Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fryzura do spania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 stonoga12

stonoga12
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28 lipca 2015 - 09:43

Wszystkim włosomaniaczkom znane jest robienie koczków, ślimaczków itp do spania i spinania ich frotkami czy innymi lekkimi gumkami.

Sama robię tak od dwóch lat, ale niestety mam problem z którym nie mogę sobie poradzić - moje włosy po tym układają się tragicznie! grzywka na bok wygląda jakby ją krowa polizała, włosy na długości dziwnie się wywijają - codziennie inaczej i prawie codziennie gorzej niż dnia poprzedniego.. próbowałam już różnych koczków - zwijanych na czubku głowy, niżej, pętelek itp przedziałków na środku, na jednym boku, drugim.. i dalej jest do kitu. może podpowiecie jak wy spinacie włosy do spania? może któryś wasz sposób mi podpasuje?

przez kilka lat myłam włosy codziennie rano i je suszyłam i teraz jak czasami tak robię to one wyglądają bardzo dobrze, ale nie chcę wrócić do tego porannego mycia bo suszenie niszczy mi bardzo włosy i też wolę dłużej pospać :P niż codziennie rano poświęcać kolejne 15minut na mycie

#2 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 lipca 2015 - 12:01

@stonoga12 ja śpię ostatnio w warkoczu, wolę fale niż takie pogniecione siano jakie mam po koczku. 

#3 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 19:06

@stonoga12 ja ostatnio kupiłam siatkę do włosów :) splatanie w warkocz się znudziło (nad ranem warkocz wyglądał okropnie) robienie koczków nie miało sensu, bo musiałam używać spinek, a teraz mam siatkę i włosy są poskromione :) mimo, że rano budzę się bez niej lub jest jedynie na końcach to jestem zadowolona :) a jeśli ktoś mało się wierci w łóżku podczas snu to tym bardziej polecam :) wygląda mało atrakcyjnie, ale zakładam przed samym przyłożeniem głowy do poduszki :)

siatka_3.jpg

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#4 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 19:48

@Tilia o masakra :-D nie wiedziałam, że takie coś istnieje :-D

Ja niedługo ścinam włosy, bo mnie wkurzają długie już. Ciągle albo się plączą albo facet mi je przygniata i szarpie przez przypadek. Niedługo łysa przez to będę. Nawet jak mam w warkoczu to mi jakoś nie do końca wygodnie :( 

Użytkownik Wisienkowa edytował ten post 30 lipca 2015 - 19:50

#5 Tamara_26

Tamara_26
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 11:17

najlepsza fryzura do spania jak dla mnie to rozpuszczone włosy, niech odpoczywają pod czas snu. W dzień je spinam więc w nocy muszą odpcząć

#6 biedronka-w-czapce

biedronka-w-czapce
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 26 listopada 2015 - 20:59

Pierwsze słyszę o takiej siatce :-D

...link... 

#7 Nikkaaa

Nikkaaa
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15 grudnia 2015 - 14:42

ja też nie spinam i na drugi dzień po wyczesaniu i trochę lakieru i są fajne;)

#8 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 21 grudnia 2015 - 15:06

najlepsza fryzura do spania jak dla mnie to rozpuszczone włosy, niech odpoczywają pod czas snu. W dzień je spinam więc w nocy muszą odpcząć

No własnie nie... Bo jednak śpisz w nocy, te włosy Ci się plączą, nie raz się zaplątają a to w guzik czy zamek od poszewki, przygnieciemy ramieniem i się łamią.

Dlatego najlepiej je albo zapleść, albo własnie jak niektóre dziewczyny takiego koczka robią.

#9 malaczarna

malaczarna
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 17:25

Ja spinam w luźny koczek na czubku głowy :)

#10 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 21:35

Niski kucyk, warkocz, albo wysoki kok (taki, żeby mi nie przeszkadzał, gdy się położę na plecach). Włosów staram się nie spinać mocno gumką, aby ich nie niszczyć. A przed zrobieniem nocnej fryzury, dobrze je rozczesuję. :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#11 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 22:13

Ja zawsze po umyciu wyciągam na lokosuszarkę z babylissa bo od zwykłej juz mnie ręce bolały i związuję w luźny warkocz. Rano przeciągam prostownicą i fryzura gotowa.

#12 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 13:02

prawie zawsze zwykły kucyk :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#13 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 13:26

Maly koczek na czubku glowy lub warkocz

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2016 - 20:00

a ja nigdy nie spinam bo mi niewygodnie, pewnie gdybym z kims spala to bym spinala a tak jest luz

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 05 marca 2016 - 17:43

Magda ale to tez chodzi o to ze przy zwiazanych wlosach mniej je oslabiasz :)

#16 sasarka

sasarka
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 11:08

tego nie wiedziałam :P a nigdy do snu nie spinam włosów, no chyba, ze jakaś popołudniowa drzemka.

#17 0lenka

0lenka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05 kwietnia 2016 - 09:00

do snu albo warkocz albo kłos ;)

#18 basienna

basienna
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 10:30

Z racji tego, że mam krótkie włosy to raczej nie mam możliwości aby odpowiednio spiąć włosy przed snem. Jak kiedyś zapuszczę to spróbuje i zobaczę czy moje włosy faktycznie są w lepszej formie. Teraz to niestety nie mam porównania.

#19 alicja8765

alicja8765
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05 maja 2016 - 10:11

Ja nie umiem spac w rozpuszczonycnych włosach. Bardzo mi przeszkadzają. Zazwyczaj tak jak większość do spania robię sobie wysokiego koczka. No, ale niestety codziennie rano czeka mnie mycie głowy ;/

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 maja 2016 - 20:26

wziełam z was przyklad i jest luzny warkocz

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko