Mam w domu takie stare aparaty i to jest dopiero sprzęt. Niestety nie używam ich w ogóle, leżą i czekają na lepsze czasy.Ja lubię robić zdjęcia, tlyko nie mam czym na razie, musze kupuić jakiś aparat. Mam tylko analogowe, ale kupowanie filmów, i ich wywoływanie jest za drogie dla nie, choc te aparaty sa magiczne
Fotografia
Napisano 21 marca 2011 - 15:49
Napisano 21 marca 2011 - 16:03
O takte aparaty sa magiczne
I w ogóle pamiętam z dzieciństwa te oczekiwanie na zdjęcia, kiedy tata oddawał kliszę do wywołania. A potem jedno zdjęcie potrafiłam oglądać kilkadziesiąt razy przez kilkanaście minut. Teraz też mnóstwo zdjęć wywołuję, bo jednak oglądanie na komputerze to zło
I w ogóle wydaje mi się, że kiedyś, kiedy był ten limit 24 czy 36 zdjęć, były one bardziej przemyślane i jakoś bardziej wartościowe, a teraz z jednej imprezy wracam z liczbą 10 razy większą, gdzie tak naprawdę większość nadaje się do kosza.
Napisano 21 marca 2011 - 16:24
Ale zwykłe analogi to cos. Maja dusze. A szczególnie polecam prace w ciemni. Super sprawa.
zenitki np.i mam jeszcze kilka
dokladnie. Choc ja np. teraz juz jak robie swoja lustrzanka cyfrowa to staram sie przemyslec zdjecie, ale kiedys to szalałamkiedy był ten limit 24 czy 36 zdjęć, były one bardziej przemyślane i jakoś bardziej wartościowe,
Napisano 21 marca 2011 - 17:28
hehe, ja wiemja zaczynałam od zwyklej analogówki, pozniej miałam aparcik zwykła głupawke jak na fotce, i powiem Ci ze sporo dało sie z niej wykrzesac.
Też się zgadzam. Jak po Spanii dostałam od kumpla płyte ze zdjęciami, o tam chyba z 3 tys były. Pytam co cholerę robi beznadziejne zdjęcia? a on "A wiesz, wykadruje sie, obrob". Do dzis pewnie nie ruszonekaratetyka napisał/a:
kiedy był ten limit 24 czy 36 zdjęć, były one bardziej przemyślane i jakoś bardziej wartościowe,
dokladnie.
ja zazwyczaj przemyśliwuję, ale to pewnie dlatego, że robiłam analogiemChoc ja np. teraz juz jak robie swoja lustrzanka cyfrowa to staram sie przemyslec zdjecie
Ech.. zamarzyło mi się focenie, no
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 21 marca 2011 - 18:12
dlatego my tez juz nie robimyAle jak mówię.. zabawa stała się za droga, mimo wszystko
jak zdjecie jest do d... to obrobka wiele nie da ."A wiesz, wykadruje sie, obrob
Przede wszystim kadr, kompozycja,ostrość ( choć...sa fotki niezyt ostre, rozmyte, poruszone - i to jest ok pod warunkem że to jest przemyslane)
zacznie sie zacznieEch.. zamarzyło mi się focenie, no
Napisano 22 marca 2011 - 12:42
Lubię zdjęcia martwej natury, bo można posiedzieć i podumać nad nimi.
Sajuri, szachy są bombowe - jakby szykowały się do pojedynku
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 22 marca 2011 - 17:12
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 marca 2011 - 19:36
Napisano 22 marca 2011 - 20:18
no i własnie o to chodzi;)kurde, sprawia przyjemność takie małe, nic w sumie
A najwaznijesze aby sprawiało frajde
Napisano 23 marca 2011 - 21:48
A co do starych aparatów to mam takie po tacie i pamiętam jak robił mnóstwo zdjęć jak byłam mała i później sam je wywoływał jeszcze czarno białe. Tego sprzętu też nie kazała wyrzucać - zawsze mówiłam, że kiedyś ja też będę to robić
Napisano 23 marca 2011 - 21:52
No to tak jak ja. z tym mówienie, i na mówieniu się skończyło, bo nie mam pojęcia jak mozna się za to zabraćA co do starych aparatów to mam takie po tacie i pamiętam jak robił mnóstwo zdjęć jak byłam mała i później sam je wywoływał jeszcze czarno białe. Tego sprzętu też nie kazała wyrzucać - zawsze mówiłam, że kiedyś ja też będę to robić
Bransolwtka z widelca, w całości wygląda jak poniżejtak się zastanawiam co to? Pierścionek?
Napisano 23 marca 2011 - 21:56
Bransolwtka z widelca
Napisano 23 marca 2011 - 22:02
noooNo co Ty! Nigdy w życiu bym nie powiedziała. I nosisz to jak bransoletkę?
Napisano 23 marca 2011 - 22:08
A żeby nie robić zupełnego offtopu, to dodam, że zdjęcie podoba mi się też, niemniej, niż poprzednie
Napisano 23 marca 2011 - 22:12
Kidys nie naszła, ale nie umiałam tak wyginać. Jest super, wiem, ze były jeszcze pierścionki z łużeczek ( z tego "ogonka", bez kawałka do nabierania) ale takiego mam nie ma.Myślałam, że Ciebie naszła wena i zaczęłaś przerabiać już kuchenne przybory
Ej, bez OT
Napisano 24 marca 2011 - 07:16
Napisano 24 marca 2011 - 07:59
Fajne fot .
Napisano 28 marca 2011 - 22:15
Cóż, widzę, że kolejna posiadaczka talentu fotograficznego
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.