Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Straciłam wszystkie zęby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojowniczka1222

wojowniczka1222
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29 września 2015 - 13:12

Mam 36lat , a już straciłam wszystkie zęby. Zawsze dbałam o nie i chodziłam do dentysty, niestety w wieku 21 lat zauważyłam że obsuwają mi się dziąsła, a kilka zębów zaczęło mi się chwiać. U dentysty dowiedziałam się że mam paradontozę, od razu zaczęłam leczenie ale niestety po 6 miesiącach wypadły mi 2 zęby. Po dodatkowych badaniach okazało się że moją paradontozę trudno będzie wyleczyć ponieważ jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi, które już wcześniej bardzo osłabiły moje dziąsła. Przez następny rok stopniowo traciłam zęby,
a te które mi pozostały i tak musiały zostać usunięte żebym mogła mieć zrobioną protezę.
Od 6 miesięcy noszę sztuczne ząbki, ale nadal nie mogę się do nich przezwyczaić. Nie stać mnie na implanty, i nawet nie wiem czy moje dziąsła nadawały by się do wszczepienia ich.
Nie wiem czy kiedykolwiek się przezwyczaję do tego że jestem bezzębna.

#2 Agni267

Agni267
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20 listopada 2015 - 05:06

Przyznaję szczerze, że Twoja historia jest przestrogą. Chyba czas zacząć naprawdę regularnie odwiedzać dentystę i nie tylko *-*

#3 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 16:57

Niestety czasem tak się dzieje i nie możemy zapobiec takiej sytuacji. Teraz pozostaje Ci tylko zaakceptować siebie taką, jaka jesteś. Wiele osób ma sztuczne zęby i nie robi z tego wielkiego problemu. Stało się i trzeba sobie radzić w takiej sytuacji, w jakiej sie jest. Zauważ też plusy sztucznych zębów. Nie szukaj wyłącznie negatywnej strony tej sytuacji. Na pewno wszystkie Twoje zęby teraz są równe i ładnie wyglądają. Nie musisz martwić się o to, że nagle rozboli Cię ząb i będziesz musiała jechać pilnie do dentysty. 

#4 łania

łania
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 31 marca 2016 - 18:45

to faktycznie przestroga -  a jak już jesteśmy w tym temacie to widziałam ostatnio, że można się umawiać na bezpłatne konsultacje jeśli chodzi o implanty - mój dentysta miał taki plakat w gabinecie

#5 Inka11

Inka11
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 15:42

Zdecydowanie najsmutniejsza historia, którą słyszałam od dawna. Wiem, że może to źle zabrzmi, ale życzę Ci dużo uśmiechu ;)

#6 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 06:56

To straszne i przyznam że boję się takiej sytuacji u siebie bo nie wiem czy bym się przyzwyczaiłam to sztucznych zębów, też mam problemy z zębami prawie od dziecka, słaba kość i tyle, co roku mam coś poprawiane, a to się plomba ukruszy a to ząb, najgorzej było w ciąży, prawie nie wychodziłam z gabinetu :(

#7 Ania33

Ania33

Krakowianka

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31 lipca 2022 - 16:33

Pomyśl o implantach, moja mama robiła sobie niedawno i jest bardzo zadowolona, a jeśli chodzi o kase to tam gdzie ona robiła to można na raty, klinika dentystyczna na placu szczepańskim w Krakowie, tam przyjmuje świetny lekarz dr Balczyński, tez do niego chodze leczyć swoje zęby. Na pewno Ci pomoże.

#8 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 21 października 2022 - 11:59

Mega smutna historia ;( A da się chociaż jakoś założyć implanty w takich sytuacjach jak tutaj https://www.stomatol...iczne/implanty/ Nie wiedziałam, że paradontoza może mieć aż tak przykre skutki :(

#9 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 516 postów

Napisano 03 stycznia 2024 - 01:36

No tak   -  bo  bardzo ważne jest to,  aby      też   na bieżąco chodzi do   stomatologa. Nie ma co  sobie  bagatelizować różne przypadłości itd.  Jakby co tutaj  https://stomatologkielce.pl  macie namiar na bardzo dobrych specjalistów, którzy  mogą  zająć się kompleksowym  leczeniem  waszego całego uzębienia.