marudziłam, że w końcu dostałam w prezencie od męża. :P Z tą rączką masz rację  - nie tylko idealnie leży w dłoni, ale również jest stabilna i nie wyślizguje się pod prysznicem. Jeśli chodzi o same pięty, to jestem oczarowana efektem. <3