Hejka kobitki szukam jakiś dobrych podpasek albo wkładek na nietrzymanie moczu. Zwykłe podpaski nie pomagają
Chyba że macie jakieś swoje sposoby na poradzenie sobie z tym problemem:(
Co na nietrzymanie moczu?
Napisano 02 czerwca 2015 - 22:16
Napisano 10 czerwca 2015 - 21:10
A kontaktowałaś się w tej sprawie z ginekologiem. Podobno nie trzeba się z tym męczyć. Można to wyleczyć jakimiś tabletkami. Tylko jakimi nie wiem, bo jestem jeszcze przed wizytą.
Napisano 11 czerwca 2015 - 13:30
Nie nie byłam z tym u ginekologa:( Chciałam na razie sama się pozbyć tego problemu
Myślę że jakieś dobre wkładki powinny pomóc. Dlatego szukam jakiś dobrych aby dobrze w wchłaniały i chroniły przed nieprzyjemnym zapachem:)
Napisano 13 czerwca 2015 - 10:35
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 22 czerwca 2015 - 11:15
słyszałam, że wykonują specjalne zabiegi na nietrzymanie moczu. Znajoma mojej mamy miała
Napisano 24 czerwca 2015 - 13:58
A bez zabiegu to się nie obejdźie:/ Mam nadzieje że to przejedzie:) Ale na razie się na to nie zapowiada ![]()
Napisano 06 lipca 2015 - 14:08
Wkładki nie pomogą, ale zapobiegną moczeniu bielizny i zatrzymają przykry zapach. Są takie specjalne urologiczne, które są bardzo chłonne nawet te w wersji mini. Ale musisz pójść do lekarza, możesz nawet do ginekologa, ale z tego co się orientuję to nawet po zabiegu problem może powrócić.
Napisano 06 lipca 2015 - 21:00
A jak się nazywają
Nie zaszkodzi spróbować... i tak mi nic nie pozostaje:)
Napisano 02 sierpnia 2015 - 14:22
Zapytaj w aptece bo jest kilka rodzai tena lady, zależy ile moczu wypływa, bo są nawet takie cieniutkie ultra mini, że jest cieńsza od normalnej wkładki a chłonna jak nie wiem. Ale są też i grubsze, do wyboru w zależności od stopnia wycieku.
Napisano 12 sierpnia 2015 - 21:54
a to są różne rozmiary?
? Myślałam że to jakiś jeden uniwersalny rozmiar:) Ale oki podejdę jutro i zapytam:) W aptece powinni najlepiej wiedzieć![]()
Napisano 22 września 2015 - 12:14
Moja sąsiadka się z tym boryka, ale nie wiem jak sobie z tym radzi...
Słyszałam, że podobno też dopada, kobiety w ciąży...
Napisano 02 listopada 2015 - 12:16
Napisano 20 stycznia 2016 - 23:34
Serio, poczytajcie trochę i zobaczcie, że warto: ...
Napisano 25 stycznia 2016 - 13:33
Na stronie ... możesz zamówić darmowe próbki i przetestować, może akurat ci się sprawdzą. Co do samej dolegliwości poczytaj o ćwiczeniach na nietrzymanie moczu
Napisano 14 lutego 2016 - 21:24
Moja sąsiadka się z tym boryka, ale nie wiem jak sobie z tym radzi...
Słyszałam, że podobno też dopada, kobiety w ciąży...
No ja miałam problem po ciąży, przez kilka miesięcy, ale przeszło samo. W międzyczasie stosowałam wkładki tena lady ultra mini, bo nie było ich widać nawet pod obcisłymi spodenkami (było lato), a chroniły lepiej niż zwykłe wkładki.
Napisano 15 lutego 2016 - 17:11
Dlaczego nie chcesz udać sie do ginekologa? Dla lekarza nie będzie nic dziwnego w Twoich dolegliwościach i nie powinnaś się wstydzić. Od tego są lekarze by pomagać. Stosowanie specjalnych wkładek nie pomoże Ci się pozbyć dolegliwości nietrzymania moczu. Jedynie zamaskuje problem i pozwoli Ci komfortowo funkcjonować. Możesz wykonywać ćwiczenia mięśni Kegla. Ćwiczenia polegają na zatrzymywaniu strumienia moczu przez nagłe zaciśnięcie mięśni i rozluźnienie ich dopiero po kilku sekundach. Dbaj także o właściwą wagę. Zbyt duża prowadzi do zwiększonego nacisku na drogi moczowe.
Napisano 23 marca 2016 - 22:04
Ja tez w ciąży miałam nietrzymanie moczu i ratowałam się podpaskami. po ciązy natomiast przyplątało sie zapalenie pęcherza. Okropna dolegliwość. W aptece dali mi urofuraginum. Ból ustąpił po pierwszym dniu ale i tak kurację doprowadziłam do końca.
Napisano 13 lutego 2021 - 16:36
Na pewno trzeba pójść do lekarza, ja miałam problem z nietrzymaniem po porodzie, powoli udało się wrócić do normy, żeby czuć się bardziej komfortowo korzystałam z wkładek tena dostałam próbki w doz, a potem też tam te wkładki kupowałam
Napisano 03 czerwca 2025 - 08:34
Ja kupuję w aptekach DOZ stacjonarnie wkładki i pieluchomajtki i nigdy nie ma problemów z dostępnością. Jestem bardzo zadowolona bo mogę zrobić takie zakupy od ręki.