Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na nietrzymanie moczu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 02 czerwca 2015 - 22:16

Hejka kobitki szukam jakiś dobrych podpasek albo wkładek na nietrzymanie moczu. Zwykłe podpaski nie pomagają:( Chyba że macie jakieś swoje sposoby na poradzenie sobie z tym problemem:(

#2 puderniczka12

puderniczka12
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 10 czerwca 2015 - 21:10

A kontaktowałaś się w tej sprawie z ginekologiem. Podobno nie trzeba się z tym męczyć. Można to wyleczyć jakimiś tabletkami. Tylko jakimi nie wiem, bo jestem jeszcze przed wizytą. 

#3 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 11 czerwca 2015 - 13:30

Nie nie byłam z tym u  ginekologa:( Chciałam na razie sama się pozbyć tego problemu :) Myślę że jakieś dobre wkładki powinny pomóc. Dlatego szukam jakiś dobrych aby dobrze w wchłaniały i chroniły przed nieprzyjemnym zapachem:)

#4 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 czerwca 2015 - 10:35

@koala przecież to tylko zamaskuje problem <bezradny>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#5 Tamara_26

Tamara_26
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 22 czerwca 2015 - 11:15

słyszałam, że wykonują specjalne zabiegi na nietrzymanie moczu. Znajoma mojej mamy miała

#6 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 13:58

A bez zabiegu to się nie obejdźie:/ Mam nadzieje że to przejedzie:) Ale na razie się na to nie zapowiada :(

#7 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 lipca 2015 - 14:08

Wkładki nie pomogą, ale zapobiegną moczeniu bielizny i zatrzymają przykry zapach. Są takie specjalne urologiczne, które są bardzo chłonne nawet te w wersji mini. Ale musisz pójść do lekarza, możesz nawet do ginekologa, ale z tego co się orientuję to nawet po zabiegu problem może powrócić.

#8 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 06 lipca 2015 - 21:00

A jak się nazywają??? Nie zaszkodzi spróbować... i tak mi nic nie pozostaje:)

#9 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 02 sierpnia 2015 - 14:22

Zapytaj w aptece bo jest kilka rodzai tena lady, zależy ile moczu wypływa, bo są nawet takie cieniutkie ultra mini, że jest cieńsza od normalnej wkładki a chłonna jak nie wiem. Ale są też i grubsze, do wyboru w zależności od stopnia wycieku.

#10 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 12 sierpnia 2015 - 21:54

a to są  różne rozmiary????? Myślałam że to jakiś jeden uniwersalny rozmiar:) Ale oki podejdę jutro i zapytam:) W aptece powinni najlepiej wiedzieć:)

#11 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 września 2015 - 12:14

Moja sąsiadka się z tym boryka, ale nie wiem jak sobie z tym radzi...

Słyszałam, że podobno też dopada, kobiety w ciąży...

#12 BarbaraM

BarbaraM
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 12:16

Na nietrzymanie moczu bardzo skuteczne są zabiegi z wykorzystaniem botoksu, jeśli osłabimy mięśnie odpowiedzialne za opróżnienia pęcherza wówczas na conajmniej dobre kilka miesięcy jest spokój, a z czasem problem ustępuje zupełnie. Więcej nt. zabiegów z wykorzystaniem botoksu możesz dowiedzieć się na /link/

#13 fiolkowa1984

fiolkowa1984
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:34

Zabieg najbardziej i najszybciej pomoże, to na pewno. Wkładki tylko zamaskują problem.

Serio, poczytajcie trochę i zobaczcie, że warto: ...

#14 gienia67

gienia67
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25 stycznia 2016 - 13:33

Są specjalne produkty dla osób mających problem z nietrzymaniem moczu - specjalne wkładki - urologiczne- nie zwykłe :)
Na stronie ... możesz zamówić darmowe próbki i przetestować, może akurat ci się sprawdzą. Co do samej dolegliwości poczytaj o ćwiczeniach na nietrzymanie moczu :)

#15 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 14 lutego 2016 - 21:24

Moja sąsiadka się z tym boryka, ale nie wiem jak sobie z tym radzi...

Słyszałam, że podobno też dopada, kobiety w ciąży...

No ja miałam problem po ciąży, przez kilka miesięcy, ale przeszło samo. W międzyczasie stosowałam wkładki tena lady ultra mini, bo nie było ich widać nawet pod obcisłymi spodenkami (było lato), a chroniły lepiej niż zwykłe wkładki.

#16 Kamilla34

Kamilla34
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 lutego 2016 - 17:11

Dlaczego nie chcesz udać sie do ginekologa? Dla lekarza nie będzie nic dziwnego w Twoich dolegliwościach i nie powinnaś się wstydzić. Od tego są lekarze by pomagać. Stosowanie specjalnych wkładek nie pomoże Ci się pozbyć dolegliwości nietrzymania moczu. Jedynie zamaskuje problem i pozwoli Ci komfortowo funkcjonować. Możesz wykonywać ćwiczenia mięśni Kegla. Ćwiczenia polegają na zatrzymywaniu strumienia moczu przez nagłe zaciśnięcie mięśni i rozluźnienie ich dopiero po kilku sekundach. Dbaj także o właściwą wagę. Zbyt duża prowadzi do zwiększonego nacisku na drogi moczowe.

#17 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 23 marca 2016 - 22:04

Ja tez w ciąży miałam nietrzymanie moczu i ratowałam się podpaskami. po ciązy natomiast przyplątało sie zapalenie pęcherza. Okropna dolegliwość. W aptece dali mi urofuraginum. Ból ustąpił po pierwszym dniu ale i tak kurację doprowadziłam do końca.

#18 makaronicka

makaronicka
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 13 lutego 2021 - 16:36

Na pewno trzeba pójść do lekarza, ja miałam problem z nietrzymaniem po porodzie, powoli udało się wrócić do normy, żeby czuć się bardziej komfortowo korzystałam z wkładek tena dostałam próbki w doz, a potem też tam te wkładki kupowałam

#19 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 03 czerwca 2025 - 08:34

Ja kupuję w aptekach DOZ stacjonarnie wkładki i pieluchomajtki i nigdy nie ma problemów z dostępnością. Jestem bardzo zadowolona bo mogę zrobić takie zakupy od ręki.