Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#141 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:20

ahh to taka maseczka.. kurde ale za 50zł chyba jej nie kupie.. ale z drugiej strony skoro jest taka skuteczna może warto zainwestowac? :-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#142 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:23

wiesz ja bym tez 50 zl za nia nie dala bo ona sie skonczy wiec wole na ciuchy wydac :D ale jak byla po promocji a wiem ze jest bardzo dobra to ja kupilam ;)

[ Dodano: 2008-08-18, 15:24 ]
duza jest ;)

#143 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:30

Właśnie właśneie na ciuchy:) To miałaś szczęscie to takiej dużej promocji:) może z siostą sie złożymy i wypróbujemy skoro taka dobra :mrgreen:
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#144 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:33

wiesz tylko ona jest w jednej hurtowni fryzjerskiej .... "pollwel" moze jest u was taka ....a moze i nie.

#145 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:34

mi sie wydaje ze na pewno bedzie w kazdym sklepie fryzjerskim lub hurtowni fryzjerskiej i w kazdym miescie raczej inaczej sie nazywaja... u mnie na przyklad jest euroKoss

#146 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:34

Ojoj no to klapa :-| Umnie raczej nie ma takiej hurtowni, nigdy nie spotkałam sie z ta nazwą
Dołączona grafika

#147 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 14:36

musisz zobaczyc ;) moze w jakiejsc innej bedzie ;)

#148 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 20:38

A ja mam właśnie problem wiecznie oklapniętych włosów i nie wiem co z tym robić :/ Wypróbowałam już wiele szamponów: head&shoulders, fructis, clear, specyfiki oriflame, timotei bodajże i po umyciu rewelacja - puszyste, świecące włosy, a po godzinie, dwóch KLAP, kiedy nigdy czegoś takiego nie miałam. Moje włosy mają tendencję do szybkiego przetłuszczania się, no ale po tak krótkim czasie? Staram się nie używać odżywek, bo mimo że włosy są po nich mocniejsze, to jednak lekko je natłuszczają. Możecie coś poradzić?

#149 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:07

Elodi, powiem tak może zabrzmi to obrzydliwe ale ja tak zrobiłam przez 2 lata temuwakacje i teraz mam spokój i włosy wytrzymają mi puszyste i nie tłuszcza sie przez minimum 2 dni :-) należy kilka razy włosy przetłuścić ......... czyli mówiąc prościej zmniejszyć częstotliwości mycia.... wygląda to tak najpierw ustalasz co ile dni musisz myc głowę (u mnie było to codziennie) potem uzupełniasz zapasy w lodówce wysyłasz dzieci na wieś itp żeby nie oglądać ludzi (u mnie wszyscy znajomi myśleli ze jetem na wczasach) i strasz sie wytrzymać jak najdłużej by nie myć głowy chodzisz z przetłuszczonymi włosami (chustki na głowie kapelusze wskazane) .... jest to nie miłe.... czujesz sie nie fajnie i np. wytrzymujesz 2 dni i myjesz następnie za 4 dni myjesz i 6 dni wiem że to nie będzie miłe i potrzeba minimum 3 tygodni bo jak za pierwszym razem nie pomoże to robi sie potem to samo dodając co tyle dni ile przedtem wytrzymaliśmy :-) po tych męczarniach nie wolno przez jakiś czas myc ich codziennie trzeba strać sie utrzymywać przynajmniej te pierwsze wyjsciowe liczby u mnie teraz mogę myc głowę co 4 dni i serio nikt nie pozna (nie żebym sie lubowała w takich rzeczach i jak widze że trzeba ja umyć to to robie bo nie lubie czuć sie brudna ) a jeszcze jedni nie należy używać lakieru w tym czasie alni żadnych ciężkich odzywek .......

technik jest obrzydliwa i nie byłam do niej przekonana ale fryzjerka przed weselem siostry mi tak kazała zrobić bo był strach ze nawet najlepsza fryzura mi nie wytrzyma i będzie wyglądać obrzydliwie po paru godzinach .... wiec trochę byłam zdeterminowana i cały czas prawie sie ukrywałam w domu ....łagodniejsza wersja tego to mycie co 2 dni :-)
jeszcze parze rzeczy ode mnie to odzywki tylko do spłukiwania bo tak raczej to nie stosowałam żadnych innych specyfików niz te co wymieniłaś i też mi nie pomagały na długo :-)

#150 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:10

fajna babka, też już o tym myślałam, ale nie wiem czy wytrzymam tyle dni w domu. Co prawda dzisiaj umyłam włosy od jakiś 3 lub 4 dni i widzę, że jest lepiej, ale to ciągle nie to. Dlatego poczekam kolejne trzy dni lub cztery i dopiero się za szampon wezmę :] Może akurat to tłuszczenie się w domu pomoże ;) Dzięki za radę! Ale cały czas miałam nadzieję na jakiś rewelacyjny szampon :P

