Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Andre Norton

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 muzyka*duszy

muzyka*duszy
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 25 września 2007 - 10:17

Czy są wśród nas wielbicielki (-ciele) twórczości Andre Norton a w szczególności jej „Świata Czarownic”? :-)
Ja znajomość z tą panią nawiązałam jeszcze w podstawówce, jak to często bywa nie od pierwszej części a od „Opowieści ze Świata Czarownic” pisanych przez pisarzy fantasy zafascynowanych Światem Czarownic.
Od kilku lat powolutku kompletuję wszystkie części cyklu, co nie jest takie proste, bo niestety wznowień brak a niektóre części do rangi bardzo drogich białych kruków urosły ;-)
Ktoś jeszcze ma sentyment do Czarownic z Estcarpu...? ;-)
"Chcę znów pojechać na drugą czasu pętlę..."

#2 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 25 września 2007 - 11:32

ooo ja jestem ja jestem :D przeczytałam już "Klątwę Zarsthora", "Klucz Keplianów" szczegolnie kluczyk mi sie spodobał :P, "Czarodziej ze Świata Czarownic", "Świat Czarownic w Pułapce" i "Kryształowego Gryfa" :D reszty nie mogę nigdzie u siebie dostać :P przekopałam juz wszystkie 4 biblioteki jakie u nas są :P

#3 muzyka*duszy

muzyka*duszy
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 25 września 2007 - 20:44

Oj, znam ten ból... Nigdzie nie mogę znaleźć np. "Portu umarłych statków" i kilku innych części cyklu, buuu! Regularnie przekopuję ulubione antykwariaty i czasem za całe 4 złote udaje mi się coś wygrzebać :mrgreen: wczoraj - "Klątwę Zarsthora" właśnie. Fajna, fajna :-) No i aukcje internetowe pozostają... ;-)

Lubię też cykl "Trillium", ale "Świat Czarownic" zdecydowanie na pierwszym miejscu jest :-)
"Chcę znów pojechać na drugą czasu pętlę..."

#4 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 września 2007 - 07:03

a ja o antykwariatach nie pomyslałam.... <hmm></span> moze dlatego ze poza jednym w wawie w empiku w centum zadnego nie znam :P
a co do netu to i ja zaczne sie powazniej rozgladac :P ale dopiero jak skompletuje serie ktora teraz czytam :D ale to juz innego autora :D

#5 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 17:18

no to moge dolaczyc - chociaz czytalam zaledwie kilka ksiazek Anre Norton -
"Magia stali" - wlasciwie dla dzieci fantasy
cos z cyklu czarownic, chyba Świat Czarownic w Pulapce ale juz nie pamietam dobrze...

Bardzo natomiast podobala mi sie Zguba elfow napisana razem z M.Lackey

#6 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 23:08

ja czytałam : "Klątwę Zarsthora", "Klucz Keplianów" ( mój faworyt :P najbardziej mi sie podobała), "Świat Czarownic w pułapce", "Czarodziej ze Świata Czarownic" i "Kryształowy Gryf" ( tez fajowy :) to chyba z tymgryfem to jakas trylogia była...ale nie pamietam tytułów..a nie chce pokrecic nic :P wiem ze przeczytałam 3 o tym gryfie :P
poszukam na allegro :P bo strasznie polubiłam te książki :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-27, 00:04 ]
juz pamietam :P z tym gryfem o czytałam jeszcze: "Gryf w chwale" i "Gniazdo Gryfa" :mrgreen: