Dokładnie, on się sprawdza pod makijażem doskonale, ale też bez makijażu daje matowe wykończenie i nie świeci się na buzi. Teraz u córki stosuję na blizny po ospie, bo niestety kilka ich ma na twarzy.
Jak się pozbyć blizn po trądziku?
Napisano 29 sierpnia 2017 - 12:36
Napisano 27 września 2017 - 07:55
Podobno kremy ze śluzem ślimaka bardzo pomagają, chociaż osobiście nie próbowałam.
Napisano 07 lutego 2018 - 11:29
Wszystko zalezy gdzie i jaka jest blizna, mi bardzo pomogły plastry sutricon, trochę trwało zanim pojawił się efekt, bo około miesiąca ale było warto, w sumie nie wychodzi to tak drogo bo opakowanie jest wydajne i na długo wystarcza a samo przyklejanie tez nie jest jakieś skomplikowane
Napisano 07 marca 2018 - 00:30
Zabiegi laserowe z pewnością usuną blizny, więc jak jest kasa to można to zrobić. Natomiast jak takiej kasy brak, to lepiej sięgnąć po jakiś preparat, ktory zminimalizuje widoczność takich blizn. Ja stosuję olejek bio-oil, specjalistyczny preparat, znany od kilkudziesięciu lat. Ja akurat używam go na bliznę po cc (i po stosowaniu go 2miesiące, widzę już pierwsze efekty spłycenia blizny), ale jest też dobry na blizny własnie takie jak trądzik.
Napisano 07 marca 2018 - 12:37
Używałam na blizny po trądziku i nie widziałam różnicy. Więc może zależy od człowieka.
Ja stosuję olejek bio-oil, specjalistyczny preparat, znany od kilkudziesięciu lat.
Napisano 07 lipca 2018 - 09:17
ja blizn po trądziku nie miałam, a był on naprawdę duży, myślę,ze sporo tutaj zdziałały kremy na trądzik, których używałam. Cetaphil da ultra, on idealnie i powolutku usuwał moje zmiany trądzikowe i sprawił przy tym,że nie pojawiły się blizny.
Napisano 31 stycznia 2020 - 14:25
Polecam zdecydować się na laser. To naprawdę pomaga. Ja zdecydowałam się na zabiegi w Vici Clinic w Krakowie, zabiegi wykonywał przemiły pan Bartosz. Efekt jest naprawdę super.
Napisano 08 kwietnia 2020 - 06:09
Niestety ale wiele domowych sposobów nie jest wystarczających na to aby pozbyc się blizn po trądziku. Domowymi peelingami mozna rozjaśnić powstające na twarzy przebarwienia ale blizny? No way! Nie pozbędziecie się ich na pewno. Ze swojej strony polecam jednak dwa zabiegi, które mogą dac bardzo dobre rezultaty
Kwasy na twarz w salonie kosmetycznym
Jak rowniez mezoterapia igłowa:
https://porady-zdrow...erapii-iglowej/
Sama dzięki temu pozbyłam się brzydkich blizn na twarzy które miałam od czasów nastoletnich.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.