#151 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:23

Elodi, wiesz nie ma czegoś takiego niestety albo ja mimo moich usilnych poszukiwań nie znalazłam myłam włosy już chyba wszystkim od szamponu familijnego, trzy zioła i z czarnej rzepy przez bambino bo drobie środki z apteki ......... ta fryzjerka mówiła że jej znajoma była nawet z tym u dermatologa i kobietka kazała jej nakupować maści i środków co miały polepszyć stryktur włosa i było na odwrót ....... jak znajdziesz jakiś środek to tez chętnie go spróbuje by móc tej znajomej go polecić ..... :-) niestety u mnie wszelkie odzywki dodatkowe jeszcze powodują wypadanie włosów .... jeśli robie OT to przepraszam bardzo :-)

#152 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:27

A możecie coś polecić aby włosy szybciej rosly :)

capivit piękne włosy i odżywka/maseczka Wax
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#153 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:38

capivit piękne włosy

i co, faktycznie widać różnicę, jeśli tak to chyba spróbuję...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#154 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:41

depre napisał/a:

A możecie coś polecić aby włosy szybciej rosly :)

merz spezial i wax maseczka. witaminy są dość drogie ale warte tej ceny ja dla mnie sa bardzo dobre ale kosztują od 40 - 50 zł za 60 tabletek (2 tabletki je sie dziennie w pierwszym miesiącu) witaminy działaj jeszcze na skórę i paznokcie :-)

Załączone miniatury

• 2120.jpg

#155 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:44

Kahela, pisałam to w innym temacie o tych tableteczkach..
dla mnie rewelacja :mrgreen:
do tej pory zazyłam ok. 80 tableteczek i nadal je jem - efekty widze teraz po 3 miesiącu...
dobry przykład na to, że tydzien temu farbowałam włosy a dzis zobaczyłam, ze jakies 2-3milimery mam już odrosty :shock: czyli włoski rosną szybciej :lol:
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#156 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:46

tydzien temu farbowałam włosy a dzis zobaczyłam, ze jakies 2-3milimery mam już odrosty czyli włoski rosną szybciej

farbując włosy nigdy nie zrobią tego idealnie przy skórze więc odrosty maleńkie bo maleńkie ale są. a włosy powinny w ciągu miesiąca rosnąć około 1.5cm, więc te 3mm na tydzień to raczej norma ;-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#157 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:47

A no właśnie, Donn. Co miesiąc powinno przybywać około 1cm, 1,5cm włosów, więc musiała babka lub Ty sama nie dofarbować dokładnie ;)

Co do Wax - mój chłopak używał, bo sam ma długie włosy i twierdzi, że połysk owszem, ale czy wytrzymałość i porost? Teraz używa go moja mama, ale ma 5 włosów na krzyż tak naprawdę i twierdzi, że jest skuteczny. O Merz Special słyszałam mi chyba się skuszę niedługo, skoro dobrze się o nim mówi ;) A póki co włosy moje są w jeszcze dobrym stanie po wczorajszym myciu, ale będę trzymać dłużej :P

#158 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:49

Mi na samej gęstości nie zalezy bo włosów mam tyle że mogłabym się jeszcze z kimś podzielić :):) oraz odżywieniu bo zdrowe też sa polysk mają tyle że je znacznie skrócilam o kilka cm :) a za rok chciałabym mieć dłuższe tak aby podrosły mi w ciągu roku około 15 cm i nie wiem czy mam sobie robić nadzieje że osiągne w danym terminie wymarzony efekt - czy próbować się wspomagać jakimiś specyfikami :)
albo odpuscić :)
Już nie panna a żona :*

#159 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:06

ale czy wytrzymałość i porost?

powiem tak kiedyś miałam włosów tak że wszystkie skręcane fryzury odpadały bo miałam głowę na pół metra .... potem mi połowa wypadał (takie tam...) no i groziło że to sie nie zatrzyma no i zaczęłam używać wax i naprawdę po jakimś czasie w połączeniu z witaminami widziałam rezultaty.... nie powiem po jaki bo nie pamiętam ale z przodu głowy widziałam malutkie włoski których wcześniej tam nie było taki jakby meszek i włosy mnie mi wypadały .... ale należy stosować sie do zaleceń na opakowaniu i głowę owijać gorącym ręcznikiem i siedzieć w cieple....

#160 justka

justka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:52

jej mi 1,5 cm rosnie w dwa tygodnie no to chyba szybko bardzo,az czasem mam dosyc bo musze duzo czesciej chodzic do fryzjera a to jednak troche kosztuje