Dziewczęta kochane, nie mam już sił do tych stópek moich. Niby ok, zadbane, pielęgnowane, ale nie jestem zadowolona z pięt. Czym traktujecie swoje, żeby były idealne? ![]()

Napisano 24 marca 2016 - 17:05
Dziewczęta kochane, nie mam już sił do tych stópek moich. Niby ok, zadbane, pielęgnowane, ale nie jestem zadowolona z pięt. Czym traktujecie swoje, żeby były idealne? ![]()

Napisano 24 marca 2016 - 22:51
Dlaczego nie jesteś zadowolona z piet? Co dokładnie im dolega?
Napisano 26 marca 2016 - 09:07
Ja też jestem niezadowolona
U mnie to chodzi o popękane i suche pięty. A jednak wstydzę się wybrac do kosmetyczki. Ja na razie to używam kremów, skarpetek złuszczających i czegoś do starcia zrogowaciałej skóry. Ale to i tak marny efekt.
Napisano 26 marca 2016 - 11:36
Ja używam kremu z ziaji na pięty
dodatkowo mam sprzęt do ścierania tej skóry na pietach i jestem zadowolona ![]()
Napisano 28 marca 2016 - 22:57
Ja też mam od jakiegoś czasu sprzęt do pięt, elektryczny pilnik do stóp Scholla, w ogóle nie chodzę na pedicure, nie mam potrzeby, a pięty gładkie jak u niemowlaka ![]()
Napisano 30 marca 2016 - 06:04
A co jaki czas go używacie? Rozumiem, że jest na akumulatorki? Łatwy w obsłudze?
NIgdy nie miałam, stąd tyle pytań ![]()
Napisano 31 marca 2016 - 16:17
Brzmi jak coś dla mnie. Właśnie pięty mnie denerwują, bo mam brzydkie a kocham klapeczki. Ten pilnik to ten co reklamują ostatnio w tv?
Napisano 31 marca 2016 - 19:33
Tak, to nowa wersja
Fajna sprawa bo nie trzeba pamiętać o bateriach tylko odpowiednio wcześniej podłączyć do ładowarki, no i da się na mokro, z odmoczonej stopy łatwiej schodzi zrogowaciały naskórek. Przynajmniej ja mam takie wrażenie, że na mokro jest lepiej, ale to też kwestia indywidualna.
Napisano 31 marca 2016 - 20:03
Lato się zbliża to trzeba o stopy zadbać. Ja chyba kupię ten pilnik bo widzę, że z nim praca nad stopami to przyjemność. A nie chce znowu kupić sandałków z zakrytą piętą. Ma tylko jedną prędkość? Ja będę musiała złapać wprawę a zawsze się boję przy takich urządzeniach, żę mogę się pokaleczyć. W ogóle się da skaleczyć?
Napisano 01 kwietnia 2016 - 13:43
Lato się zbliża to trzeba o stopy zadbać. Ja chyba kupię ten pilnik bo widzę, że z nim praca nad stopami to przyjemność. A nie chce znowu kupić sandałków z zakrytą piętą. Ma tylko jedną prędkość? Ja będę musiała złapać wprawę a zawsze się boję przy takich urządzeniach, żę mogę się pokaleczyć. W ogóle się da skaleczyć?
Napisano 02 kwietnia 2016 - 07:09
Napisano 04 kwietnia 2016 - 14:00
Ja sobie ostatnio kupiłam taką maskę/peeling złuszczającą w skarpetach, ale trochę się boję, bo widziałam na zdjęciach na różnych blogach, że po tym skóra schodzi płatami. I mam obawy czy sobie tej starej nie oderwę razem z nową i rany nie zrobię ![]()
Napisano 07 kwietnia 2016 - 15:17
Ja nie mam aż tak dużego problemy z piętami bardziej w moim przypadku wstydzę się odcisków które zawsze mam na najmniejszym palcu ewentualnie w okolicy pięty
Napisano 08 kwietnia 2016 - 20:55
Ja akurat wolę na sucho
Cała sucha i twarda warstwa zamienia się w pył
Pumeksu nie używam, bo to największe z możliwych siedlisko bakterii: kawałki naskórka w mokrym środowisku.... Prędkości są dwie, ale bez względu którą włączysz na pewno się nie skaleczysz, nie ma opcji
Użytkownik beata_m edytował ten post 08 kwietnia 2016 - 20:55
Napisano 10 kwietnia 2016 - 17:32
U mnie pumeks się nie sprawdza, w dodatku nie lubię tego jak z czasem wygląda
Ja pewnie najpierw spróbowałabym z pilnikiem na mokro
Wydaje mi się, że byłoby łatwiej. Planuje właśnie zakupić teraz, bo ciepło się robi i czuje że trzeba będzie pokazać stopy ![]()
Napisano 16 kwietnia 2016 - 22:20
Tak naprawdę to bez znaczenia, czy na sucho czy na mokro. Ważne, że można sprzęt zmoczyć i nic się nie dzieje. Ostatnio dziecię się dorwało i przetestowało, ale to sprzęt na tyle delikatny, że krzywdy nie zrobi ![]()
Napisano 17 kwietnia 2016 - 19:10
Bardzo cenna informacja! Wczoraj kupiłam ten pilnik i jest mega
A ile zabawy na początku przy tym.Pewnie jak nabiorę wprawy to będzie raz dwa. Ale stopy teraz marzenie.. Aż chce się dotykać i pokazywać co najważniejsze. Kupiłam też krem Scholla do stóp. Na lato przygotowana!
Napisano 26 kwietnia 2016 - 10:22
A kupiłaś ten najnowszy Wet&Dry z ładowarką? Pamiętaj, żeby zwrócić na to uwagę jak będziesz chciała wymienić głowicę, bo tylko wersja Wet&Dry jest przystosowana do działania na mokro
Napisano 27 kwietnia 2016 - 11:06
Tak, ten dokładnie
Zależało mi na ładowarce właśnie. Na razie nie myślałam jeszcze o głowicy. Na to przyjdzie pewnie czas za kilka dobrych miesięcy. Na razie mam dobrą zabawę. Idealnie leży w dłoni!
Nie ma obaw, że wypadnie.
Napisano 30 kwietnia 2016 - 17:09
Tak długo marudziłam, że w końcu dostałam w prezencie od męża.
Z tą rączką masz rację - nie tylko idealnie leży w dłoni, ale również jest stabilna i nie wyślizguje się pod prysznicem. Jeśli chodzi o same pięty, to jestem oczarowana efektem. <3
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Podpięty Głosowanie na prace z konkursu "Idealne miejsce dla Kobiet w Internecie." |
|
|
|
KONKURS URODZINOWY: Idealne miejsce dla Kobiet w Internecie. |
|
|
|
9 cech idealnego męża |
|
|
|
jakie kosmetyki sa idealne na makijaż ślubny? |