Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zapalenie zatok

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 15 października 2015 - 09:07

Znacie jakieś skuteczne sposoby na odetkanie nosa przy zapaleniu zatok??

#2 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 07 marca 2016 - 11:12

Ja kiedyś stosowałam sinulan, ale podobno nasodren wrócił z powrotem do sprzedaży, pomaga na zatkany nos i zatoki, ale jest trochę drogi.

#3 Wegan.Marta

Wegan.Marta
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08 marca 2016 - 15:56

Najbardziej znany mi sposób na chorobę to mleko z miodem i czosnkiem. Czosnek jest naturalnym antybiotykiem, działa przeciwwirusowo i antybakteryjnie. Natomiast mleko doskonale rozgrzewa, a miód działa antyseptycznie.  Dobrze, jeśli uda nam się kupić miód z pasieki. Będzie on na pewno miał inny, lepszy smak. Niezastąpione podczas przeziębienia i grypy, w których pojawia się katar są inhalacje z soli albo majeranku. Łagodzą one katar i ułatwiają oddychanie. Można je wykonywać tyle razy ile jest to potrzebne. 

#4 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 marca 2016 - 10:00

Miód uwielbiam :), zawsze kupuję ze sprawdzonych miejsc, czosnek ostatnio źle współdziała z moim żołądkiem :(, inhalacje też robię, nasodren mam wyprobowany, dobry jest, odtyka ekspresowo i też zapalenie po nim mi szybko przeszło.

#5 Nikkaaa

Nikkaaa
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 25 marca 2016 - 12:42

Mozesz spróbować tez sinufastu, ja ostatnio szukałam właśnie czegoś na zatoki i przyoasował mi cenowo. Do tego jak najbardziej inhalacje i domowe mikstury :)

#6 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 06 kwietnia 2016 - 11:42

Mozesz spróbować tez sinufastu, ja ostatnio szukałam właśnie czegoś na zatoki i przyoasował mi cenowo. Do tego jak najbardziej inhalacje i domowe mikstury :-)

Sama go bierzesz?? widzę, ze drogi nie jest to ws umie mogłabym zaryzykować ;) pomaga na katar??

#7 Ewelllka

Ewelllka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15 kwietnia 2016 - 16:36

inhalacja nad garnkiem wrzącej wody z dodatkiem soli morskiej ew. z olejkiem eterycznym np o zapachu eukaliptusa. Nachylamy się nad garnkiem najlepiej w pozycji leżącej, nakładamy na głowę ręcznik tak by wisiał na głowie i garnku - 10/15 minut takiej inhalacji powinno ulżyć zatokom

...link... 

#8 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 kwietnia 2016 - 13:17

Dzięki, inhalacji probowałam różnych ale i tej spróbuję, na razie się problem zatok uspokoił, ten sinufast jednak pomógł :), myślałam że skoro tani to i efekt będzie słaby a tu takie zaskoczenie, teraz za to mam jazdę z alergią ;) chyba prawda jest, że pewnym wieku jak nie boli to znak że nie zyjesz ;)

#9 Tina88

Tina88
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30 kwietnia 2016 - 14:17

ja dostałam od koleżanki, której dzieci często chorują aquamer bo też miałam zawalone zatoki i dało rade w pracy to już karton chusteczek schodził : )

#10 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 30 maja 2016 - 08:26

Ja się jakoś trzymam jak na razie, chociaż trochę mnie katar zaczął brać po jeździe samochodem, niestety chyba klimatyzacja za dobrze na zatoki nie wpływa, dobze, że jeszcze trochę sinufastu mam w zapasie i chyba zapobiegawczo wezmę, bo nie chce znów przechodzić tego samego :(

#11 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 28 czerwca 2019 - 09:37

Dziewczyny mam aktualnie. Co pomaga bo normalnie nie wytrzymam 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#12 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 28 czerwca 2019 - 12:01

Wiem co czujesz bo jest to taki ból, ze głowa praktycznie eksploduje.... Polecam Ci płukanie nosa, poprawiające drożność, pomaga usunąć elementy utrzymujące proces zapalny, - sama nie miałam do tego kiedyś przekonana ale potem wypróbowałam oraz daje to natychmiastową ulgę. Niektóre preparaty mają też dodatkowe działanie odkażające jak roztwór soli morskiej z sodą oczyszczoną.

Używam i mi osobiście bardzo pomaga. 

Romantycznie