Znacie jakieś skuteczne sposoby na odetkanie nosa przy zapaleniu zatok??
zapalenie zatok
Napisano 15 października 2015 - 09:07
Napisano 07 marca 2016 - 11:12
Ja kiedyś stosowałam sinulan, ale podobno nasodren wrócił z powrotem do sprzedaży, pomaga na zatkany nos i zatoki, ale jest trochę drogi.
Napisano 08 marca 2016 - 15:56
Najbardziej znany mi sposób na chorobę to mleko z miodem i czosnkiem. Czosnek jest naturalnym antybiotykiem, działa przeciwwirusowo i antybakteryjnie. Natomiast mleko doskonale rozgrzewa, a miód działa antyseptycznie. Dobrze, jeśli uda nam się kupić miód z pasieki. Będzie on na pewno miał inny, lepszy smak. Niezastąpione podczas przeziębienia i grypy, w których pojawia się katar są inhalacje z soli albo majeranku. Łagodzą one katar i ułatwiają oddychanie. Można je wykonywać tyle razy ile jest to potrzebne.
Napisano 21 marca 2016 - 10:00
Miód uwielbiam
, zawsze kupuję ze sprawdzonych miejsc, czosnek ostatnio źle współdziała z moim żołądkiem
, inhalacje też robię, nasodren mam wyprobowany, dobry jest, odtyka ekspresowo i też zapalenie po nim mi szybko przeszło.
Napisano 25 marca 2016 - 12:42
Mozesz spróbować tez sinufastu, ja ostatnio szukałam właśnie czegoś na zatoki i przyoasował mi cenowo. Do tego jak najbardziej inhalacje i domowe mikstury ![]()
Napisano 06 kwietnia 2016 - 11:42
Mozesz spróbować tez sinufastu, ja ostatnio szukałam właśnie czegoś na zatoki i przyoasował mi cenowo. Do tego jak najbardziej inhalacje i domowe mikstury
Sama go bierzesz?? widzę, ze drogi nie jest to ws umie mogłabym zaryzykować
pomaga na katar??
Napisano 15 kwietnia 2016 - 16:36
inhalacja nad garnkiem wrzącej wody z dodatkiem soli morskiej ew. z olejkiem eterycznym np o zapachu eukaliptusa. Nachylamy się nad garnkiem najlepiej w pozycji leżącej, nakładamy na głowę ręcznik tak by wisiał na głowie i garnku - 10/15 minut takiej inhalacji powinno ulżyć zatokom
...link...
Napisano 21 kwietnia 2016 - 13:17
Dzięki, inhalacji probowałam różnych ale i tej spróbuję, na razie się problem zatok uspokoił, ten sinufast jednak pomógł
, myślałam że skoro tani to i efekt będzie słaby a tu takie zaskoczenie, teraz za to mam jazdę z alergią
chyba prawda jest, że pewnym wieku jak nie boli to znak że nie zyjesz ![]()
Napisano 30 kwietnia 2016 - 14:17
ja dostałam od koleżanki, której dzieci często chorują aquamer bo też miałam zawalone zatoki i dało rade w pracy to już karton chusteczek schodził : )
Napisano 30 maja 2016 - 08:26
Ja się jakoś trzymam jak na razie, chociaż trochę mnie katar zaczął brać po jeździe samochodem, niestety chyba klimatyzacja za dobrze na zatoki nie wpływa, dobze, że jeszcze trochę sinufastu mam w zapasie i chyba zapobiegawczo wezmę, bo nie chce znów przechodzić tego samego ![]()
Napisano 28 czerwca 2019 - 09:37
Dziewczyny mam aktualnie. Co pomaga bo normalnie nie wytrzymam
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 28 czerwca 2019 - 12:01
Wiem co czujesz bo jest to taki ból, ze głowa praktycznie eksploduje.... Polecam Ci płukanie nosa, poprawiające drożność, pomaga usunąć elementy utrzymujące proces zapalny, - sama nie miałam do tego kiedyś przekonana ale potem wypróbowałam oraz daje to natychmiastową ulgę. Niektóre preparaty mają też dodatkowe działanie odkażające jak roztwór soli morskiej z sodą oczyszczoną.
Używam i mi osobiście bardzo pomaga.
Romantycznie