Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na ból gardła u dziecka??
sposoby na bolące gardło
Napisano 16 kwietnia 2015 - 18:40
Napisano 18 kwietnia 2015 - 20:48
najlepsze są babcine sposoby i płukanie gardła. Sama używam płukania wodą z solą lub rozcieńczoną wodą utlenioną. Niektórzy używają szałwi
Napisano 19 kwietnia 2015 - 20:51
Należy dużo pić herbaty z miodem, cytryną i sokiem malinowym, napary z czarnego bzu, z kwiatu lip lub rumianku. Również należy 3-4 razy dziennie płukać gardło, np. naparami rumianku. To powinno pomóc.
Napisano 20 kwietnia 2015 - 20:12
W tym sęk, że synek nie chce płukać gardła
, ale dzięki za porady. Na szczęście lubi miód i sok malinowy, kupiłam Mu też pyramidonek (też ma w składzie miód i szałwię) i widzę, że jest lepiej. Może w przyszłości przekonam Go też do płukania, na razie idzie nam to kiepsko.
Napisano 25 czerwca 2015 - 17:38
W tym sęk, że synek nie chce płukać gardła
, ale dzięki za porady. Na szczęście lubi miód i sok malinowy, kupiłam Mu też pyramidonek (też ma w składzie miód i szałwię) i widzę, że jest lepiej. Może w przyszłości przekonam Go też do płukania, na razie idzie nam to kiepsko.
Słyszałam pozytywne rzeczy o pyramidonku. Ma postać smacznych cukierków prawda? Szukam czegoś dla moje córki które za żadne skarby nie mogę przekonać do płukania gardła. Przecież nawet dla dorosłych wymyślono smaczne tabletki do ssania, dla dzieci powinny być cukierki
Napisano 25 czerwca 2015 - 19:10
Tak, rzeczywiście są całkiem smaczne
czuć miodowy smak, sama kilka razy je ssałam na bolące gardło.
Napisano 07 lipca 2015 - 20:09
świetnie
cieszę się że Wa też pasują, bo nam bardzo. Kupiłam i zostały bardzo pozytywnie przyjęte przez moją córcię
polecamy zatem serdecznie
Napisano 09 lipca 2015 - 20:38
Jak ja w dzieciństwie nie cierpiałam szałwii... fuuu.... Moim dzieciom nawet nie próbuję dawać, ten pyramidonek jest od jakiego wieku?
Napisano 14 lipca 2015 - 21:11
Napisano 24 sierpnia 2015 - 10:02
ja na lekki ból gardła podaję małemu ciepłą (nie gorącą) wodę z cytryną i miodem.. pyramidonek też wypróbowaliśmy - jest od 4 roku życia (info z opakowania) ja się nie boję podawać go małemu, bo ma w miarę naturalny skład.. a smakuje i nie ma płaczu jak przy innych więc pozytywnie
Napisano 05 września 2015 - 11:19
ja robie sobie taką miksturę miód, sok malinowy i cytryna. Jest słodko-kwaśne i piję. Może też sok z cebuli jest dobry na przeziębienie i na gardło. Słyszałam też o wodzie z solą. Jednak nie mogę jakoś tego stosować
Napisano 09 września 2015 - 19:52
U nas - jak znam życie - za chwilę się zacznie. Niech tylko przyjdą pierwsze mocniejsze wiatry, infekcja murowana. Już się zaczynam rozglądać za czymś do apteczki...
Napisano 11 września 2015 - 14:06
Moje dziecko też nie lubi szałwii:) Ale ostatnio zakupiłam takie pastylki do ssania dla dzieci Fiorda junior o smaku malinowym. Nawet dorośli je mogą brać. Wiec za jednym zakupem:)
Napisano 15 września 2015 - 18:59
Dzieci nie koniecznie muszą się dzielić z rodzicami, bo są też odpowiednie tabletki na gardło dla nich. Fiorda również dba o dorosłych. A teraz zbliża się okres jesienno-zimowy wieć dobrze zaopatrzyć swoja apteczke.
Napisano 16 września 2015 - 07:37
U nas już pierwsze przeziębienie za nami, ale i tak przeszło bardzo lekko, chyba się przy okazji wzmocnił syn tym pyramidonkiem, bo podobno takie właściwości też ma
Napisano 16 września 2015 - 19:57
Ja dziecku też podaję pyramidonek. Składa się z ziół i naturalnych składników więc chyba wzmacnia organizm.
Napisano 20 września 2015 - 10:29
Bardzo mi się podoba nazwa tego preparatu widzę tam tylko DONEK
Bardzo fajny jest syrop z pędów sosen.
Napisano 24 września 2015 - 17:18
tantum verde do piskania? albo argentinT? tylko nie wiem, od jakiego wieku to drugie mogą. mi bardzo pomaga. płukania przy dziecku nie polecam- moze się zniechęcić na całe życe ![]()
Napisano 25 września 2015 - 18:19
Dzieci nie koniecznie muszą się dzielić z rodzicami, bo są też odpowiednie tabletki na gardło dla nich. Fiorda również dba o dorosłych. A teraz zbliża się okres jesienno-zimowy wieć dobrze zaopatrzyć swoja apteczke.
A to jest do ssania? Jaki ma skład? Jaki smak? Swoją drogą o młodej też pomyśleć muszę.
Napisano 29 września 2015 - 07:57